ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

2 ιδιαίτερες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα από την Κωνσταντίνα Ιωάννου

Η private chef Κωνσταντίνα Ιωάννου ετοιμάζει και φωτογραφίζει δύο εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα δεν μοιάζει με άλλες, αυτό είναι σίγουρο. Δεν θα έχουμε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια όπως παλιά, οι συνθήκες είναι αλλιώς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι τουλάχιστον να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, που θα μας φτιάξει τη διάθεση σε μια, κατά τα άλλα, παράξενη μέρα. Με αυτό το σκεπτικό, επιστρατεύσαμε μια σεφ με πολλή φαντασία και ταλέντο, για να αναβαθμίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η private chef Κωνσταντίνα Ιωάννου ετοιμάζει και φωτογραφίζει, λοιπόν, δύο εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. 

Σαλάτα με σκουμπρί, αρακά και σάλτσα γλυκολέμονο

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

200gr σκουμπρί μαριναρισμένο
Mix σαλάτας (άγρια ρόκα, πράσινο και κόκκινο μαρούλι, baby σπανάχι, φύλλα από παντζάρια)
3 κουταλιές της σούπας βρασμένο αρακά
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές κομμένες ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές τουρσί ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά τουρσί ψιλοκομμένες
Κάππαρι

Για το dressing

3 lime
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
100ml ελαιόλαδο
3 φιλέτα αντζούγιες, πλυμμένα (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τον χυμό lime, την μουστάρδα , το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και προαιρετικά τις αντζούγιες, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
-Αναμείξτε όλες τις σαλάτες με τον αρακά, τις ροδέλες ελιάς, τις πιπεριές μαζί με το dressing και στο τέλος βάζουμε το σκουμπρί.
-Σερβίρουμε με κριτσίνια

 

Θράψαλο με σάλτσα passion fruit
 

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

4 μεγάλα θράψαλα καθαρισμένα και πλυμένα
1 γλυκοπατάτα μεγάλη καθαρισμένη
1 τομάτα χωρίς σπόρια και ζουμί
2 passion fruits
Μισό λεμόνι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας σόγια σως
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αμάρανθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Μαρινάρετε το θράψαλο για μια ώρα μέσα σε ελαιόλαδο και λεμόνι, και τοποθετήστε το στη σχάρα για περίπου 20 λεπτά.
-Βάλτε τον ζωμό από τα passion fruits μαζί με τον χυμό λεμονιού, το σόγια σως και το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μπολ.
-Κόψτε το λεμόνι σε κυβάκια και ξεπικρίστε τα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.
-Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε φέτες και βάλτε τις στη σχάρα

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση