ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Οι 3 κυριότεροι λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά

Μάθετε τις αίτιες και αντιμετωπίστε τις

Ριάνα Στυλιανού

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές από εμάς είναι τα λιπαρά μαλλιά. Η λιπαρότητα των μαλλιών μπορεί να είναι κληρονομική, αλλά επίσης να δημιουργείτε και από άλλους παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές , το στρες και τη διατροφή.

Επίσης, τα βασικά λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας αλλά και με το καθαρισμό τους, οδηγούν και αυτά στο να λαδώνουν εύκολα και σε χρόνο ρεκόρ, επομένως καλό θα ήταν αν αντιμετωπίζεται και εσείς αυτό το πρόβλημα να μάθετε τη προκαλεί την λιπαρότητα των μαλλιών και να αλλάξετε ορισμένες συνήθειες σας.

Εάν πάλι, συνεχίζεται να έχετε λιπαρά μαλλιά και μετά από αυτές τις αλλαγές στην ρουτίνα περιποήσης των μαλλιών σας, επισκεφθιτε τον δερματολόγο σας για περαιτέρω συμβουλές.

Ξεπλήνετε καλά με άφθονο νερό
Είναι σημαντικό να αχρησιμοποίητε ειδικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά όταν λούζεστε, που δεν ερεθίζει το τριχωτό και καθαρίζει σε βάθος. Το νερό πρέπει να τρέχει άφθονο στα μαλλιά μας, επιβεβαιώνοντας πως δεν έχει απομείνει ίχνος από σαμπουάν η μαλακτικό στις τρίχες.

Επαναφέρετε το pH των μαλλιών σας στο κανονικό επίπεδο
Αποφύγετε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα γιατί αυτή η συνήθεια μπορεί να εντείνει τη λιπαρότητα ακόμα περισσότερο, εφόσον είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Προσπάθησε να λούζεσαι κάθε δεύτερη μέρα για να επανέλθει το pH τους στα κανονικά επίπεδα.

Εφαρμόστε τα προϊόντα περιποίησης σωστά
Ένα από τα πιο συχνά λάθη, που ίσως να κάνουμε και καταλάθος καμιά φορά, είναι η εφαρμογή του ενυδατικού λαδιού για τα μαλλιά, στις ρίζες, και όχι στις άκρες. Είναι σημαντικό, να μην ακουμπάτε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρα, γιατί με αυτό τον τρόπο μεταφέρετε τη λιπαρότητα αλλά και πολλά μικρόβια στις ρίζες σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση