ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Αέρινο φλοράλ φόρεμα με φλατ σανδάλια και statement κοσμήματα

3+1 συνταγές για να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Καλοκαιρινές προτάσεις που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα, για ένα τραπέζι που θα μείνει αξέχαστο τον Δεκαπενταύγουστο.

Μαρία Καραμάνου

Μαρία Καραμάνου

Ο Δεκαπενταύγουστος, είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας αλλά και μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές του ελληνικού καλοκαιριού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, τα σπίτια γεμίζουν με κόσμο, οι αυλές μοσχοβολούν από σπιτικά φαγητά και τα τραπέζια στρώνονται πλουσιοπάροχα, τιμώντας όχι μόνο την ημέρα αλλά και τη ζεστασιά της παρέας.

Είναι η περίοδος που οι οικογένειες ενώνονται, οι φίλοι ανταμώνουν και όλοι απολαμβάνουν παραδοσιακές αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις, συχνά με υλικά που βρίσκονται στο απόγειό τους αυτή την εποχή. Φρέσκα λαχανικά, αρωματικά βότανα, ώριμα φρούτα και ψάρι γίνονται η βάση για πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με μια δόση γαστρονομικής φινέτσας.

Βρήκαμε λοιπόν 3+1 συνταγές που θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι σας, εύκολες στην εκτέλεση αλλά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Κριθαρότο με γαρίδες

Πολύ αγαπημένο πιάτο για τις νηστείες. Φτιάξτε το γιατί είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση του. Η γαρίδες δε, φτιάχνονται στην εντέλεια!

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Θερμίδες: 110 Kcal ανά 100 γρ.

Βρείτε όλη τη συνταγή εδώ. 

Φιλέτο λαβράκι με σαλάτα κουσκούς και αγκινάρα

Σερβίρετε αυτό το λαβράκι με σαλάτα κουσκούς και αγκινάρας με φρέσκα βότανα και λεμόνι ως ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο για δύο. Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι να σερβίρετε στο πιάτο.

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 570 Kcal

Βρείτε όλη τη συνταγή εδώ. 

Σολομός εν κρουτ

Σολομός εν κρούτ σημαίνει σολομός σε κρούστα ή σε ζύμη σφολιάτα. Μία υπεροχή συνταγή που διακοσμεί όμορφα το γιορτινό τραπέζι. Ό,τι παραμείνει μπορείτε να το σερβίρετε κρύο την επομένη μέρα. Φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα μπορείτε να αγοράσετε από την ψαραγορά σας.

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Βρείτε όλη τη συνταγή εδώ. 

Φιλέτο Λαβράκι με καραμελωμένο μάραθο, σκόρδο τσίλι και λεμόνι

Εύκολος και διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε τα λαβράκι σας!

Χρόνος ετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 350 kcal

Βρείτε όλη τη συνταγή εδώ. 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση