ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Αριθμός - ρεκόρ για μαύρους υποψήφιους στα Emmys

Η ευχάριστη αλλαγή της φετινής απονομής

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών Emmys και πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν τα απρόσμενα ονόματα που είδαμε - ή δεν είδαμε - αλλά η συζήτηση εξαπλώνεται πέραν των ''έπρεπε'' / ''δεν θα έπρεπε'' να είναι κάποιος υποψήφιος. 

Φέτος οι υποψηφιότητες είναι περισσότερο πολυπολιτισμικές από κάθε άλλη φορά, με γύρω στο 35% των υποψηφίων να είναι μαύροι, άντρες ή γυναίκες ηθοποιοί. Ο αριθμός αποτελεί μεγάλη αύξηση από το 20% του 2019, αλλά και του 28% του 2018. 

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που διεκδικούν ένα βραβείο Emmy είναι οι Zendaya, Kerry Washington, Mahershala Ali, Regina King, Don Cheadle, Laverne Cox, Billy Porter, Octavia Spencer, Issa Rae, Uzo Aduba, Cicely Tyson κ.ά. ενώ υπάρχουν κι αυτοί που είδαν το όνομα τους πάνω από μία φορά όπως η Maya Rudolph και ο Sterling K. Brown. 

Σύμφωνα με το Deadline, στους 106 υποψήφιους οι 36 είναι μαύροι και 11 είναι μέλη της ΛΟΑΤΙ κοινότητας. Παρόλα αυτά, πολλοί σχολίασαν την απουσία Λατίνων όπως η Rita Moreno (που επαινέθηκε για το ρόλο της στο ''One Day at a Time'', η Laura Gomez (''Orange is the New Black'' κ.ά.  Πίσω από τις κάμερες, ο αριθμός των γυναικών σκηνοθετών ήταν και αυτός ρεκόρ, με γυναίκες να βρίσκονται υποψήφιες και στις εφτά κατηγορίες σκηνοθεσίας, καταλαμβάνοντας το 33%, ενώ στις κατηγορίες σεναρίου το 27%. 

Η απονομή θα λάβει χώρα ψηφιακά, στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση