ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό;

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν διάρκεια δράσης μέχρι και τρία χρόνια αλλά...

Σταύρη Φράγκου

«Θα χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντιηλιακό. Δεν έχει τελειώσει... Μπορώ;»

Κάποια αντηλιακά αναγράφουν τη διάρκεια ζωής τους στη συσκευασία τους ,κάτι που σημαίνει ότι με το άνοιγμα του προϊόντος και πέραν αυτής, ο δείκτης προστασίας δεν λειτουργεί. Για την ακρίβεια, στη συσκευασία θα δείτε ένα κυκλάκι με ένα αριθμό μέσα όπως 6Μ, 12Μ κ.ό.κ. Αν το προϊόν ανοιχτεί και συμπληρωθούν οι μήνες που αναγράφονται, τότε δεν έχετε δείκτη προστασίας παρά μια ενυδατική κρέμα. Παρόλα αυτά ακόμα και αν το αντηλιακό σας δεν έχει λήξει αλλά έχει περίεργη υφή ή μυρωδιά μην το χρησιμοποιήσετε και να έχετε υπόψη σας ότι οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες μπορούν να το αλλοιώσουν. Για να το διατηρήσετε θα πρέπει να κλείνετε το καπάκι καλά και να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου και σε σημείο που δεν υπάρχει υγρασία.

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να έχουν διάρκεια δράσης μέχρι και τρία χρόνια οπότε αν έχει το σημαδάκι με τους 12 μήνες (12Μ), δεν είχε εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν έχει αλλοιωθεί τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φέτος. 

Για καλύτερη προστασία από τον ήλιο χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία και δείκτη προστασίας από SPF30 και πάνω. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση

X