ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi αέρινο φόρεμα με flat πέδιλα
 

Δύσκολοι καιροί για πριγκίπισσες

Είναι η πρώτη φορά που το «The Crown» μοστράρει τα λάθη της βασιλικής οικογένειας με τόσο ευθύ τρόπο

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Σε μια χρονιά που δεν είχε να μας δώσει πολλά, ο τέταρτος κύκλος του «The Crown» αναμενόταν με περισσότερη προσμονή από ό,τι ο Άγιος Βασίλης από ένα πεντάχρονο, κι όχι άδικα, αφού μας αντάμειψε με δύο φανταστικά δώρα: Μια Πριγκίπισσα Νταϊάνα και μια Μάργκαρετ Θάτσερ, οι οποίες θα χρησιμέψουν σαν βενζίνη πάνω στη φωτιά. Με την είσοδο αυτών των δύο σημαντικών χαρακτήρων είναι προφανές ότι η σειρά στην τέταρτη σεζόν αλλάζει ρότα και γίνεται ιδιαίτερα αυστηρή και επικριτική με τη βασιλική οικογένεια. Αν και μέχρι τώρα υπήρξαν αρκετές στιγμές όπου το «The Crown» έκρινε τις στάσεις και τις αποφάσεις τους, το γεγονός ότι από το ‘80 και μετά οι ζωές και τα πάθη των Windsor έγιναν ευκαιρίες εκμετάλλευσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα λάθη και τις αστοχίες τους, έδωσε ακόμα περισσότερη τροφή για κριτική και κυρίως ως προς την Ελισάβετ. Για πρώτη φορά η Βασίλισσα φαίνεται να χάνει τον έλεγχο και να είναι ανέτοιμη μπροστά στις αλλαγές που αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την οικογένειά της.

Η εμμονική της προσκόλληση σε αναχρονιστικά πρωτόκολλα και παραδόσεις την καθιστούν αδύναμη να διαχειριστεί τις δύο γυναίκες –σύμβολα της αλλαγής– που εισβάλουν στο τακτοποιημένο royal status quo. H προσκόλληση σε απαρχαιωμένους κανόνες, για την οποία ουκ ολίγες φορές η ίδια και το παλάτι κατηγορήθηκαν, φαίνεται ότι βρίσκει την αφετηρία της εδώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αποστασιοποίησής της από την πραγματικότητα είναι όταν η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση και εκείνη καλεί τη Θάτσερ στη Σκωτία για να τρέξουν πίσω από ελάφια. Ή όταν κανονίζει συναντήσεις με το κάθε της παιδί για να αποφασίσει ποιο είναι το αγαπημένο της, και τα τέσσερα φαίνονται ξαφνιασμένα στην ιδέα ενός γεύματος με τη μητέρα τους, με την ίδια να παρουσιάζεται μέχρι και βαθιά απορημένη για αυτή τη στάση. Η Ελισάβετ, όμως, δεν είναι αδαής ή αφελής, είναι μια γυναίκα που πιστεύει ότι το Στέμμα είναι πάνω από όλα και πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο.

Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη τα προσωπικά «θέλω» υποβιβάζονται και οι συναισθηματισμοί μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, όσο σκληρό και να είναι. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο ερώτημα με το οποίο παίζει το «The Crown». Αξίζει; Η Ελισάβετ ξέρει την απάντηση, αλλά εμμένει στη θέση της. Ακόμα και όταν συμβουλεύει τον Κάρολο πως με τον καιρό θα αγαπήσει την Νταϊάνα, ξέρει ότι δεν είναι αλήθεια. Την παράσταση, όμως, από την εκπληκτική Ολίβια Κόλμαν ως βασίλισσα, σε αυτόν τον κύκλο κλέβουν αντάξια η Έμα Κόριν ως πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Γκίλιαν Άντερσον στον ρόλο της Θάτσερ. «Αν σου ζητηθεί να κάνεις τη Θάτσερ στο “The Crown” θα πρέπει να είσαι πολύ χαζός για να μην πεις ναι. Νομίζω ότι πραγματικά θα το είχα μετανιώσει αν το είχα κάνει αυτό και το έπαιρνε κάποιος άλλος και το έκανε καλά. Οπότε, αισθάνθηκα κατά κάποιο τρόπο ότι ήταν μία ευπρόσδεκτη πρόκληση. Ναι, ήταν τρομακτικό με αυτήν την έννοια, γιατί πολύς κόσμος έχει πολύ έντονες απόψεις για εκείνη και θα συνεχίσει να έχει, άσχετα από το πώς θα παρουσιαστεί ή πώς την έχω υποδυθεί εγώ. Αυτό, στο τέλος της ημέρας είναι μέρος της διαδικασίας», δήλωσε στο Entertainment Weekly η Άντερσον.

H Κόριν, από την άλλη, προσέγγισε την Νταϊάνα με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευθραυστότητα και κατάφερε να χτίσει ένα περίπλοκο χαρακτήρα, που φαινομενικά φαίνεται απλοϊκός και εύκολος μεν, αλλά του δίνει ζωή μέσα από συνεχείς αντιθέσεις. Η Νταϊάνα είναι έξυπνη και αφελής ταυτόχρονα, γλυκιά αλλά με νεύρο, κακομαθημένη αλλά αποφασιστική, μια υπερεκτεθειμένη περσόνα, μια ινφλουένσερ πριν καν υπάρξει ο όρος και η Κόριν φαίνεται ότι έχει απόλυτη γνώση του μύθου που κουβαλά, αλλά δεν φαίνεται να την καταπίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS
House of Pain

House of Pain

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS