ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Η λύση για όμορφο χαμόγελο

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας δίνει τη λύση για όμορφο χαμόγελο για να διορθώσουμε το gummy smile ή αλλιώς υπερτροφικό άνω χείλος. Πώς γίνεται η επέμβαση αυτή και ποια τα αποτελέσματά της;
Επιμέλεια Σταύρη Φράγκου

Η υπερβολική έκθεση των ούλων και των δοντιών κατά το χαμόγελο ή γέλιο αποτελεί το λεγόμενο ουλώδες χαμόγελο. Ενώ κάποιοι άλλοι ενοχλούνται από τα μεγάλα υπερτροφικά χείλη, οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας διαπιστώνουν αυτή την ιδιαιτερότητα αυτή στο χαμόγελο κατά τη λήψη φωτογραφίας ή κατά τον ερχομό τους στην κλινική μας αναζητώντας άλλες αισθητικές παρεμβάσεις, όπως ρινοπλαστική, βραχύ άνω χείλος, μικρογναθεία, ρετρογενεία.

Τι είναι το gummy smile;
Κατά την κίνηση σε χαμόγελο ή γέλιο βλέπουμε υπερβολική έκθεση του κεντρικού τμήματος της οδοντοστοιχίας, μέχρι ίσως και πέρα των κυνοδόντων και μπορεί να υπάρχει εισολκή του άνω χείλους προς τα μέσα, ενώ στην περίπτωση που έχουμε υπερτροφικό χείλος διπλασιάζονται στο χαμόγελο.

Τι προβλήματα προκαλεί στους ασθενείς;
Στους ασθενείς αυτούς μπορεί να παρουσιάζονται και βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες και να έχουν προβλήματα αναπνοής από τη μύτη.

Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισής του;
Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού και θα τους ταξινομήσουμε στις χειρουργικές και μη παρεμβατικές μεθόδους.

Μιλήστε μας για τις χειρουργικές μεθόδους.
1. Επανασχεδιασμός και επανατοποθέτηση άνω χείλους: Πρόκειται για χειρουργική επανατοποθέτηση του άνω χείλους που στόχο έχει την απελευθέρωση των ανελκτήρων στην άνω γνάθο για να δημιουργήσει ένα όμορφο χαμόγελο.
2. Αφαίρεση υπερτροφικών ούλων που καλύπτουν την επιφάνεια των δοντιών με τη χρήση laser.
3. Μείωση του πάχους και επανασχεδιασμός του άνω και κάτω χείλους με κρυμμένη ουλή εσωτερικά.
4. Λύση και επιμήκυνση ενός βραχέως χαλινού όπου είναι ο σύνδεσμος που κρατάει στο μέσω του άνω χείλους.
Συνδυασμός των πιο πάνω, εάν συνυπάρχουν πολλά αίτια για ένα άσχημο χαμόγελο.

Πείτε μας περισσότερα για τις μη παρεμβατικές μεθόδους.
1. Το Botox, το οποίο όπως γνωρίζουμε αναστέλλει την έντονη λειτουργία των μυών στους οποίους εγχέεται, βοηθάει μέσα από τη δράση - αντίδραση να αναστείλει την εκδήλωση του gummy smile και στην ταυτόχρονη επιμήκυνση του άνω χείλους, όταν αυτό είναι βραχύ και μείωση της ρινοπαρειακής αύλακας. Η έγχυση του φαρμάκου γίνεται σε δύο σημεία για να συμπεριλάβει τους κύριους μύες έλξης του άνω χείλους.
2. Γέμισμα άνω χείλους με υαλουρονικό οξύ ή λιπώδη ιστό ώστε να καλύπτει εν μέρει την άνω οδοντοστοιχία και τα ούλα κατά το χαμόγελο.
Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεθόδων αυτών;
Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και γρήγορα, αλλά η διάρκειά τους δε ξεπερνά τους 6 μήνες. Σε άτομα τα οποία θα ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό το αντιαισθητικό χαμόγελο, χωρίς να υποστούν κάποια χειρουργική αισθητική παρέμβαση το Botox είναι μια πολύ καλή λύση, γιατί μπορεί να βελτιώσει τόσο το gummy smile, αλλά ταυτόχρονα να δώσει και μια φρεσκάδα στην περιστοματική περιοχή.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης 
Πλαστικός Χειρούργος
Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22335002, 
Facebook: AdvancedAestheticsGr 
www.newu.com.cy

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση