ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο σατέν midi φόρεμα και flat πέδιλα
 

Κυνηγώντας εγκληματικά μυαλά

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Μερικές σειρές πετούν κάτω από το ραντάρ και πολλές φορές δεν βρίσκουν το κοινό και την τηλεθέαση που τους αξίζει. Ίσως γιατί κάποιες είναι πιο πιασάρικες, κάποιες κάνουν καλύτερο μάρκετινγκ ή είναι πιο ποπ. Η απλουστευμένη απάντηση είναι ότι υπάρχουν πολλές σειρές και ο χρόνος μας είναι λίγος. Κάτι τέτοιο έπαθα και με το «Mindhunter» του Netflix που η πρώτη του σεζόν βγήκε το 2017. Αρχικά, θεώρησα ότι ήταν λίγο πιο dark για τα γούστα μου και γι’ αυτό δεν έδωσα σημασία αλλά στη συνέχεια άκουσα από φίλους ότι η σειρά τα σπάει και έτσι μπήκε στη watchlist και την ανέβαλλα συνεχώς. 

Μέχρι που πριν από 2 βδομάδες και αφού ήδη βαρέθηκα ό,τι παίζει στην ελληνική τηλεόραση (με εξαίρεση, όπως είπαμε, το «GNTM») αποφάσισα να της δώσω μια ευκαιρία για να πω στον εαυτό μου στα πρώτα δέκα λεπτά «Πόσο βλάκας είσαι, αγόρι μου, που δεν την είδες τόσο καιρό;». Έτσι, σε 2 βδομάδες είδα και τα 19 επεισόδια των δυο κύκλων του εκπληκτικού «Mindhunter». Οι πιο πολλές σειρές που ασχολούνται με εγκλήματα προσπαθούν να ανακαλύψουν «Ποιος το έκανε;» οδηγώντας την πλοκή μέσα από το μυστήριο. Το Mindhunter προσπαθεί να ανακαλύψει «Γιατί το έκανε;» μελετώντας κατά συρροήν δολοφόνους. 

Υπάρχουν μυστήρια που πρέπει να λυθούν αλλά η σειρά ενδιαφέρεται περισσότερο για το κίνητρο παρά για τη δολοφονία. 
Η ιστορία ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και προσαρμόστηκε για το Netflix από τον Joe Penhall βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των John E. Douglas και Mark Olshaker σε σκηνοθεσία του μέγιστου David Fincher (Se7en, Fight Club, House of Cards). O Douglas υπήρξε πράκτορας του FBI και ήταν υπεύθυνος για το κτίσιμο του τμήματος Behavioral Science Unit όπου μέσα από μια μακροσκελή έρευνα και συνεντεύξεις με καταδικασμένους δολοφόνους κατάφεραν να εξιχνιάσουν διάφορα εγκλήματα δημιουργώντας παράλληλα τον όρο serial killer. 

Μπορεί οι σειρές με εγκλήματα να μην είναι κάτι καινούργιο στην τηλεόραση αλλά το «Mindhunter» είναι σίγουρα μια καινούργια προσέγγιση πάνω στο είδος. Είναι εξαιρετικά καλογραμμένη και προγραμματισμένη ούτως ώστε να εξελίξει την ιστορία και τους χαρακτήρες σε βάθος χρόνου και σε συνδυασμό με τις τέλειες ερμηνείες των Jonathan Groff, Holt McCanally και Ana Torv την καθιστούν μια από τις must-see σειρές.

Twitter @THETSIAKKOS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

Sex, drugs and House Music

Sex, drugs and House Music

Παρακολουθώντας το White Lines νιώθεις πραγματικά τον ιδρώτα να κυλά στο μέτωπό σου και τα ...
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS
Por Nairobi ρε γαμ*%ο!

Por Nairobi ρε γαμ*%ο!

Τι καλύτερο έχετε να κάνετε από το να φτιάχνετε banana bread και να βάζετε στόρι με γυμναστική ...
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS
Just… Don't

Just… Don't

''Σαν να μην ήταν αρκετά τα κακά που μας βρήκαν με την πανδημία, ξεκίνησε και το «Just the ...
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS
«Next in Fashion»

«Next in Fashion»

Εντάξει, τώρα μεταξύ μας, δεν το έχετε και όλες με τη μόδα.
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS