ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

10 κουρασμένοι Μήτσοι

Ελάχιστα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση δημιούργησαν ιστορία και ακόμα πιο λίγα αποτυπώθηκαν τόσο βαθιά στην ποπ κουλτούρα μια ολόκληρης γενιάς. Το αντίκτυπο των 10 μικρών Μήτσων ήταν τόσο μεγάλο που κατάφεραν να διεισδύσουν στη συλλογική ελληνική ψυχοσύνθεση με αποτέλεσμα να μετουσιώνονται στην καθημερινή επικοινωνία με ατάκες όπως το «Πάμε Πλατεία» και «Για όνομα».  Όταν ένα τηλεοπτικό φαινόμενο μπορεί να επηρεάσει τη γλωσσική αργκό μιας χώρας τότε η δημοτικότητα του είναι αδιαμφισβήτητα τεράστια.  Όσοι δεν είχατε δει τη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου (γιατί ποτέ δεν έπαιξε από το Mega στην Κύπρο) μπορείτε να ψάξετε τα επεισόδια στο Youtube. Όσοι όμως θέλετε να δείτε του νέους Μήτσους μπορείτε να τους πετύχετε σαββατόβραδο στον ΑΝΤ1 ακριβώς μετά το εξαιρετικό Celebrity Game Night.

Παρακολουθώντας όμως το καινούργιο επεισόδιο θα διερωτάστε αν όσα ανάφερα στην εισαγωγή του κειμένου ισχύουν και δεν θα έχετε άδικο. Το 2018, δεκαεπτά ακριβώς χρόνια μετά το τελευταίο τους επεισόδιο, οι Μήτσοι φαίνονται κουρασμένοι. Δεν μπορώ να πω ότι είναι εντελώς ανούσιοι –τουναντίον γέλασα σε κάποια σημεία– αλλά δείχνουν να έχουν χάσει τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που είχαν κάποτε. Λογικό θα μου πεις, ο ίδιος ο Λαζόπουλος που υποδύεται τους Μήτσους έχει γεράσει, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία.

Έχει να κάνει με την εποχή και τον τρόπο που η σάτιρα αλλάζει. Επιπλέον αφού ο Λαζόπουλος χρωματίστηκε τόσο πολύ πολιτικά με το Αλ Τσαντίρι πλέον η πολιτική του σάτιρα φαίνεται να κλωτσάει. Αν και προσπάθησε να φέρει καινούργιο αίμα με ονόματα όπως το Μακαλιά και τον TUS (αλήθεια όμως τον TUS;) τίποτα δεν δείχνει να είναι σχετικό με την εποχή του πια. Για κάποιο λόγο οι Μήτσοι τώρα μοιάζουν σαν τον θείο που κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι και λέει ανέκδοτα. Γελάμε επειδή τον αγαπάμε αλλά δεν το νιώθουμε πραγματικά. 

Twitter @THETSIAKKOS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

THE TSIAKKOS: Τελευταία Ενημέρωση

The Serpent

The Serpent

H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη
The Tsiakkos
 |  THE TSIAKKOS