ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

H γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας

Τι τρώει και τι συμβουλές δίνει

Μαρία Σάββα

Η Maria Branyas Morera γιόρτασε τα 116 της χρόνια στις 4 Μαρτίου, κατακτώντας το ρεκόρ Guinness ως η παγκόσμια κατά την ηλικία γυναίκα. Γεννημένη στο Σαν Φρανσίσκο, η οικογένειά της μετακόμισε στην Καταλονία όταν ήταν παιδί, και πλέον κατοικεί στο γηροκομείο Residència Santa María del Tura στο Olot της Καταλονίας.

Η 116χρονη γυναίκα έχει βιώσει δύο παγκόσμιους πολέμους, τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και την πανδημία COVID. Είναι επίσης η γηραιότερη επιζήσασα του κορωνοϊού, αφού προσβλήθηκε τον Μάιο του 2020, αλλά τον νίκησε.

Η Morera δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας που συνήθως εμφανίζονται σε ηλικιωμένους, και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από γιατρούς και ερευνητές παγκοσμίως. Ο Manel Esteller, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λευχαιμίας Josep Carreras και καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, τη χαρακτήρισε "καταπληκτική".

Σε συνεργασία με άλλους Ισπανούς επιστήμονες, συλλέγει δείγματα DNA από τη Morera για να εξερευνήσει τα μυστικά της μακροζωίας της. Εκείνη πιστεύει ότι το κλειδί για μια μακροζωική ζωή είναι η τύχη και η καλή γενετική, προτείνοντας παράλληλα μια ζωή γεμάτη "τάξη, ηρεμία, καλή σύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους, επαφή με τη φύση, συναισθηματική σταθερότητα, χωρίς ανησυχίες, χωρίς τύψεις, πολλή θετικότητα και αποφυγή τοξικών ανθρώπων".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση