ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Καινούργιοι τηλεοπτικοί εθισμοί

Κορυφώνεται η Mεγάλη Eβδομάδα και η κυπριακή tv φοράει τα μαύρα της. Έτσι όπως και κάθε χρόνο αυτές τις μέρες είχαμε τα κλασικά. Δηλαδή, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ», το «Ben Hur», κάτι άλλες σειρές με Ρωμαίους, με Κλεοπάτρες, μαθητές του Χριστού και γενικά κάμποσα πάθη, ίντριγκες, δολοφονίες κ.ά. Αν για οποιοδήποτε λόγο, λέμε τώρα, δεν θέλετε να δείτε για 38η φορά τα ίδια, ω μη γένοιτο δηλαδή, σας έχω φρέσκο πράμα. Σπαρταράει όπως τα ψάρια στον γάμο στην Κανά.

On my Block


Οι πλείστοι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το Netflix κατάφερε τα τελευταία χρόνια να φέρει στις οθόνες μας σειρές οι οποίες έχουν πάρει την τηλεόραση σε άλλο επίπεδο. Από το πανάκριβο «The Crown» (που αν δεν το έχετε δει ακόμα, αφήστε το περιοδικό κάτω και ξεκινάτε) στο σοκαριστικό «House of Cards» και το κινηματογραφικότατο Narcos, το Netflix ζει και αναπνέει δράμα. Ίσως να είναι καθαρά στρατηγικό το θέμα, αφού το δράμα είναι όντως πιο εύκολο από την κωμωδία και κατά συνέπεια φέρνει πιο πολλά νούμερα. Από την άλλη, όμως, φαίνεται ότι δεν τα παρατάει και έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να βρει το καινούργιο «Friends». To «On my Block» προσγειώθηκε στο Netflix από το πουθενά, όπως συνήθως προσγειώνονται οι πλείστες σειρές του, και ίσως να είναι η επιτυχία που περίμενε. Τοποθετημένο σε μια γειτονιά του South Central στο Los Angeles με φτωχές οικογένειες κυρίως, με συμμορίες και με τους Λατίνους σε αφθονία το «On my Block» ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων 14χρονων φίλων που ξεκινούν τη ζωή τους στο Λύκειο. Έχουν να αντιμετωπίσουν το σχολείο, τις υστερίες της εφηβείας, τις μεταξύ τους σχέσεις και τη ζωή γενικά σε μια γειτονιά που εύκολα μπορεί να σε πετύχει μια σφαίρα καθώς περπατάς στον δρόμο. Το «On My Block» είναι μια εξαιρετικά έξυπνη σχολική κωμωδία με υπέροχα καλοφτιαγμένους χαρακτήρες που προσφέρουν τρομερό χιούμορ. Όσο μακριά και να απέχει το Λος Άντζελες από την Κύπρο οι ήρωες θα σας θυμίσουν τους δικούς σας φίλους, γιατί κάποια πράγματα είναι καθολικά. Είδα 10 επεισόδια σε 2 μέρες και αυτό γιατί είπα να το πάρω χαλαρά!

The Crossing


Με το που τελείωσε το πρώτο επεισόδιο του «The Crossing» είπα στον εαυτό μου «Όχι ρε φίλεεεεεε, δεν έπρεπε. Μόλις απέκτησες ακόμα ένα εθισμό». Η καινούργια σειρά science fiction μυστηρίου του ABC, που πατάει αρκετά στα χνάρια του «Lost», έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να σε εθίσουν σε μια σειρά από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αφού μπαίνει κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης. Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής αρχίζει η θάλασσα να ξεβράζει ανθρώπινα σώματα. Ανάμεσα στους εκατοντάδες νεκρούς υπάρχουν 40 περίπου ζωντανοί. Όσοι ζουν συγκεντρώνονται σε σκηνές στην παραλία και οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με το FBI αναλαμβάνουν να τους ρωτήσουν τι συνέβη και βρέθηκαν εκεί, αφού δεν υπάρχει πουθενά ναυάγιο. Στις συνεντεύξεις με το FBI ένα κοριτσάκι λέει ότι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο που συμβαίνει εδώ. Μα στην Αμερική δεν υπάρχει πόλεμος. Υπάρχει παντού ειρήνη. Όχι όμως τώρα αλλά 180 χρόνια από σήμερα. Οκ! Και εκεί έρχεται το πρώτο hook τις υπόθεσης και θέλεις να μάθεις, γιατί, πώς και ποιοι; Από τον πιλότο φαίνεται ότι η σειρά θα έχει εξαιρετικό σενάριο και καταπληκτική σκηνοθεσία που θα δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα μυστηρίου που θα σε κρατήσει τεντωμένο στη άκρη του καναπέ σου. Αν ο συμπαθητικός Steve Zahn που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο εξελιχθεί και ερμηνευτικά σε ένα cult χαρακτήρα, τότε θα μιλάμε για μια σειρά που έχει όλα τα φόντα να σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης.

 

Twitter @THETSIAKKOS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS