ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Μια χωριάτικη στο 3 παρακαλώ. Έφτασε.

Η κυπριακή τηλεόραση δεν θα δημιουργήσει ποτέ και για κανένα λόγο οτιδήποτε καινούργιο, πρωτότυπο ή έστω ενδιαφέρον για οποιονδήποτε κάτω των 94. Αφενός γιατί δεν υπάρχουν οι προϋπολογισμοί για παραγωγές και… αφεδύο, δεν θέλει. Γιατί αν ήθελε θα έβρισκε τρόπο, αλλά η συχνότερη αναμασώμενη τσιχλόφουσκα είναι «Ε τούτα θωρούν οι Κυπραίοι ρε κουμπάρε, τι να κάμουμε;». Έτσι, η κυπριακή τηλεόραση το σωτήριον έτος 2018 περνά την πλέον «χωριάτική» της φάση. Πώς ήταν της μόδας τα φρόζεν γιόγκαρτς που εβλαστούσαν σαν τα μανιτάρκα το 2016; Θυμάστε; E κάπως έτσι το «anything φολκλορ» είναι must για τη σεζόν άνοιξη – λάλλαρος 2018. Ήδη έχουμε 432 εκπομπές με κόσμο που πάει εκδρομές στο χωριό και ανέδειξε το επάγγελμα «μουχτάρης – σελέμπριτι – tour guide». Έχουμε 129 παραδοσιακές βραδιές με τραούθκια, λαούτα, φκιολιά, τσατιστά, σούστες, συρτούς, τατσιές τζιαι δρεπάνια σε όλες τις εκδοχές τους. Ήδη φημολογείται ότι η Τυλληρκώτισσα θα μπει στο βιβλίο «Guiness» ως το τραγούδι με την περισσότερη συχνότητα στη τηλεόραση ανά το παγκόσμιο με μέσο όρο 28 φορές τη βδομάδα σε όλα τα κυπριακά κανάλια. Βλέποντας αυτό το πρωτοφανές trend η στήλη θέλησε να βοηθήσει τα κυπριακά κανάλια «μούχτι» να εμπλουτίσουν το πρόγραμμά τους με καινούργιες village friendly εκπομπές για να δουν τα νούμερά της τηλεθέασης να εκτοξεύονται όπως τις τσάκρες το Πάσχα.

Πρωινό Μπούκκωμα
Έχουμε εκπομπές για Κυριακές, για μεσημέρια, για Πάσχα, Χριστούγεννα, των Τριών Ιεραρχών, αλλά πρωινή στο χωριό δεν έχουμε! Το «Πρωινό Μπούκκωμα» θα είναι μια εκπομπή γυρισμένη στον μαγευτικό Ασκά με παρουσιάστρια την Μαρκέλλα – Μαρίνα Κωνσταντίνου γνωστή «απαγγέλτρια τουίτ» από το αγαπημένο μας Σταρ Κύπρος που θα ξεκινά από το χάραμαν του φού με το που λαλήσει ο πετεινός της γειτόνισσας. Τηρώντας την παράδοση πάντα, η εκπομπή θα ανοίγει με ειδήσεις από την χωριανή Αναστασία Παπουρή, γνωστή στον Ασκά ως η Στάσα το Reuter. Ακολούθως, η Μαρκέλλα με τις χωριανές θα μαζεύκουν αυγά από τον γουμά και θα φτιάχνουν μπούκκωμα με τσαμαρέλα, χαλλούμι, «τρεις ελλιές τζαι μια τομάτα αγαπώ μια μαυρομμάτα» by chef Μιχάλης Τερλικκάς. Στη συνέχεια, το πάνελ θα συζητά για τη σοουμπίζ, δηλαδή τι εκδηλώσεις έκαμε το Κέντρο Νεότητος, η φιλόπττωχος και πώς εμφανίστηκε έτσι σκέδιον η κόρη του μουχτάρη την Κυριακή στην εκκλησιά. Στη συνέχεια, η Φανού του Κίττου από το Fannys beauty & nails by Fanny Kittos θα δίνει συμβουλές ομορφιάς, γιατί είναι η μόνη σπουδασμένη αισθητικός στο χωριό με 2 χρόνια στο KES college σεμινάριο στο τζελ και την επικόλληση στρας. Τέλος, ο Γιαννής του Σιεπέττου θα παίζει πουζούκι και κάπου εκεί θα τελειώνουμε γιατί έχουμε τζαι δουλειές τζαι πρέπει να μαϊρέψουμε. Μαζί σας πάλι αύριο για να μπουκκώσουμε παρέα.

Αγκομαχώντας
Η εξωτική Hulu της Πάφου θα γίνει το σκηνικό όπου θα φιλοξενήσει το πρώτο Κυπριακό Ριάλιτι επιβίωσης. 12 διάσημοι Κύπριοι ανάμεσα τους η Αλέξια, ο Γιαννάκης Οκκάς τζαι τζείνος ο μιτσής που έπαιζε στη Αίγια τη Φούξια τον αρφόν του Λώρη, θα αναμετρηθούν με 10 άσημους Κυπραίους τζαι 2 καλαμαράες (για να κρατάμε τις αναλογίες με τα ελληνικά ριάλιτι) στην τριάππιθκια, το λιγκρίν, τα σκατούλλικα, τζαι την πιλόττα, με έπαθλο σάντουιτς λούντζα-χαλλούμι-ρόστο και μαγιονέζα. Φανταστείτε μόνο τις ευκαιρίες για διαφήμιση και τοποθέτηση προϊόντων. Παρουσιαστής και εξπέρ στην περιγραφή αγώνων ο ανεπανάληπτος και αγαπητός σε όλους Ανδρέας Πογιατζής. Θα κάμει 120% τηλεθέαση. Το 20% θα προέλθει από εξωγήινους και το πιο ανησυχητικό είναι ότι θα βγάζουν και νόημα.

Village Idol
Δεν νοείται κυπριακή τηλεόραση χωρίς τάλεντ σόου. Έτσι, η Αραδίππου επιλέγεται τιμής ένεκεν ως γενέτειρα του Λούκα Γιώρκα, νικητή του πρώτου «X-factor» το 2008 και της Άντρης Καραντώνη Σκουρουμούνη, εθνικού, λαογραφικού μοντέλλου-παρουσιάστριας, για να φιλοξενήσει το πρώτο κυπριακό τάλεντ σόου, γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε χωριό. Το δημοφιλές κέντρο δεξιώσεων Cosmyria θα μετατραπεί σε μια «φαντασμαγορική» αρένα, όπου θα ξεδιπλωθούν άπειρα κυπριακά ταλέντα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πω ότι αυτό το κόνσεπτ δεν έχει καμία σχέση με το «Dancing Χωριού 6». Καθόλου, νο γουέη, τίποτα.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον Τσιάκκο για την ενημέρωσή σας. Ευχές για μια όμορφη βδομάδα και επειδή πλησιάζουμε στο Πάσχα: ο Θεός μαζί σας.

Twitter @THETSIAKKOS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS