ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

14 προϊόντα για αντηλιακό μακιγιάζ στην πόλη

Εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα tinted αντηλιακά για να καλύψετε αυτή την ανάγκη.

Σταύρη Φράγκου

Το αντηλιακό και η ενυδατική προσώπου είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας ρουτίνα. Όσες φορές και αν τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό όλο το χρόνο, δεν θα είναι αρκετές καθώς ο ήλιος «βλέπει» την επιδερμίδα και εκτός παραλίας. Πρέπει να φοράμε αντηλιακό όταν πάμε καφέ, στο γραφείο, πριν βγουμε στον ήλιο ή για οποιοδήποτε λόγο θα βγούμε εκτός σπιτιού. Η χρήση ενός καλού αντηλιακού προϊόντος εμποδίζει τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UVA και UVB του ήλιου, οι οποίες προκαλούν καταστροφή στην υγεία του δέρματος και των κυττάρων του. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα μειωμένο κολλαγόνο και ελαστικότητα, δημιουργία λεπτών γραμμών και μελάγχρωση. Αν και μπορείτε να το “φορέσετε” κάτω από το μακιγιάζ σας θα σας προτείνουμε να επιλέξετε κάτι καλύτερο, αντηλιακές φόρμουλες με χρώμα, που μπορούν να εξασφαλίσουν κάλυψη και προστασία. Έτσι δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε σε δύο προϊόντα και δεν θα χρειάζεστε πολύ χρόνο για το καθημερινό μακιγιάζ σας. Οι tinted αντηλιακές περιποιούνται, ενυδατώνουν, προστατεύουν και καλύπτουν τις ατέλειες της επιδερμίδας μας. Επίσης προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, φροντίζουν την επιδερμίδα και της δίνουν ένα τέλειο χρώμα.

Εφαρμογή
H εφαρμογή του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί, ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά ή που ο ήλιος πρόκειται να σας δει μόνο μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή του γραφείου. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα παράθυρα φιλτράρουν τις ακτίνες UVB όμως μπορεί οι ακτίνες UVA να διεισδύσουν μέσω των παραθύρων, επηρεάζοντας την υγεία της επιδερμίδας. Για. Να έχετε επαρκή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, θα πρέπει να εφαρμόσετε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Για να βρείτε την καλύτερη για εσάς πρέπει να λάβετε υπόψη τρεις παράγοντες: τον τύπο της επιδερμίδας, τον φωτότυπο και τις ανάγκες για κάλυψη ατελειών.

Τύπος επιδερμίδας
Η υφή στις αντηλιακές κρέμες προσώπου είναι αυτό που μπορεί να βαρύνει το πρόσωπο και ίσως κάποιος και κάποιες φορές να προκαλέσει λιπαρότητα. Για να το αποφύγετε επιλέξτε αντηλιακό προσώπου ελαφριάς υφής ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, λιπαρή, κανονική, μεικτή, ξηρή, ευαίσθητη.

Φωτότυπος
Υπάρχουν 6 φωτότυποι ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο είναι το δέρμα. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που καίγεται ή μαυρίζει δύσκολα, προτιμήστε δείκτη προστασίας Spf50 ενώ αν έχετε πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα που μαυρίζει εύκολα και σπάνια καίγεται από τον ήλιο μπορείτε να εφαρμόσετε προϊόν με δείκτη προστασίας Spf30.

Κάλυψη ατελειών
Πρέπει να γνωρίζετε τις ανάγκες σας αν έχει διακριτούς πόρους και μέτριες δυσχρωμίες, μία αντηλιακή κρέμα ελαφριάς κάλυψης είναι αρκετή ενώ αν έχετε ακμή και σημάδια που θέλετε να κρύψετε προτιμήστε ένα πιο παχύρευστο αντηλιακό προϊόν, πάντα με τη συμβουλή του δερματολόγου σας.

Συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας αντηλιακές με χρώμα που κάνουν διπλή δουλειά και έχουν ανάλαφρες υφές που δεν βαραίνουν για να  διαλέξετε την καλύτερη για εσάς.

 

1 Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα αντιρυτιδική και κατά των πανάδων SPF30, Korres
2 The Radiant Skintint SPF30 με χρώμα, La Mer
3 Sports BB αντηλιακή SPF50 με αντοχή στο νερό που στεγνώνει αμέσως, Shiseido
4 sun sensitive BB αντηλιακή κρέμα SPF50 με χρώμα για υπέροχο μαύρισμα, Lancaster
5 Sun screen color velvet technology αντηλιακή με χρώμα SPF50, Frezyderm
6 Mineral sun care compact αντηλιακή με αντιοξειδωτικά SPF30, Clarins
7 Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα ιδανική για προστασία από σημάδια SPF50, Vichy
8 Superdefense city block αντηλιακό που προστατεύει το πρόσωπο SPF50, Clinique


9 Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα SPF50, La Roche Posay
10 Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα με υψηλή προστασία SPF50, Avene
11 Sun BB Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα και προστασία SPF50, Lancome
12 Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα SPF30, Sisley
13 Ενυδατική αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου με χρώμα SPF50, Apivita
14 Energy Boosting Tinted ενυδατική αντηλιακή με χρώμα SPF40, Origins

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση