ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

5 tips για να κάνετε το μπαλκόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο

Μαρία Φάντη

Καθώς οι ζεστές ηλιόλουστες μέρες είναι εδώ και οι πιο ζεστές νύχτες πλησιάζουν, είναι ιδανική στιγμή να δώσετε περισσότερη προσοχή στους εξωτερικούς σας χώρους που ίσως έχετε παραμελήσει.

Αν ακόμη πιστεύετε ότι οι εξωτερικοί μας χώροι δεν είναι και τόσο συνδεδεμένοι με το υπόλοιπο εσωτερικό σπίτι, κάνετε λάθος. Οι εξωτερικοί χώροι εξακολουθούν να είναι μέρος του σπιτιού σας και ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να τους δίνετε περισσότερη σημασία αφού σίγουρα μπορεί να γίνουν το καταλληλότερο σημείο για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή για να απολαύσετε δείπνο κάτω από τα αστέρια.

Believe it or not, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε στυλ μόνο και μόνο επειδή έχετε ένα μικρό κήπο ή μπαλκόνι. Υπάρχουν αρκετά απλά διακοσμητικά «κόλπα» που μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος αλλά και πιο κομψός. Είτε θέλετε το αίθριό σας να λειτουργεί ως τραπεζαρία είτε ως «σαλόνι» για να περνάει ευχάριστα όλη η οικογένεια, ακολουθήστε τα πιο κάτω tips και ιδέες διακόσμησης για να αναδείξετε τις ανέσεις (και την κομψότητα) του εξωτερικού σας χώρου.


Photo by Greg Rivers on Unsplash

Light up your veranda
Δημιουργήστε τον τέλειο υπαίθριο χώρο για τα καλοκαιρινά σας hangouts με μερικά φωτάκια. Μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα φωτάκια σε γλάστρες, στο τραπέζι σας, ή βάλτε κρεμαστά φωτάκια. Προσθέτοντας απλώς μια σειρά από φωτάκια αυτομάτως δημιουργείτε ένα λαμπερό περίγραμμα που θα κάνει τον εξωτερικό σας χώρο ακόμη πιο άνετο.

Αλλάξτε το πάτωμα της βεράντας σας ή προσθέστε χαλί
Ναι, αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά δύσκολο, όμως είναι μια τέλεια επιλογή διακόσμησης. Τα δίχρωμα δάπεδα είναι από τα πιο ωραία διαχρονικά trends που υπάρχουν. Αν ενδιαφέρεστε, υπάρχουν μπογιές ειδικές για το πάτωμα με τις οποίες μπορείτε να το βάψετε. Αλλά ακόμη και αυτό να μην είναι εφικτό τα χαλιά σου μπαλόνι όσο και να σας φαίνονται περίεργο φοβερά κομψά και εντυπωσιάστηκα. Οι ασπρόμαυρες επιλογές είναι από τις πιο chic, αλλά και τα μοτίβα σε διάφορα χρώματα θα μπορούσαν να ταιριάξουν γάντι. Αισθητικά αλλά και λειτουργικά τα ψάθινα χαλιά είναι από τα καταλληλότερα για αυτή την χρήση.

Κρεμάστε διακοσμητικά ή λουλούδια στους τοίχους της βεράντας σας
Εάν λόγω χώρου δεν μπορείτε να εμπλουτίσετε όπως θέλετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους σας. Βάλτε όμορφες κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια ή κάποιο καθρέφτη, ή ακόμη κάποιο διακοσμητικό ραφάκι όπου μπορείτε να τοποθετήσετε γλαστρούλες και άλλα διακοσμητικά. Ό,τι και να επιλέξετε παραμείνετε στις ίδιες αποχρώσεις, ώστε το μάτι να βλέπει έναν ενιαίο χώρο κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος.


Photo by SQUARELY on Unsplash

Δημιουργήστε μια γωνιά με φυτά της αρεσκείας σας
Να έχετε πάντα κατά νου πως τα λουλούδια είτε στον κήπο είτε σε κάποια γωνιά ενός εσωτερικού χώρου αλλάζουν τη διάθεση αμέσως. Επιλέξτε φυτά που σας αρέσουν αλλά και ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο σας ανάλογα με τη φροντίδα που θα χρειαστούν ή με το μέγεθός τους. Βάλτε τις γλάστρες περιμετρικά του μπαλκονιού σας ή σε μια γωνιά, δημιουργώντας τον δικό σας μοναδικό παράδεισο.

Διαλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο σας
Αναζητήστε κομμάτια και έπιπλα που μπορούν να εναρμονιστούν με τον χώρο σας. Αν έχετε πολύ μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να προμηθευτείτε έπιπλα αναδιπλωμένα που είναι αρκετά χρηστικά, ενώ παράλληλα εξοικονομούν χώρο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το περιβάλλον του χώρου σας με τα έπιπλα. Δηλαδή, χρησιμοποιήστε ίδια μοτίβα σε ξύλο ή στα χρώματα των επίπλων σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X