ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Πες τα στη Θέκλα

Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία ως λαός διαφωνούμε και μας διχάζουν. Οι μάππες, το Κυπριακό, οι φλαούνες – με ή χωρίς σταφιδάκια, οι Μαχητές ή οι Διάσημοι, αν είναι πακέττο στη Λεμεσό ή πακκέττο όπως στη υπόλοιπη Κύπρο, πίκλα ή τασσιή μες τα σουβλάκια, και τόσα άλλα. Γενικά, «η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο». Αν μπορούμε συλλογικά να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα αυτό είναι το αξίωμα ότι: Δεν υπάρχει γιατρός να μας κάμει καλά! Δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο ψυχολόγος/ψυχίατρος που θα έχει αρκετά πτυχία για να βυθιστεί στη ψυχοσύνθεση αυτού του πλάσματος (ΗοmoCyprius, να δεις που σε κάποια στιγμή εν να μας ανακαλύψουν ως μοναδικό είδος που εξελίχτηκε που την μονοκύτταρη αμοιβάδα και παρέμεινε μονοκύτταρη αμοιβάδα) που γεννήθηκε πάνω σε αυτό τον... ρότσο ριγμένο στο πέλαγος και να καταφέρει να φκάλει άκρη, πράγμα το οποίο κάνει το έργο της Θέκλας Πετρίδου στην καινούργια εκπομπή του Sigma «Θέκλα. Μιλάμε ανοιχτά» ακόμα πιο δύσκολο, μάλλον ακατόρθωτο.

Πιο εύκολα θα σταματήσει ας πούμε να κάμνει εκπομπές για την Γιουροβίζιον ο Λουκάς Χάματσος.Η Θέκλα Πετρίδου στην πρώτη της σόλο προσπάθεια θα μιλήσει κάθε απόγευμα μαζί με καλεσμένους και τηλεθεατές για θέματα ταμπού, θέματα κοινωνικά, θέματα ψυχολογίας, θέματα ανθρώπινα! Τουλάχιστον, έτσι θέλει. Το ότι θα μετατραπεί η εκπομπή σε κουτσοί-στραβοί στον Αή Παντελεήμονα δεν είναι δικό της φταίξιμο, γιατί αλήθεια τώρα, μεταξύ μας, τι συμβουλή να δώσεις στη Μαρία που πιάνει τηλέφωνο όταν το θέμα της εκπομπής είναι τα διαζύγια για να πει ότι χώρισε με τον άντρα της και ακούει βήματα έξω που το σπίτι της και νομίζει ότι την παρακολουθεί;

Η απλή απάντηση θα ήταν «Χάνεις κούκλα μου τζαι παραίτα μας γιατί έχουμε πιο σημαντικά πράματα να ασχοληθούμε», απλά η επαγγελματική δεοντολογία δεν την επιτρέπει. Και εδώ είναι που η Θέκλα στην πορεία της προς το τίτλο «Εθνική Ψυχολόγος» κερδίζει πόντους. Χωρίς να κάνει εκλαϊκευμένη ψυχολογία και έχοντας πλήρη αντίληψη ότι δεν διδάσκει «Functional Neuroimaging of Psychiatric Disorders based on Jungian research PSYCH 30» στο πανεπιστήμιο, η Θέκλα απαντά με σοβαρότητα μεν αλλά με αυθορμητισμό, χιούμορ και ανθρώπινη λογική χωρίς δογματικά bullshit.Γενικά η Θέκλα το ‘χει. Τόσο πολύ το έχει που, ταυτόχρονα, βλέπει το κινητό της και γράφει τουίτς! Αν δεν ήταν τζαι τζείνο το ανεκδιήγητο σκηνικό, που πρέπει να έμεινε που το «I Love Style» της Γιώτας Κουφαλίδου (τι να καμνουν η Γιώτα και η πεθερά της;), το οποίο είναι το μισό baby pink και το άλλο μισό baby blue, λες και έπρεπε να φτιάξουν παιδικό δωμάτιο αλλά δεν ήθελαν να ξέρουν το φύλο του μωρού πριν γεννηθεί, η εκπομπή θα ήταν ακόμα καλύτερη.

Άτε, πες ότι το σκηνικό το ξεπερνώ λόγω ιστορικής αξίας, αφού κάποτε σε εκείνο το πλατό η Γιώτα και το πάνελ της συζήτησαν τις εμφανίσεις των Κύπριων κοσμικών στο κόκκινο χαλί σε εγκαίνια φούρνου στην Αθηένου με θέμα chic με χαλλουμωτή. Αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι την αγγελοπουλική σκηνοθετική ματιά με τα πλάνα μέσα από τη ροζ βιβλιοθήκη, που πίσω από τα ψεύτικα φκιορούθκια αχνοφαίνεται η μισή Θέκλα να συζητά με τον συμπαρουσιαστή της. Σκέτη τηλεοπτική μαγεία! Ελπίζω η Θέκλα να πάει καλά, γιατί για πρώτη φορά στη κυπριακή τηλεόραση υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν λαϊκίζει, δεν διδάσκει και δεν το παίζει μοναδική υπεροπτική αυθεντία. Τζαι που τζιαμέ τζαι τζει o Φρόυντ να βάλει το χέρι του!

Twitter @THETSIAKKOS

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS