ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

#Deco: Decluttering πριν από το Πάσχα στο σπίτι

8 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας πριν το Πάσχα.

Μαρία Καραμάνου

Η άνοιξη αποτελεί το σήμα για ανανέωση και είναι η ιδανική εποχή για έναρξη μιας διαδικασίας γενικού καθαρισμού και οργάνωσης του προσωπικού σας χώρου, ειδικά με την προοπτική των επερχόμεων γιορτών του Πάσχα. Εκμεταλλευτείτε τη φρεσκάδα που φέρνει η εποχή και δώστε στο σπίτι σας ένα νέο αέρα, μετατρέποντάς το σε ένα πραγματικό καταφύγιο ηρεμίας και θετικής ενέργειας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά πρακτικά tips για να απαλλαγείτε από τα περιττά και ενισχύστε την οργάνωση και την αισθητική του χώρου σας.

Πραγματοποιήστε μία πλήρη επισκόπηση του χώρου σας
Πριν από το ξεκίνημα της απομάκρυνσης των περιττών αντικειμένων, κάντε μια πλήρη επισκόπηση του χώρου σας. Περιηγηθείτε σε κάθε δωμάτιο και σημειώστε πού συσσωρεύονται τα αντικείμενα που δε χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα των περιοχών που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και θα διευκολύνει την οργάνωση της διαδικασίας καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε την τεχνική Four-Box
Η τεχνική Four-Box αποτελεί έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να διαχειριστείτε την ταξινόμηση των αντικειμένων σας. Χρησιμοποιήστε τέσσερα κουτιά με τις ετικέτες, "Κρατήστε", "Δωρίστε", "Πουλήστε", και "Απορρίψτε". Καθώς εξετάζετε κάθε αντικείμενο, αποφασίστε ποιο κουτί ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με το αν το χρησιμοποιείτε, αν έχει αξία ή αν δεν σας χρειάζεται πλέον.

Ορίστε περιοχές αποθήκευσης για κάθε κατηγορία
Αφού ταξινομήσετε τα αντικείμενά σας, ορίστε συγκεκριμένες περιοχές αποθήκευσης για κάθε κατηγορία. Για παράδειγμα, διατηρήστε όλα τα εργαλεία σας σε μία εργαλειοθήκη, τα βιβλία σε μια βιβλιοθήκη, και τα είδη γραφείου σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι. Αυτό θα διευκολύνει την εύρεση των αντικειμένων όταν τα χρειαστείτε και θα διατηρήσει την τάξη στον χώρο σας.

Ανανεώστε τα διακοσμητικά σας
Ενώ οργανώνετε και καθαρίζετε, είναι επίσης ένας καλός χρόνος να σκεφτείτε να ανανεώσετε και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου σας. Μπορεί να είναι απλά αλλαγές όπως νέες κουρτίνες, μαξιλάρια ή ακόμα και ένα φρέσκο βάζο με λουλούδια στο σαλόνι. Αυτές οι μικρές προσθήκες μπορούν να φέρουν νέα ζωή και ενέργεια στους χώρους που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Αξιοποιήστε κάθε γωνιά
Μην ξεχνάτε τις γωνίες και τους λιγότερο προσβάσιμους χώρους του σπιτιού σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτές έπιπλα ή αποθηκευτικές λύσεις που μαξιμαλίζουν την αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε ράφια στις γωνίες για βιβλία ή διακοσμητικά, ή χρησιμοποιήστε αναδιπλούμενα έπιπλα που μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Αξιοποιήστε τη διαφάνεια στην αποθήκευση
Η χρήση διαφανών δοχείων και κουτιών μπορεί να σας βοηθήσει να βλέπετε εύκολα τι περιέχεται μέσα σε αυτά, γλιτώνοντάς σας χρόνο και προσπάθεια όταν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο. Επιλέγοντας διαφανή κουτιά για την αποθήκευση αντικειμένων όπως ραπτικά, κοσμήματα ή γραφική ύλη, μπορείτε να κρατήσετε τα πάντα τακτοποιημένα και ευδιάκριτα.

Επιλέξτε πολυλειτουργικά έπιπλα
Τα έπιπλα που συνδυάζουν αποθήκευση και λειτουργικότητα είναι ιδανικά για μικρούς χώρους. Για παράδειγμα, ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο από κάτω ή ένα κρεβάτι με συρτάρια μπορεί να προσφέρει επιπλέον χώρο για αποθήκευση λευκών ειδών ή εποχιακών ειδών χωρίς να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δωμάτιο.

Δημιουργήστε έναν ανταγωνισμό οργάνωσης
Μετατρέψτε το decluttering σε ένα παιχνίδι με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ορίστε ένα χρονικό όριο και δείτε ποιος μπορεί να οργανώσει ή να καθαρίσει τον χώρο του γρηγορότερα ή πιο αποτελεσματικά. Βραβεύστε τον νικητή με κάτι απλό και διασκεδαστικό. 

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και εργαλεία οργάνωσης
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και εργαλεία διαθέσιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση και τον σχεδιασμό της διαδικασίας απομάκρυνσης των περιττών. Εφαρμογές όπως οι λίστες εργασιών ή οι ημερολογιακές εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της προόδου σας.

DECO: Τελευταία Ενημέρωση