ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Πώς να συσφίξετε και να αποκτήσετε τέλεια ζυγωματικά

Σταύρη Φράγκου

H χαλάρωση του δέρματος αποτελεί μια από τις πιο συχνές και κοινές ανησυχίες για τις περισσότερες γυναίκες, παρόλο που αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας της γήρανσης. Η περιοχή που ζητά την προσοχή μας είναι τα ζυγωματικά, σημείο το οποίο παρουσιάζεται χαλαρωμένο και χρειάζεται μια έξτρα περιποίηση. 

Τα ζυγωματικά του προσώπου, γνωστά και ως «μήλα», αποτελούσαν ανέκαθεν ένα δείγμα νεότητας και ομορφιάς. Είναι, όμως, και ένα σημείο κομβικής σημασίας για το πρόσωπο καθώς το κρατούν στο… ύψος του, διατηρώντας νεανική όψη. Με το πέρασμα του χρόνου, όπως ξέρετε, μικρές αλλαγές σιγά-σιγά δημιουργούνται κι αρχίζουν να μεταβάλλουν την εμφάνισή μας. Η απώλεια κιλών και η φυσική φθορά που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου, εξαιτίας της απώλειας του λιπώδους ιστού, κάνουν τα ζυγωματικά να «αδειάζουν», με αποτέλεσμα να «κρεμάνε» τα μάγουλα, να τονίζεται η ρινοπαρειακή αύλακα και το πρόσωπο να δείχνει πιο κουρασμένο και πιο γερασμένο. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πρέπει να μάθουμε να το αποδεχόμαστε. Είναι μάταιο, λοιπόν, να προσπαθείτε να αποκτήσετε το πρόσωπο που είχατε στα 20, αν τώρα είστε 40 ή 50 ετών. Ωστόσο, μπορούμε να παραμείνουμε ελκυστικές και να συνεχίσουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας όμορφους στον καθρέφτη και αυτό έχει σημασία.

Πώς να το πετύχετε;
Ενισχύστε τα επίπεδα υγρασίας στα μάγουλα, υιοθετώντας μια πιο συστηματική ρουτίνα φροντίδας, που περιλαμβάνει ορό προσώπου, κρέμα ημέρας/νύχτας και φυσικά δεν ξεχνάμε τον καθημερινό καθαρισμό που είναι το Α και το Ω σε μια περιποίηση.

Παράλληλα, εντάξτε τα «καλά» λιπαρά στη διατροφή σας. Το αν τα μάγουλά σας θα χαλαρώσουν εξαρτάται κατά πολύ από την απώλεια ή πρόσληψη βάρους, τη διατροφή που ακολουθείτε και τη ρουτίνα περιποίησης που εφαρμόζετε. Κάντε ασκήσεις προσώπου και χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία όταν εφαρμόζετε την κρέμα του προσώπου σας. Όπως ασκείτε το σώμα σας για να σφίξει, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τα μάγουλά σας.

Τα μάγουλα έχουν και αυτά μυς και μπορείτε να διορθώσετε τη χαλάρωσή τους. Αυξήστε τις ποσότητες των φυτικών ινών, των ξηρών καρπών και των φυτικών πρωτεϊνών, ώστε να δυναμώσετε τους μυς σας.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση