ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Το matcha latte και τα οφέλη του

Το εναλλακτικό ρόφημα που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Ριάνα Στυλιανού

To matcha latte, είτε κρύο είτε ζεστό, πρόκειται για το δημοφιλέστερο ενναλακτικό ποτό, που είναι αγαπημένο από διάφορους fitness lovers, μοντέλα και celebs. Είναι ένα ρόφημα που κακά τα ψέματα, είναι on trend, ωστόσο τα οφέλη που προσφέρει το κάνει ταυτόχρονα και διαχρονικό... και σίγουρα ένα ρόφημα που αξίζει να μπει στην διατροφή όλων μας.

Τί είναι το matcha;
Το matcha είναι ένα Ιαπωνικό τσάι με έντονο πράσινο χρώμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα από τα φύλλα που αναπτύσσουν περισσότερο την χλωροφύλλη. Αυτό το πράσινο τσάι έχει καφεΐνη όσο ένας καφές εσπρέσο, ενώ μια κούπα τσαγιού matcha περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσα δέκα κούπες ενός πράσινου τσαγιού.

Τo matcha έχει 1537 μονάδες ORAC, μια μονάδα μέτρησης που καθορίζει το πόσο αντιοξειδωτικό είναι ένα τρόφιμο. Επίσης το matcha περιέχει πολλά περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από τα μούρα.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικές τροφές;

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται φυσικά στα τρόφιμα και προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός σας από ζημιές. Όσο μεγαλώνουμε, επέρχεται και η κυτταρική βλάβη. Αυτό συμβαίνει λόγω της έκθεσής μας σε ρυπογόνα περιβάλλοντα ή εάν είμαστε ενεργητικοί ή παθητικοί καπνιστές. Η βλάβη των κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο αυτών των ασθενειών.

Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι:
- Βιταμίνες όπως Α, C ή Ε
- Τα φλαβονοειδή και καροτενοειδή
- Μέταλλα όπως το σελήνιο

Ποια τρόφιμα έχουν αντιοξειδωτικά;
- Φρούτα και λαχανικά
- Ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως
- Όσπρια
- Ξηροί καρποί και σπόροι
- Φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο
- Σκόρδος
- Πράσινο τσάι

Βοηθά στον Μεταβολισμό
Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη και την οξείδωση του λίπους. Το Matcha αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καίει θερμίδες από περίπου 10% έως περίπου 40% της ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης. Εννοείται πάντοτε ότι το τσάι δεν αποτελεί το… μαγικό φίλτρο για την απώλεια βάρους και το όφελος κατανάλωσης τσαγιού ως αποκλειστικού τρόπου απώλειας βάρους, θα είναι μέτριο. Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας παραμένουν τα κλειδιά για τη λήψη και τη διατήρηση του βάρους.

Καρδιακά οφέλη
Τα οφέλη υγείας του τσαγιού σχετίζονται και με την καρδιακή νόσο. Τα φλαβονοειδή στο πράσινο τσάι εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης (κακής χοληστερόλης) και μειώνουν την πήξη του αίματος. Μελέτες έχουν, επίσης, δείξει ότι το πράσινο τσάι μειώνει σημαντικά τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση και τη συνολική και LDL χοληστερόλη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
matcha latte  |  tea  |  cool  |  drink  |  green  |  τσάι  |  ποτό

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση