ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Αντίδοτο στην κακή τηλεόραση

The Tsiakkos

The Tsiakkos

Το «Έτερος Εγώ» είναι ένα αστυνομικό θρίλερ του Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σωτήρη Τσαφούλια που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2016. Η ταινία αποσύρθηκε σύντομα μετά την αρχική προβολή της, αφού υπήρχαν υποψίες ότι ο δολοφόνος ενός οδηγού ταξί εμπνεύστηκε από την υπόθεση του σεναρίου. Ο Τσαφούλιας αμέσως μετά ανέβασε την ταινία στο Youtube με αποτέλεσμα να διαδοθεί και να αποκτήσει σιγά-σιγά ένα μεγάλο καλτ στάτους. Αυτά για να έχετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις περί του θέματος. Fast forward 2 χρόνια, το «Έτερος Εγώ» γίνεται sequel οκτώ επεισοδίων, στριμάρει στην Cosmote TV και μετουσιώνεται στην ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης. Βαδίζοντας, λοιπόν, στον δρόμο που χάραξε το Netflix, οι δημιουργοί της ταινίας γέννησαν το «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» με τα γεγονότα της σειράς να διαδραματίζονται αρκετό καιρό μετά.

Ένας κύκλος μυστηριωδών δολοφονιών δημιουργεί μεγάλη ένταση στην αστυνομία με τη βιαιότητα και τη συμβολική σύνδεσή του με τους άθλους του Θησέα. Το μυστήριο, στο στυλ του «True Detective», καλείται να διαλευκάνει ο ιδιόρρυθμος καθηγητής εγκληματολογίας, Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) επιστρατεύοντας τις γνώσεις και ικανότητές του σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του τμήματος ανθρωποκτονιών (Μάνος Βακούσης) και το sidekick του (Πέτρος Λαγούτης). Στο παιχνίδι μπλέκονται ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής στην οποία έγινε το πρώτο έγκλημα (Άκης Σακελλαρίου) και ένας εγκληματολόγος (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) εμπλουτίζοντας την πλοκή με περισσότερο μυστήριο, plot twists και cliffhangers. Πέραν, λοιπόν, από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, το «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» σκοράρει πολύ ψηλά στα standard παραγωγής. Η κινηματογραφική ποιότητα της σειράς, η φωτογραφία, το λεπτομερές set design και art direction, οι σωστοί φωτισμοί και η άρτια δουλειά στην κάμερα δημιουργούν μια εικόνα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών.

Πέραν, όμως, από όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, το ατού της σειράς βρίσκεται στο δεμένο σενάριο που επιτρέπει ένα σωστό flow χωρίς κοιλιές και στις μελετημένες ερμηνείες, κυρίως του Δαδακαρίδη και του Λαγούτη. Το αποτέλεσμα σού δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι η σειρά μπορούσε άνετα να ανήκει στο Netflix. Και ίσως να καταφέρει να πάει στο Netflix! Σε μια εποχή που έσπασε το αμερικανικό μονοπώλιο και στις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια έφτασαν το ισπανικό «Casa de Papel», το γερμανικό «Dogs of Berlin», το γαλλικό «Call my Agent», το μοναδικό κριτήριο για να πετύχει μια σειρά είναι πραγματικά μόνο η ποιότητά της. Αυτό θα πρέπει στην καλύτερη να αποτελέσει παράδειγμα και στη χειρότερη απλώς να προβληματίσει την ελληνική τηλεόραση ώστε να επενδύσει πραγματικά στην ποιότητα των σειρών.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν έχουμε έλλειψη ιδεών ή ικανοτήτων αλλά από ό,τι φαίνεται οράματος από τους decision makers! Έχουμε δικά μας παραδείγματα σειρών που θα μπορούσαν να έφταναν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους αν υιοθετούσαν αυτή την νέα τηλεοπτική λογική. Σκεφτείτε πόσα σκαλιά ανώτερο θα ήταν το «Κάρμα» της Χριστιάνας Αρτεμίου αν περιοριζόταν στην πρώτη του σεζόν στα 8 επεισόδια. Η Χριστιάνα θα είχε περισσότερο χρόνο να δουλέψει τα σενάριά της (θα διάλεγε τα πιο δυνατά), θα ανέπτυσσε περισσότερο τους χαρακτήρες, θα δούλευε ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες, θα είχε περισσότερο χρόνο για γύρισμα και σίγουρα ο προϋπολογισμός θα ήταν πολύ πιο ψηλός για κάθε επεισόδιο και θα μιλούσαμε για μια φανταστική σειρά από όλες τις απόψεις για τα κυπριακά δεδομένα. Μήπως ο δεύτερος κύκλος του «Κάρμα» θα έπρεπε να ακολουθήσει αυτή τη λογική; Αρτεμάκκα, call me!

Πηγή: ΤηλεΏρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS