ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Διακόσμηση σε μικρό διαμέρισμα, με έμπνευση από το Instagram

Tips διακόσμησης που θα κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει σούπερ ανανεωμένος και σικάτος

Δέσποινα Άσπρου

Δεν είναι μυστικό. Το στυλ του σπιτιού μας αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και οι περισσότεροι από εμάς, προσπαθούμε να διατηρούμε τον χώρο μας όμορφο και σικάτο. Και ενώ συνήθως σπάνια αλλάζουμε τα κεντρικά αντικείμενα και διακοσμητικά του σπιτιού μας, όπως για παράδειγμα τον καναπέ και την τραπεζαρία μας, υπάρχουν μερικά άλλα στοιχεία τα οποία κάλλιστα μπορούμε να αντικαταστήσουμε και να δώσουμε νέα πνοή στην οικία μας.

Με έμπνευση το Instagram, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικά τιπ διακόσμησης τα οποία αν και απευθύνονται κυρίως σε μικρά διαμερίσματα, μπορούν να υιοθετούν και σε μεγαλύτερα σπίτια.

1.Συνδυασμός χρωμάτων: Ψάχνοντας στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως στα πιο στυλάτα σπίτια κυριαρχούν έντονα χρώματα συνδυασμένα με γήινους τόνους. Αυτά, δημιουργούν μια ισορροπία ανάμεσα στο δυναμικό και το ηρεμό και ο πιο εύκολος τρόπος για να υιοθετήσετε την τάση είναι να αλλάξετε τα διακοσμητικά στο coffee table και στα ράφια σας. Αν για παράδειγμα, οι τοίχοι σας είναι άσπροι -ως συνήθως- μπορείς να παίξετε με τα χρώματα και να επενδύσετε σε bold αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα ένα έντονο γαλάζιο βάζο με καλοκαιρινά λουλούδια.

Photo by @univeroterria on Instagram

2. Η χρήση του πράσινου σε συνδυασμό με ξύλινα στοιχεία: Όσο πιο πολλά φυτά βάζετε, τόσο πιο φρέσκο και αναζωογονητικό μπορεί να γίνει το σαλόνι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά με κοντό ή ψηλό ύψος, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και τη διακοσμητική προτίμησή σας. Σύμφωνα με τους "νόμους" του Instagram ο συνδυασμός ψάθινων και ξύλινων στοιχείων με αληθινά φυτά είναι ό,τι πιο hot και φωτογενές!


Photo by @deco_orane on Instagram

3. Η τοποθέτηση χαλιών: Τα χαλιά μπορούν να αλλάξουν αμέσως την αισθητική του σαλονιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο χαλί για να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου σας ή να επενδύσετε σε πολλά μικρά χαλιά για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο layout στον χώρο.


Photo by @univeroterria on Instagram

4. Οι τοίχοι με ταπετσαρίες: Οι ταπετσαρίες αποτελούν μια καλή ιδέα για να δώσετε μια ξεχωριστή πινελιά στο σαλόνι σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα πιο εντυπωσιακό μοτίβο ή ένα πιο απλό, ανάλογα με το στυλ που αγαπάτε.


Photo on Unsplash

5. LED φώτα: Τα LED φώτα, πέρα από hot trend, "ζωντανεύουν" τον χώρο σας.

6.Φέρτε νέο αέρα στο μπαλκόνι σας: Στο Instagram, σαφώς, υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας και να το κάνετε πιο όμορφο και λειτουργικό. Πέραν από τα διακοσμητικά φυτά που είναι must, μια καλή ιδέα και ιδιαίτερα δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα είναι η προσθήκη καρέκλων και τραπεζιών σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια, ενώ η τοποθέτηση ταπετσαριών και μαξιλαριών αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Ο φωτσιμός είναι επίσης πολύ σημαντικός και σούπερ ινσταγκραμικός.


Photo by @small.balcony on Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση