ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Αέρας ανανέωσης στο σπίτι μετά την καραντίνα

Ως ο πιο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού, θέλουμε το σαλόνι μας να διευκολύνει τις νέες ή υπάρχουσες ανάγκες μας, είτε σε αυτό ετοιμάζεστε να εργαστείτε είτε απλώς θέλετε να χαλαρώσετε.

Μαρία Φάντη

Τους τελευταίους μήνες πολλοί από εμάς περνάμε στο σπίτι σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, είτε αυτό είναι εργασία, ξεκούραση, ψυχαγωγία, φαγητό. Το να περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι σημαίνει ότι μπορεί να ξανασκεφθείτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους χώρους ή αντικείμενα στο σπίτι, αλλά και πράγματα που μπορεί να σου λείπουν ή να είναι περιττά.

Καθώς συνεχίζουμε να μένουμε στο σπίτι, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν άνετο, απολαυστικό και εμπνευσμένο χώρο. 

Συνήθως ο χώρος που παίρνει τις περισσότερες αλλαγές είναι το καθιστικό. Ως ο πιο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού, θέλουμε το σαλόνι μας να διευκολύνει τις νέες ή υπάρχουσες ανάγκες μας, είτε σε αυτό ετοιμάζεστε να εργαστείτε είτε απλώς θέλετε να χαλαρώσετε.

Ίσως νιώθετε ότι χρειάζεται ο χώρος σας κάποια ανανέωση αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά ή δεν ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Πιθανότατα να έχετε αρκετά screenshots στο κινητό σας με διάφορα που θα θέλατε να κάνετε ώστε να ανανεώσετε τον χώρο σας. Αν όχι, ρίξτε μια ματιά στις δικές μας προτάσεις που ίσως σας βοηθήσουν να δώσετε την έξτρα κομψότητα και ανανέωση που ψάχνετε για το σπίτι σας. 


Αναδιατάξτε τα έπιπλά σας για να ανανεώσετε τον χώρο χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτείτε (αρκετά).
Ένα πράγμα που θα συνιστούσαμε, και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε, είναι να μετακινήσετε ή να αναδιατάξετε τα έπιπλά σας σε άλλα δωμάτια όπου μπορεί να μην περνάτε τόσο πολύ χρόνο, ωστόσο μπορεί να σας φανούν πιο χρήσιμα ή να αναδείξουν τον χώρο σας καλύτερα. Καλό θα ήταν να μην υπερφορτώσετε τον χώρο σας με πολύ μεγάλα έπιπλα/αντικείμενα.

Ανανεώστε τα μικροδιακοσμητικά σας.
Τα μαξιλαράκια, τα βάζα, τα καλάθια και τα μικρό έπιπλα όπως ένα βοηθητικό τραπεζάκι μπορούν επίσης να ανανεώσουν εύκολα και φτηνά ένα χώρο, ακόμη και κάποιο ραφάκι τοίχου. Οι φωτογραφίες και τα κάδρα επίσης βοηθούν. Αν έχετε κάποια κορνίζα στον τοίχο, ίσως ήρθε ο καιρός να την αλλάξετε. Ανανεώστε τις κουρτίνες ή τα blinds με χρώματα που ταιριάζουν στον χώρο σας.

Ωραία αρώματα στο σπίτι 
Μπορεί στην κουζίνα να μοσχοβολούν τα φαγητά σας, ωστόσο καλό θα ήταν να προσθέτατε ακόμη μια πιο ευχάριστη μυρωδιά στον χώρο σας, είτε αυτός είναι το καθιστικό ή το δωμάτιο.

Η μυρωδιά είναι η πιο δυνατή από όλες τις αισθήσεις μας, οπότε το σπίτι μας θα πρέπει να μας αρέσει όπως μας αρέσει το άρωμα ενός ατόμου. Μια μυρωδιά μπορεί να σας κάνει να ηρεμήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά χώρου, αρωματικά κεριά ή αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε τα δικά σας αρωματικά από αποξηραμένα λουλούδια, λάδια και μπαχαρικά.

Δημιουργήστε κάτι που σας λείπει
Ίσως είχατε σκεφτεί στο παρελθόν να προσθέσετε κάτι. Ίσως κάτι μεγάλο όπως μια τραπεζαρία ή ένα μικρό μπαρ, κάποια πολυθρόνα ή βιβλιοθήκη. Βρείτε τρόπους έξυπνους ώστε να υλοποιήσετε την όποια ανάγκη έχετε χωρίς να ξοδέψετε κόπο, χρήμα και χώρο.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X