ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

5 must ταινίες που εξυμνούν τις γυναίκες, για το ΣΚ

Έρχεται το Σαββατοκύριακο, και η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε τις ταινίες που βάζουν στο επίκεντρο δυναμικές γυναίκες

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Η αλήθεια είναι πως όσες διαμαρτυρίες έγιναν για την κυριαρχία των λευκών αντρών στις ταινίες του Hollywood, δεν έγιναν χωρίς λόγο. Το 90% - ίσως και παραπάνω - των ταινιών στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου έχουν για πρωταγωνιστή έναν λευκό, δυναμικό άντρα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια άρχισαν τα πράγματα να αλλάζουν, αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα και η DC και η Marvel παρουσίασαν τις πρώτες τους ταινίες με γυναίκα πρωταγωνίστρια (''Wonder Woman'' και ''Captain Marvel'' αντίστοιχα) τα τελευταία χρόνια.

Έρχεται το Σαββατοκύριακο, και η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε τις ταινίες που βάζουν στο επίκεντρο δυναμικές γυναίκες, είτε έχεις όρεξη για χαλαρή κωμωδία, ή για ένα πιο βαρύ δράμα. 

Legally Blonde

Πρωταγωνιστεί η Reese Witherspoon στο ρόλο της Elle, μιας ξανθιάς που την παρατά ο σύντροφός της για χάρη μιας πιο ''έξυπνης'' γυναίκας, αφού στόχος του είναι να γίνει πολιτικός και να μπει στο Harvard. Τότε η ίδια αποφασίζει να μπει κι αυτή στο ίδιο πανεπιστήμιο για να του δείξει πως είναι ικανή για ακριβώς τα ίδια πράγματα. H κωμωδία του 2001 έχει περισσότερο νόημα απ' όσο νομίζεις αφού αφενός δείχνει πως η εμφάνιση δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, και αφετέρου το αυτονόητο, ότι οι γυναίκες είναι ικανές για άπειρα πράγματα. 

Erin Brockovich

Παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Erin Brockovich, μιας άνεργης, διαζευγμένης μητέρας τριών παιδιών, Όταν καταλήγει να εργάζεται σε ένα δικηγορικό γραφείο, κατά λάθος ανακαλύπτει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E που οδηγεί σε έναν δικαστικό αγώνα. Κυκλοφόρησε το 2000 με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts. 

Thelma & Louise

H all time classic δραματική ταινία του 1991 ακολουθεί δύο φίλες σε ένα road trip που ξεκινά σαν χαλαρή εκδρομή και καταλήγει σε φόνο. Η ταινία του Ridley Scott, με πρωταγωνίστριες τη Susan Sarandon και τη Geena Davis, με την κυκλοφορία της ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τις γιατί ''ήταν η πρώτη ταινία που είπε την πραγματική αλήθεια'' για τις γυναίκες και θεωρήθηκε υποτιμητική για τους άντρες.

Wonder Woman

Αν προτιμάς κάτι με περισσότερη φαντασία, η ''Wonder Woman'' έγραψε ιστορία το 2017 ως η πρώτη ταινία της DC με γυναίκα πρωταγωνίστρια, αφού έβαλε στο επίκεντρο την iconic super γυναίκα της DC. Επιπλέον, τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε επίσης γυναίκα, η Patty Jenkins. Ήταν επίσης η πρώτη superhero ταινία μετά από μια δεκαετία που είχε πρωταγωνίστρια γυναίκα. 

Dumplin

Η χαλαρή, κοινωνική ταινία του Netflix ακολουθεί την plus-size κόρη μιας πρώην εστεμμενης, που λαμβάνει μέρος στα τοπικά καλλιστεία σαν τρόπος διαδήλωσης που βγαίνει εκτός ελέγχου όταν κι άλλα κορίτσια ακολουθούν το παράδειγμά της. Η Jennifer Aniston και η Danielle Macdonald πρωταγωνιστούν, σε μια ταινία που θα σε κάνει να σκεφτείς χωρίς να σε σκορσάρει πολύ, που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι παρουσιάζοντας σου απλά την αλήθεια. 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση