ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Πώς να αποτρέψετε τη λιπαρότητα των μαλλιών

Tα λιπαρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες.

Σταύρη Φράγκου

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές από εμάς είναι τα λιπαρά μαλλιά, που κακός τείνουμε να πλένουμε κάθε μέρα έτσι ώστε να απαλλαχτούμε από αυτά. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια χειροτερεύει την κατάσταση, όσο και αν δεν θέλετε να το πιστέψετε.

1. Αποφύγετε το συχνό λούσιμο
Αντίθετα από την πεποίθηση που επικρατεί, το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο λιπαρά, καθώς μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σμήγματος. Το πολύ συχνό λούσιμο θα καταστρέψει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τα ενυδατικά τους στοιχεία. Προσπαθήστε να αφήσετε μία ή δύο μέρες χωρίς να λούσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν, κάντε τα μαλλιά σας έναν κότσο ή φορέστε ένα καπέλο. 

2. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν
Η μη χρήση του σωστού σαμπουάν για τα μαλλιά σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε λιπαρό τριχωτό κεφαλής. Η χρήση σαμπουάν με έλαια ή άλλα πλούσια συστατικά μπορεί να προκαλέσει επιπλέον λιπαρότητα.

3. Βρείτε τον τρόπο
Το πώς λούζετε τα μαλλιά σας έχει επίσης σημασία γιατί άν έχετε λιπαρά μαλλιά, είναι σημαντικό να εστιάσετε στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, καθώς εκεί βρίσκεται το σμήγμα. Απλώστε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ ενώ δημιουργείται αφρός. Αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν σε μπάρα μπορείτε να τρίψετε την μπάρα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Τα μήκη και οι άκρες δεν χρειάζονται τόσο σαμπουάν, μπορείτε απλά να τα καθαρίσετε με τον αφρό. Επίσης μπορείτε να κάνετε δύο σαμπουάν στα μαλλιά σας εάν είναι λιπαρά. Το πρώτο λούσιμο θα αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του σμήγματος και της βρωμιάς και τη δεύτερη φορά επειδή δημιουργείται περισσότερος αφρός και τα μαλλιά είναι πιο καθαρά θα αφαιρεθούν όλες οι υπόλοιπες ακαθαρσίες.

4. Εφαρμόστε conditioner μόνο στις άκρες
Η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας conditioner μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα λιπαρά μαλλιά. Η περιοχή της ρίζας είναι συνήθως υγιής και δεν χρειάζεται καμία περιποίηση. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, απλώστε conditioner ή μάσκα μαλλιών μόνο στα μήκη και τις άκρες. Αυτό θα κρατήσει την περιοχή της ρίζας με λιγότερο σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής.

5. Styling με προσοχή
Εάν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να γίνονται λιπαρά, να φέρεστε απαλά στο τριχωτό της κεφαλής σας και να είστε προσεκτικοί με τη θερμότητα. Aποφύγετε την υψηλή θερμότητα στο τριχωτό της κεφαλής καθώς η θερμότητα μπορεί να διεγείρει τους αδένες του σμήγματος, οπότε αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση