ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: loose jeans, ριγέ μπλούζα και fisherman sandals
 

Ήρεμα ρωτάω

H τηλεόραση απ' την καλή και απ΄ την ανάποδη

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας λόγος να σχολιάσω τον τελικό του GNTM και το αποτέλεσμα, αλλά θα πεθάνουμε, ρε φίλε, και δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί τα ελληνικά κανάλια έχουν τόσο εμμονικό κόλλημα να φτιάχνουν τελικούς που διαρκούν περισσότερο από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Ξεκινάει ο τελικός και μέχρι να τελειώσει χρειάζομαι κούρεμα, φίλη, και έχω την εντύπωση ότι εσένα μέχρι να ανακοινώσουν τον Ηρακλή νικητή, σου κατέβηκε η ρίζα στο γόνατο. Νισάφι πια! Η εύκολη κλισέ και συνήθης απάντηση είναι για να κερδίσουν τα νούμερα της τηλεθέασης και να πουλήσουν όσα πιο πολλά διαφημιστικά break είναι δυνατόν.

Εις βάρος, φυσικά, του καημένου τηλεθεατή, που πρέπει να λιώσει στον καναπέ από τις 9 μέχρι τις 2 το πρωί, να χρειαστεί φυσιοθεραπεία για τη μέση την επομένη, να φάει ό,τι υπάρχει στο σπίτι για να παραμείνει ξύπνιος, για να δει ένα –εντελώς μεταξύ μας τώρα– αδιάφορο αποτέλεσμα. Όσοι γενναίοι, αθκιασεροί, χωρίς δουλειά, φοιτητές, άντεξαν δηλαδή, γιατί εγώ την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια στις 11 για το κρεβατάκι μου. Θα μου πεις πρώτη φορά γίνεται αυτό; Από τον καιρό που γεννήθηκαν τα ριάλιτι στην Ελλάδα, είμαστε καταδικασμένοι να σερνόμαστε από το ξενύχτι την επόμενη μέρα του τελικού. Όσες φορές και να γίνει, όμως, παραμένει μια ξεδιάντροπα ηλίθια πρακτική εκ μέρους των καναλιών, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της τηλεόρασης, που αιμορραγεί μπροστά στην παντοδυναμία των streaming services. Oh well, είναι γιορτές. Αγάπη μόνο!

THE WILDS
Είναι το «Lost» με έφηβες. Είναι το «Lord of the flies», αλλά με κορίτσια. Είναι το «Breakfast Club» παντρεμένο με το «Mean Girls» τυλιγμένο σε αποκαλυπτικό τουίστ. Είναι μια διατριβή για το πόσο χαμένοι είναι οι millennials, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι η καινούργια ορίτζιναλ σειρά της Amazon Prime με τίτλο «The Wilds» μπροστά στην οποία οποιαδήποτε αντίσταση είναι μάταιη.

Ομολογουμένως, ο ενθουσιασμός δεν είναι έντονος από την αρχή όταν γνωρίζεις τα 9 κορίτσια για πρώτη φορά στο ιδιωτικό αεροπλάνο καθ’ οδόν για το The Dawn of Eve –ένα all female φεμινιστικό retreat– στη Χαβάη. Αρχικά φαίνονται ένα τσούρμο κακομαθημένα κοριτσάκια, με κλασικά νεύρα και bitchy mood εφηβείας. Πολύ σύντομα βλέπουμε μια πιο σοβαρή πλευρά τους, αφού οι σκηνές στο αεροπλάνο είναι φλάσμπακ και τα κορίτσια βρίσκονται η κάθε μια σε ένα δωμάτιο και ανακρίνονται από ένα ψυχολόγο και ένα ντετέκτιβ για το πώς επιβίωσαν μετά την πτώση του αεροπλάνου τους.

Έτσι, σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε την ιστορία ενός κοριτσιού σε φλάσμπακ και παράλληλα την εξέλιξη της δράσης στο ερημικό νησί όπου έχουν καταλήξει. Φαίνεται όμως ότι το ατύχημα δεν ήταν καθόλου ατύχημα και τα κορίτσια βρίσκονται σε ένα περίεργο κοινωνικό πείραμα, καθώς σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί παρακολουθούνται από μια επιστημονική ομάδα ψυχολόγων. Αυτά θα πω και θα σας αφήσω να το δείτε και να προβληματιστείτε, όπως θέλει η σειρά να κάνετε, για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, για τα δικαιώματά της, για την αυτοδιάθεση, για το πώς διαχειρίζεται το τραύμα, τις σχέσεις και γενικά τη ζωή. Το «The Wilds» είναι μια ενδιαφέρουσα αλληγορία και ένα πολύ καλό κομμάτι τηλεοπτικής ψυχαγωγίας. Από εμάς είναι «ναι».

Twitter @THETSIAKKOS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση