ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

Το παραμύθι του Λώρη

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό αγόρι που τον έλεγαν Λώρη. Πολύ πιο πριν το Netflix, το Ίντερνετ, το YouTube και την ελεύθερη τηλεόραση στην Κύπρο, υπήρχε μόνο το ΡΙΚ που έδειχνε «Bonanza», «Ευχάριστο Σαββατόβραδο» και κυπριακά σκετς. Έτσι, ο μικρός Λώρης, για να δει κάτι του χαϊρκού, πήγαινε στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς του και νοίκιαζε σε κασέτες τα «Monty Python», το «Airplane», το «Robin Hood: Men in tights» και τα «Naked Gun» και παρακολουθώντας τα λυνόταν στα γέλια. Όταν τον ρώταγαν τι θα γίνει όταν θα μεγαλώσει, ο Λώρης έλεγε ότι θέλει να κάνει κωμωδία. Όταν μεγάλωσε (για όσους το πιάσουν) όντως τα κατάφερε και έφτιαξε μαζί με τη Χριστιάνα Αρτεμίου ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσε να υπάρξει σε κυπριακή εκδοχή στο «Monty Python». Η «Αίγια Φούξια», δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της, ανταγωνίζεται το «Βουράτε Γειτόνοι» για τον τίτλο της πιο επιτυχημένης σειράς στην κυπριακή τηλεόραση, τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα (όση έχουμε).

Μετά το τέλος της «Αίγιας», ο Λώρης περιπλανήθηκε στα μονοπάτια της ερωτικής κομεντί (θα μπορούσε να είναι ο Χιου Γκραντ της Κύπρου) με την «Πρώτη Σταγόνα» και το «La pasta Pomilωri», και στο ενδιάμεσο τόλμησε το πιο φιλόδοξο του πρότζεκτ με το «Παραμύθι Αλλιώς» του Alpha, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη με την προσπάθεια της θείας μου της Αντρούλλας το καλοκαίρι του 1992 να κάνει τα μαλλιά της περμανάντ με ανταύγειες ξανθές. Γελάσαμε πολύ, αλλά ήταν τραγωδία! Και όπως η θεία μου η Αντρούλλα, έτσι και το «Παραμύθι» τα έκοψαν πριν... τα χαρούν!

Fast forward πέντε χρόνια μετά το τραγικό συμβάν (του «Παραμυθιού» - η Αντρούλλα μετά από 20 χρόνια επιτέλους το βρήκε-, μια πανδημία και άλλη μια φιλόδοξη προσπάθεια που έφυγε νωρίς, ο Λώρης επέστρεψε στο τόπο του εγκλήματος, κυριολεκτικά με ένα reboot/spinoff του «Παραμυθιού», αυτή τη φορά στα γνωστά του λημέρια του ΑΝΤ1 Κύπρου, με το «Μια φορά κ’ έναν καιρό». Αν μη τι άλλο, θα του το δώσω για την επιμονή! Clearly, που λέμε και στα χωριά, το spoof comedy είναι το είδος που του αρέσει. Αυτό γουστάρει και σε αυτό νιώθει άνετα. Και για να λέμε του στραβού το δίκαιο το έχει απόλυτα. Εξ ου και το ότι στις «Πατάτες Αντιναχτές» ο Λώρης έλαμψε. Όταν όμως θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν πάντα συνωμοτεί ή μήπως ο παραπόττης ο Κοέλιο έγραφε αρλούμπες για να πουλάει βιβλία; Γιατί ο Λώρης, προφανώς το θέλει, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τελικά το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του.

Το «Μια φορά κι έναν καιρό» έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Δευτέρα. Πολύ έξυπνα ο ΑΝΤ1 Κύπρου ξεκίνησε νωρίς πριν εμφανιστούν απέναντι οι σαπουνόπερες και τα ριάλιτι των υπόλοιπων καναλιών, για να τσιμπήσει τηλεθέαση. Και τα κατάφερε, με αρκετά ψηλά νούμερα. Αν θα τα κρατήσει είναι άλλη κουβέντα. H ιστορία ξεκινάει όταν ένα φάντασμα εμφανίζεται στον gay (χωρίλλογο, απίστευτα κλισέ και borderline προσβλητικό για το 2022) χαρακτήρα του Λώρη και του λέει ότι πρέπει να μαζέψει και τους άλλους, τον Γιώργο Κυριάκου (που ομολογουμένως του πάει άψογα ο ρόλος του χαζογκόμενου) και τον Σωκράτη Πατσίκα και να πάνε σε ένα χωριό για να λύσουν μια κατάρα. Χωρίλλογο number 2, αλλά θα μου πεις στα παραμύθια έχουν γίνει και χειρότερα χωρίς να βγάζει κανένα νόημα. Έτσι είναι οι spoof κωμωδίες, από τη στιγμή που είναι «αυτό-κοροϊδευτικές», sky is the limit με το τι μπορείς να κάνεις και πού μπορείς να το τραβήξεις. Και εδώ είναι που την πάτησε στο παρελθόν (και πάλι για όσους καταλάβουν) και την πατά ο Λώρης. Το γεγονός ότι αυτό το είδος κωμωδίας σου δίνει αρκετή ελευθερία να δημιουργήσεις, δε σημαίνει πως δεν πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες νόρμες. Η πλοκή πρέπει να υπάρχει και να βγάζει νόημα, οι ατάκες πρέπει να έχουν χρόνο, να προσγειωθούν και να μη χάνονται στον αέρα, η εμμονική επανάληψη πρέπει να αποφεύγεται γιατί κουράζει, και οι χαρακτήρες πρέπει να έχουν χρόνο για να εξελιχθούν και να μην παραμένουν μονοδιάστατοι. Αν αυτά τα στοιχεία δεν προσεχτούν στη σειρά, πολύ σύντομα θα κάνει κοιλιά και θα είναι κρίμα άλλη μια (υποσχόμενη) σειρά να έχει την τύχη του «Παραμυθιού» ή του «Μελίαρτου».

Ο Λώρης, έχει τόση ανάγκη την κυπριακή τηλεόραση όσο η κυπριακή τηλεόραση έχει τον Λώρη. Αν μη τι άλλο, φιλότιμα προσπαθεί να χαρίσει γέλιο. Σε μια εποχή που η κυπριακή μυθοπλασία πνέει τα λοίσθια, κάθε χρόνο και με λιγότερες παραγωγές, μπορεί ο Λώρης να γίνει το πριγκιπόπουλο που θα την ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
blog  |  Tsiakkos  |  tv

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

photo by @loveislandgreece on Instagram

Trash Island

«Ναι, υπάρχει χειρότερη τηλεόραση και την θέλουμε»
 |  THE TSIAKKOS
Η σωτηρία της ψυχής

Η σωτηρία της ψυχής

Έτσι πληροφοριακά, και για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους, μάθετε πως φέτος στην Ελλάδα θα ...
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS