ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Kitschens, η τάση που κάνει φέτος θραύση

Το στυλ που αξίζει να δοκιμάσετε στην διακόσμηση της κουζίνας σας

Δέσποινα Άσπρου

Η κουζίνα τα τελευταία χρόνια έπαψε να είναι ένας χώρος που απλά χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των γευμάτων μας. Πλέον, είναι ένα σημείο στο οποίο η αισθητική και η προσωπικότητα αντανακλώνται με έντονο τρόπο, με μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις που κυριαρχούν στον χώρο της κουζίνας να είναι αυτή των "Kitschens".

Η εν λόγω τάση, η οποία κάνει φέτος θραύση στο interior design και ειδικά στο pinterest, θέλει τις κουζίνες να είναι «κιτς», φουλ στο χρώμα και με funky διάθεση.


Photo by @sarahmaguire_myvintagehome

Τι είναι λοιπόν οι "Kitschens"; Οι εν λόγω κουζίνες εμπνέονται από το κίτς, ένα στυλ που ξεχωρίζει για την υπερβολή, το χιουμοριστικό του στοιχείο και την αντίθεσή του στον παραδοσιακό ορισμό της καλαισθησίας και επιδιώκουν να προσφέρουν μια δόση χαράς, διασκέδασης και αυθεντικότητας στον χώρο της κουζίνας, αντικατοπτρίζοντας την προσωπικότητα και το στυλ των κατοίκων του σπιτιού.

Τα χαρακτηριστικά των "Kitschens" είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Χρώματα που ξεπερνούν τα όρια της κοινής λογικής, συνδυασμοί αντίθετων υφών και υλικών, και νοσταλγικά διακοσμητικά στοιχεία που εμπνέονται από την παιδική ανυπομονησία και όχι μόνο.


Photo by @weeny_victorian_house_in_ware

Πώς μπορείτε να υιοθετήσετε την τάση: Ο πιο εύκολος τρόπος για να εντάξετε το trend στον χώρο σας είναι να επενδύσετε σε παιχνιδιάρικα μοτίβα, χρωματιστά bold έπιπλα (όπως για παράδειγμα ένα κόκκινο τραπέζι ή κίτρινες καρέκλες), και διακοσμητικά αντικείμενα που αποπνέουν μια αίσθηση αυτοσαρκασμού ή έστω, χαράς.

Ωστόσο, η τάση των "Kitschens" δεν περιορίζεται μόνο στην διακόσμηση. Το trend απαιτεί τεχνολογικές καινοτομίες και λειτουργικές προσθήκες που ενισχύουν την εμπειρία του μαγειρέματος και φιλοξενίας. Έτσι, ένα "Kitschen" μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει παραδοσιακά διακοσμητικά σε συνδυασμό με έξυπνες συσκευές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τάση δεν είναι παροδική. Αντιθέτως, αποτελεί έναν αντίλογο στην "βαρετή" αισθητική που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και παρά το ότι μπορεί να φαντάζει εξωπραγματική ή ακόμη και προκλητική για ορισμένους, η τάση προωθεί την αυθεντικότητα.

Photo by @shehuntsopshops on Instagram

Ας κλείσουμε αναφέροντας πως οι "Kitschens" είναι μια δήλωση χαράς και ζωντάνιας εντός του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση