ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Ο τελευταίος χορός

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Ζήσαμε σχεδόν δυο χρόνια χωρίς το «Game of Thrones» και μετά από τα στερητικά σύνδρομα, τα οποία ξεπεράσαμε, άπειρες θεωρίες για το τέλος της αγαπημένης σειράς, στιγμές αγωνίας και πόνου φτάσαμε στις 14 Απριλίου 2019 να κάνουμε Πάσχα! Η τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» είναι εδώ και ολόκληρος ο πλανήτης έχει συντονιστεί μπροστά σε μια οθόνη. Ίσως να είναι και η τελευταία φορά στην ιστορία της τηλεόρασης που θα συμβεί αυτό το πράγμα, δηλαδή ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι να παρακολουθούν την ίδια σειρά, αν σκεφτεί κάποιος ότι το μέλλον ανήκει στο streaming και πλέον οι σειρές (θα) παρακολουθούνται με time shift. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ζήσαμε στη τελευταία πρεμιέρα του «Game of Thrones».

Προσοχή, εννοείται ότι ακολουθούν spoilers, οπότε αν δεν έχετε δει το επεισόδιο, πρώτον, ντροπή σας και, δεύτερον, σταματήστε εδώ.

Έπονται spoilers!

Όπως λέει ο τίτλος του τελευταίου επεισοδίου, βρισκόμαστε στο Winterfell όπου βλέπουμε τις συμμαχικές δυνάμεις Daenerys – Jon Snow να κάνουν παρέλαση και να φτάνουν… σιλλόβροτοι στον Βορρά σε ένα κλίμα απόλυτης μουγκαμάρας, ατμόσφαιρα που γίνεται ακόμα πιο άβολη στο συμβούλιο των αρχηγών αργότερα, αφού όλοι κοιτάζουν με ύφος του τύπου «Βασιλιά του βορρά σε αφήσαμε να φύγεις, ρε Jon, και γύρισες ΚΑΙ χωρίς στέμμα KAI κουβάλησες και αυτό το πουτ*&^#κι του γάμου με τους τεράστιους κουρκουτάες που λαλεί ότι εν βασίλισσα!» Και σαν να μην τους έφτανε τους Winterfelλιώτες που προσπαθούν να χωνέψουν ότι η Daenerys είναι η καινούργια τους βασίλισσα, πετάγεται ο Tyrion και τούς λέει ότι η Cersei στέλνει τον στρατό των Lannister να έρθει να πολεμήσει μαζί τους και έπαθαν παραπάνω σοκ από τα εγκεφαλικά κύτταρα των παικτών του «Πιο Αδύναμου Κρίκου».

H επιστροφή της Sansa

Η Sansa, εν τω μεταξύ, μετά από επτά σεζόν που έκανε καριέρα ως η κακομάζαλη της σειράς, επιτέλους έστησε κόκκαλο και πλέον οργανώνει συμμάχους στον Βορρά και τρώει μωρά με τα πάμπερς. Έτσι, προφανώς, ένιωσε και ο Tyrion όταν προσπάθησε να εξηγήσει στη Sansa το σχέδιό τους και αυτή τον κοίταξε με βλέμμα Σοράγια Μοντενέγκρο ενώ μέσα της είπε ένα αδιάφορο «Bitch please» και τού πέταξε την ατάκα-φαρμάκι «Κάποτε σε είχα για τον πιο έξυπνο»!

H επανένωση

Μετά πάμε στην επανένωση του Jon με την Arya, ο οποίος την κοιτάει με βλέμμα «Μάνα μου αρφούα μου, εψήλωσες» και την ρωτάει αν εκείνη χρησιμοποίησε ποτέ το σπαθί που τής χάρισε όταν ήταν μικρή. Η Arya τού απάντησε μια-δυο φορές και ο Jon κατάλαβε ότι η μικρή του αδερφή καθάρισε πιο πολύ κόσμο και από την πανώλη και το άφησε εκεί. Μετά η Arya έκανε reunion με τον Hound, τύπου «Θυμάσαι που με άφησες να πεθάνω, αχαχαχα», «Ναι, ναι, πού να ξεχάσω, χαχα» μετά με τον Gendry, από τον οποίο ζητά να τής φτιάξει σπαθί από dragon glass που ήταν ξεκάθαρα κωδικός ότι «σε θέλω, χορεύει η καρδιά μου για σένα, στα χείλη μου ζωγραφισμένα, τα χείλη σου κάθε λεπτό». Μέσα σε όλο το εορταστικό κλίμα επανασύνδεσης και τις χαρές και τις αγκαλιές βλέπουμε τον Bran να κάθεται ατάραχος σαν να έχει πιει δυο Lexotanil των 500 mg γιατί προφανώς τα ξέρει όλα, ό,τι έγινε στο παρελθόν και ό,τι θα γίνει στο μέλλον, τους αριθμούς του Τζόκερ, το αποτέλεσμα ΑΕΖ Ζακακίου – Ονήσιλος Σωτήρας, γιατί πήγε τόσος κόσμος να δει το «Βουράτε Γειτόνοι» στο σινεμά και πότε θα μάς φάνε οι White Walkers.

Με το βλέμμα στη Cersei

Σε κάποια στιγμή κάνουμε ένα cut και πάμε στο Kings Landing όπου βλέπουμε τη Cersei με το ύφος-συνδυασμός δυσκοιλιότητας και «σάς μισώ, απαίσια μικρά στρουμφάκια» να χαίρεται όταν μαθαίνει πως οι White Walkers έσπασαν το τείχος και έρχονται να μάς φάνε όλους. Η Cersei μετά κάνει σεξ με τον Euron γιατί προφανώς έχει τους λόγους της και μετά στέλνει μήνυμα στον Bronn να σκοτώσει τον Tyrion και τον Jamie. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και μέσα σε αυτόν τον συρφετό, ο Jon και η Daenerys ζουν τον έρωτά τους σαν χαζά 15χρονα και τρέχουν ανέμελα στους πάγους καβαλώντας τα δρακούθκια. Τόσο ενθουσιασμένος είναι ο Jon που λέει στην Daenerys ότι τού κατέστρεψε τα άλογα για πάντα! Αν σκηνοθετούσα το επεισόδιο, θα το έκλεινα στη φάση όπου τα παιδιά κάνουν χορευτικά με τους δράκους και από πίσω θα έπαιζε soundtrack «σε έξι επεισόδια θα έχουν όλα τελειώσει, πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, ας πεθαίναμε αγκαλιά πριν τελειώσει ο τελευταίοοοοος χορός»! Βαστάτε γερά, μάς περιμένει πολύς πόνος, αδέρφια.

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
tsiakkos  |  game of thrones  |  sansa  | 

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS