ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Bella Ciao για πάντα

Η τηλεόραση απ' την καλή και την ανάποδη

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Οταν ξεκίνησε το «Casa de Papel» στην Ισπανία κανείς δεν το πίστεψε. Στις 3 Δεκεμβρίου έριξε αυλαία, με τα τελευταία πέντε επεισόδια του πέμπτου κύκλου, ως μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix και μια από τις πιο δημοφιλείς στο κόσμο. Αυτή η επιτυχία δύσκολα αναλύεται και σίγουρα πιο δύσκολα αντιγράφεται, γιατί συνήθως είναι μεγαλύτερη από το σύνολο των στοιχείων που την συνθέτουν. To «Casa de Papel» σε πρώτο επίπεδο είναι ένα φανταχτερό heist story με αρκετά υψηλά production values και μια σειρά από cliff-hangers που μπορούν να κάνουν τον τηλεθεατή να μείνει ώρες ολόκληρες στον καναπέ και να πατά next episode σε ένα ανελέητο binge-watch. Αυτά τα στοιχεία τα έχουν κι άλλες σειρές, που δεν κατάφεραν όμως να αποκτήσουν το φανατικό κοινό που απέκτησε (προφανώς) η πιο επιτυχημένη σειρά της Ισπανίας.

Η επιτυχία της έγκειται στην οικουμενική θεματολογία της: στην αδελφότητα, στη δικαιοσύνη, στην επανάσταση, έννοιες τις οποίες μπορεί να κατανοήσει και να ταυτιστεί μαζί τους οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τη χώρα που προέρχεται, την ηλικία, το φύλο ή την κοινωνική του τάξη. Δεν είναι τυχαία τα ονόματα Ρίο, Τόκυο, Στοκχόλμη, Μανίλα. Λισαβώνα. Υπήρχε ένας ήρωας για τον καθένα. Πολλοί φαν της σειράς (και όχι αδίκως) είχαν δυσανασχετήσει με τους -τραβηγμένους από τα μαλλιά- αχρείαστους κύκλους μεταξύ του δεύτερου και του πέμπτου και αρκετοί είναι αυτοί που είχαν ξενερώσει, ανάμεσά τους και εγώ. Έκατσα να δω το δεύτερο μέρος του πέμπτου κύκλου με εξαιρετικά χαμηλές προσδοκίες σε μια εντελώς διαικπεραιωτική διαδικασία.

«Άντε να το δούμε και αυτό να τελειώνει», έτσι σκέφτηκα. Οφείλω να ομολογήσω πως τα τελευταία πέντε επεισόδια ήταν τα καλύτερα που είχα δει, εξαιρουμένου του πρώτου κύκλου. Προφανώς οι δημιουργοί σκέφτηκαν σωστά το τέλος, δούλεψαν το σενάριο αρκετά και δικαίωσαν τους ήρωες και το κοινό. Αυτά θα πω για να μην κάνω σπόιλερ. Δείτε το και πείτε ένα τελευταίο bella ciao!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

photo by @loveislandgreece on Instagram

Trash Island

«Ναι, υπάρχει χειρότερη τηλεόραση και την θέλουμε»
 |  THE TSIAKKOS
Η σωτηρία της ψυχής

Η σωτηρία της ψυχής

Έτσι πληροφοριακά, και για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους, μάθετε πως φέτος στην Ελλάδα θα ...
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS