ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: wide leg παντελόνι και padded shoulder μπλουζάκι
 

Το skincare tip για τα σπυράκια που βγάζουμε με τη μάσκα

Ο όρος maskne είναι συνδυασμός της μάσκας που φοράμε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και της ακμής του προσώπου.

Σταύρη Φράγκου

Η πανδημία έφερε στη ζωή μας μια καινούργια πραγματικότητα αλλά και νέους όρους. Από τότε που φοράμε τη μάσκα, στη ζωή μας "μπήκε" και ο όρος Maskne.

Προέρχεται από τις λέξεις Mask και Acne όπως έχουμε αναφέρει ξανά και πρόκειται για μία μορφή ακμής που εξαπλώνεται στα σημεία που η μάσκα ακουμπά το πρόσωπό μας, κυρίως περιστοματικά και γύρω από τη μύτη. Αυτό γίνεται γιατί η περιοχή δεν οξυγονώνεται και έτσι δημιουργείται ένα υγρό περιβάλλον με αποτέλεσμα το φράξιμο στο σημείο που υπάρχουν οι πόροι. Επίσης το Maskne μπορεί να δημιουργηθεί και από την τριβή της μάσκας και ιδιαίτερα της υφασμάτινης που είναι πιο εφαρμοστή στο πρόσωπο. Αν φοράτε μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα, το maskne θα είναι πιο έντονο.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε με μερικά σπυράκια στο πρόσωπο. Η Chrissy Teigen έχει ένα πολύ ωραίο tip να μοιραστεί μαζί μας. Η διάσημη celebrity ανέβασε μια φωτογραφία με την οικογένειά της και θα προσέξετε ότι στη μύτη της έχει ένα patch για μαύρα στίγματα.Στη λεζάντα της φωτογραφίας της έγραψε: “Life hack: βάλε μια ειδική ταινία κάτω από τη μάσκα σου πάνω στη μύτη. Μένεις ασφαλής και ξεφορτώνεσαι και αυτά τα μαύρα στίγματα στη μύτη!”.

Must try tip!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση