ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Αυτό είναι το φυτό που «μισούν» τα κουνούπια

Το φυτό που πρέπει να βάλετε στο σπίτι σας αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα κουνούπια

Μαρία Σάββα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας, η ιδέα να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα γίνεται όλο και πιο ελκυστική, ειδικά αν αποφεύγουμε τη χρήση κλιματιστικού. Ωστόσο, πολλά σπίτια δεν διαθέτουν σίτες, αφήνοντάς μας εκτεθειμένους στα κουνούπια. Αν ανήκετε στους ανθρώπους που τα κουνούπια αγαπούν, το καλοκαίρι μπορεί να φαντάζει εφιάλτης. Αλλά μην ανησυχείτε, ένας λάτρης της κηπουρικής από την Miller Flowers έχει τη λύση και την μοιράστηκε στο TikTok: φυσική απώθηση των κουνουπιών με τη βοήθεια φυτών.

Ο συγκεκριμένος κηπουρός προτείνει τη φύτευση Citronella, ενός αειθαλή θάμνου με φρέσκο άρωμα λεμονιού, που κάνει το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια. Αυτά τα φυτά χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός καθημερινά, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν και σε εσωτερικούς χώρους αν τοποθετηθούν σε ηλιόλουστο σημείο. Εκτός από τη Citronella, ο κηπουρός αναφέρει το λεμονόχορτο και τη λεβάντα ως άλλα αποτελεσματικά φυτά κατά των κουνουπιών. Επίσης, σημειώνει ότι η μέντα, το κατιφέ, το αρωματικό γεράνι και το μελισσόχορτο έχουν επίσης παρόμοιες ιδιότητες.

Photo by thehealthyhomeeconomist.com

Στο TikTok, οι χρήστες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με αυτά τα φυτά. Ένας χρήστης επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του λεμονόχορτου: «Το λεμονόχορτο γύρω από την αποθήκη μας έχει κάνει θαύματα. Δεν υπάρχουν πλέον κουνούπια». Ωστόσο, άλλοι ανέφεραν ότι δεν είχαν την ίδια επιτυχία. Ένας χρήστης σχολίασε: «Έχω ένα τεράστιο φυτό λεβάντας και citronella στη μικρή μου βεράντα και εξακολουθούνε να μας τσιμπάνε». Ένας άλλος σημείωσε ότι το λεμονόχορτο λειτουργεί καλύτερα όταν σπάει και απελευθερώνεται το άρωμά του.

Παρόλο που τα φυτά αυτά διαθέτουν ιδιότητες απώθησης κουνουπιών, ο Joel Coats, ομότιμος καθηγητής Εντομολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, εξηγεί ότι αυτό δεν αρκεί για να αποτρέψει τα κουνούπια από το να μας τσιμπήσουν. Όπως αναφέρει η Express, «τα φυτά αυτά έχουν ενώσεις που εμποδίζουν τα έντομα να τραφούν από αυτά, αλλά δεν τις απελευθερώνουν στον αέρα». Για το λόγο αυτό, ο καθηγητής Coats συνιστά τη χρήση απωθητικού ως την καλύτερη προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Εν κατακλείδι, ενώ τα φυτά όπως η Citronella, το λεμονόχορτο και η λεβάντα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κουνουπιών, η χρήση απωθητικού παραμένει η πιο αποτελεσματική λύση για να απολαύσουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς τα ενοχλητικά τσιμπήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

DECO: Τελευταία Ενημέρωση