ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Βάζα:Οι τάσεις & πώς να τα εντάξετε στη διακόσμηση

Τα βάζα αποτελούν έναν από τους πιο ευέλικτους και κομψούς τρόπους για να προσθέσουμε χαρακτήρα και ομορφιά στον χώρο μας.

Δέσποινα Άσπρου

Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι πολλές φορές ένας τρόπος αυτοέκφρασης και δημιουργίας μιας ατμόσφαιρας που αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και το στυλ μας. Και ενώ σίγουρα τα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούμε να εντάξουμε στην κατοικία μας είναι σχεδόν αμέτρητα, ένα από τα πιο δημοφιλή -αν όχι το πιο δημοφιλές διακοσμητικό- είναι τα βάζα και αυτό εξαιτίας του ότι αποτελούν έναν από τους πιο ευέλικτους και κομψούς τρόπους για να προσθέσουμε χαρακτήρα και ομορφιά στον χώρο μας.

Τι να προσέξετε πριν εφοδιαστείτε με νέα βάζα: Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε μια stylish διακόσμηση είναι η επιλογή των βάζων. Αναζητήστε βάζα που αντανακλούν το στυλ και την αισθητική που θέλετε να προσδώσετε στον χώρο σας και μην επηρεαστείτε αποκλειστικά από τις νέες τάσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μοντέρνα, κλασικά, εκκεντρικά ή ακόμη και παραδοσιακά σχέδια, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και το ύφος του χώρου σας.

Ένας δημιουργικός τρόπος για να εντάξετε τα βάζα στη διακόσμηση είναι να τα τοποθετήσετε σε διαφορετικά στρώματα ή επίπεδα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνθεση χρησιμοποιώντας βάζα με διαφορετικά ύψη και σχήματα, που θα προσθέσουν διάσταση και ενδιαφέρον στον χώρο σας, ενώ αν τοποθετηθούν δίπλα - δίπλα το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν θα φανεί υπερβολικό.

Για μια  ισορροπημένη και ενδιαφέρουσα σύνθεση μπορείτε να τα συνδυάσετε με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα όπως κεριά, κεραμικά, ή έργα τέχνης, ενώ σας προτείνουμε να μην φοβηθείτε να προσαρμόσετε τα βάζα σας στην εποχή. Ανανεώστε τη διακόσμησή σας ανάλογα με τις εποχιακές αλλαγές, αλλάζοντας τα περιεχόμενα των βάζων σας ή επιλέγοντας βάζα με χρώματα και σχέδια που αντικατοπτρίζουν την εποχή.

Ας δούμε στο σημείο αυτό τις τρεις επικρατέστερες τάσεις στα βάζα για την φετινή άνοιξη.

Το μότο για το 2024 είναι το back to basics και φυσικά, η επανεμφάνιση των βάζων από φυσικά υλικά όπως πέτρα, ακατέργαστο κεραμικό ή ακόμα και ανακυκλωμένο γυαλί δεν κάνει καμία εντύπωση. Ακολουθήστε την τάση και δώστε νέο αέρα στον χώρο σας.


Photo by nordicnest.com

Την άνοιξη του 2024 διακοσμούμε το σπίτι μας με statement λεπτομέρειες, μεταξύ αυτών και με ένα μεγάλο βάζο, ενώ φέτος ξεχνάμε τις ίσιες γραμμές και τα συμμετρικά σχέδια και επιλέγουμε ακανόνιστα σχήματα με χαλαρό και φυσικό decorating style.

Η άνοιξη είναι συνυφασμένη με την ανανέωση, οπότε γιατί να μην προσθέσετε βάζα σε έντονα χρώματα και έντονα μοτίβα; Σκεφτείτε αποχρώσεις όπως το βαθύ μπλε, το σμαραγδένιο πράσινο ή το κίτρινο και επενδύστε σε αυτά. Τα εν λόγω βάζα γίνονται κεντρικά στοιχεία της διακόσμησή σας και δίνουν ενέργεια σε κάθε χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
τάσεις  |  διακόσμηση  |  βάζα  |  νέα  |  trends  |  diakosmisi  |  trends  |  vase  |  lifestyle  | 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση

Μέσα στο σπίτι των #Bennifer

Μέσα στο σπίτι των #Bennifer

Αντλούμε έμπνευση από το εκπληκτικό σπίτι του ζευγαριού, αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ
Δέσποινα Άσπρου
 |  DECO