ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Πως θα απαλλαγείτε από την γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία είναι μία κατάσταση, η οποία σπανίως συζητείται, στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά κοινή, μερικές φορές έχουμε μόνο λιπομαστία και όχι αληθινό μαζικό αδένα.

Η γυναικομαστία υπολογίζεται ότι επηρεάζει 40% με 60% του συνόλου του ανδρικού πληθυσμού. Είναι πιθανό να εμφανίζεται μονόπλευρα ή και αμφοτερόπλευρα (και στους δύο μαστούς) και να ποικίλει σε βαρύτητα εμφάνισης.

Η αιτιολογία της εμφάνισης της γυναικομαστίας δεν είναι γνωστή, αν και αρκετά προβλήματα διαταραχής ορμονικού επιπέδου κατά την εφηβεία, φαρμακευτικών σκευασμάτων, ή άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορούν να κατηγορηθούν για την πρόκληση του προβλήματος αυτού.

Το πρόβλημα της γυναικομαστίας ξεκινάει από την πρώτη εφηβική ηλικία και για αυτό θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός από οποιαδήποτε άλλης αιτιολογίας αιφνίδιας διόγκωσης του μαζικού αδένα σε ενήλικη ζωή.

H παρέμβαση της αισθητικής χειρουργικής διόρθωσης της γυναικομαστίας σκοπό έχει τη βελτίωση της εξωτερικής εικόνας και με αυτό τον τρόπο ανάκτηση από τους υποψήφιους ασθενείς αυτοπεποίθησης και καλύτερης ποιότητας ζωής.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για τη διόρθωση της γυναικομαστίας
Το χειρουργείο διόρθωσης της γυναικομαστίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε υγιείς και συναισθηματικά σταθερούς άνδρες κάθε ηλικίας. Το χειρουργείο ίσως είναι αποθαρρυντικό για παχύσαρκους άνδρες ή για υπέρβαρους, οι οποίοι δεν προσπάθησαν πρώτα να διορθώσουν το πρόβλημα με άσκηση ή απώλεια βάρους.

Επίσης, κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή καπνίζουν μαριχουάνα, συνήθως δε θεωρούνται κατάλληλοι για χειρουργείο. Αυτά τα φάρμακα μαζί με αναβολικά στεροειδή, ίσως προκαλέσουν γυναικομαστία. Για αυτό οι ασθενείς πρώτα καθοδηγούνται να διακόψουν τη χρήση αυτών των φαρμάκων, για να διαπιστωθεί εάν θα εξαφανιστούν τα συμπτώματα της γυναικομαστίας, πριν θεωρηθεί το χειρουργείο ως επιλογή.

Τύποι αναισθησίας
Η διόρθωση αυτή πραγματοποιείται κάτω από τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ σε μερικές περιπτώσεις γίνεται χρήση μόνο τοπικής αναισθησίας. Θα είσαστε ξύπνιοι, αλλά χαλαροί και δεν θα αισθάνεστε πόνο. Πιο εκτεταμένες διορθώσεις ίσως πραγματοποιηθούν κάτω από γενική αναισθησία, η οποία επιτρέπει στον ασθενή να κοιμάται κατά τη διάρκεια όλης της επέμβασης. Ο χειρουργός σας θα σας εξηγήσει ποια επιλογή είναι η κατάλληλη για εσάς και για ποιο λόγο.

Το χειρουργείο
Εάν ο υπερβολικός αδενικός ιστός είναι ο πρωταρχική αιτία για τη μεγέθυνση του στήθους, θα αποκοπεί ή θα αφαιρεθεί με λέιζερ ή χειρουργικό νυστέρι. Η τομή ίσως πραγματοποιηθεί μόνη της ή με τη συνεργασία κάποιας λιποαναρρόφησης. Σε μία τυπική διαδικασία, γίνεται μία τομή σε κάποια τοποθεσία που δεν είναι εμφανής– είτε στην άκρη της θηλαίας άλω (περιοχή γύρω από την θηλή) είτε κάτω από την περιοχή της μασχάλης. Διαμέσου της μικρής αυτής τομής, ο χειρουργός αφαιρεί το περιττό αδενικό ιστό, το λίπος και το δέρμα γύρω από την περιοχή της θηλής και από τις πλευρές και το έδαφος του στήθους.

Χρόνος ανάρρωσης

Θα πρέπει να αποφύγετε να προβάλετε τις ουλές στον ήλιο για το λιγότερο έξι εβδομάδες. Το φως του ήλιου μπορεί να επηρεάσει μόνιμα την πυκνότητα του δέρματος και να καταλήξει ώστε η ουλή να γίνει σκούρα. Εάν τώρα ή έκθεση είναι αναπόφευκτη, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό με υψηλό δείκτη.

Η νέα σας εμφάνιση
Η αύξηση του ανδρικού μαστού μπορεί να έχει σημαντική συναισθηματική επίδραση σε έναν νέο άνδρα. Καθώς είναι κάτι, το οποίο προεξέχει και μπορεί να οδηγήσει σε πειράγματα από τη σύντροφο ή τους φίλους τους. Η τυπική συμπεριφορά είναι να κρύβουν το στήθος τους ή να μην το δείχνουν.

Επίσης, όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποφεύγουν κατά την κολύμβηση να βγάζουν τη μπλούζα τους και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα περιλαμβάνει να δείχνουν στους άλλους το στήθος τους. Με την ολοκλήρωση της αισθητικής χειρουργικής διόρθωσης της γυναικομαστίας, ο άνδρας αποκτά αυτοπεποίθηση και απελευθερώνεται από όλους τους τεχνητούς περιορισμούς του παρελθόντος.

Tο αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι άριστο και μόνιμο. Θα νιώθετε σίγουρα χαρούμενοι με τη νέα σας εμφάνιση.


Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22335002
Facebook: AdvancedAestheticsGr
www.newu.com.cy – info@advancedaesthetics.gr

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση