ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Γύρη μελισσών: Βοηθά στην ανάπτυξη στήθους;

Τι ακριβώς γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο trend

Μαρία Σάββα

Ένας αυξανόμενος αριθμός TikTokers ισχυρίζεται ότι η λήψη συμπληρωμάτων γύρης μελισσών έχει μεγαλώσει το στήθος τους. Για παράδειγμα, ο Ivey Cross έκανε δύο «reviews» σε ένα βίντεο που έχει ήδη λάβει πάνω από 1,3 εκατομμύρια προβολές. Στο βίντεο, είπε ότι δύο νύχτες πριν είχε παρατηρήσει ότι το σουτιέν της είχε σφίξει και ότι αυτό προέκυψε μετά την κατανάλωση γύρης μελισσών «συνεχώς για δύο έως τρεις εβδομάδες». Αλλά όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα που ακούτε σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok, πρέπει να αναρωτηθείτε πόσο νόμιμοι είναι πραγματικά τέτοιοι ισχυρισμοί.

Σίγουρα υπήρξε «θόρυβος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλο αυτό το θέμα της γύρης μελισσών. Το hashtag #beepollen έχει πάνω από 99,7 εκατομμύρια προβολές και το hashtag #beepollenboobgrowth έχει πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές.

@iveycross ok but I was shocked when I put on my skims #beepollen #beepollenbenefits #womenshealth #skims original sound - Ivey Cross

Υπάρχει κάποιο πραγματικό ιατρικό στοιχείο πίσω από τέτοιους πλούσιους ισχυρισμούς για τη γύρη των μελισσών; Σίγουρα φαίνεται να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ισχυρισμοί γενικά σχετικά με τη γύρη των μελισσών. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι ορισμένα άτομα που πωλούν προϊόντα γύρης μελισσών προσπαθούν να διαδώσουν αυτούς τους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γύρη μπορεί να περιέχει μια σειρά από διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες, λιπίδια, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Όταν οι μέλισσες συλλέγουν αυτή τη γύρη, μπορούν επίσης να προσθέσουν το σάλιο και τα πεπτικά τους ένζυμα σε αυτό το μείγμα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα προϊόντα γύρης μελισσών - υποθέτοντας ότι είναι πραγματικά κατασκευασμένα από γύρη μελισσών - θα μπορούσαν να έχουν θρεπτική αξία.

Επιπλέον, ενώ η έννοια της κατανάλωσης σάλιου εντόμων ή σπέρματος φυτών μπορεί να μην ακούγεται εξαιρετικά ορεκτική σε όλους, δεν φαίνεται να υπάρχουν πραγματικοί σημαντικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατανάλωση γύρης μελισσών. Και πάλι, αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα καταναλώνετε απλώς αυθεντική γύρη μελισσών, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη υπόθεση, καθώς τα συμπληρώματα όπως η γύρη μελισσών δεν ρυθμίζονται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζονται τα φάρμακα.

Να αναφέρουμε πως πολλοί ειδικοί σημειώνουν πως πρέπει να αποφύγετε τη γύρη των μελισσών εάν μπορεί να είστε αλλεργικοί σε τέτοια πράγματα, παίρνοντας φάρμακα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τη γύρη μελισσών όπως η βαρφαρίνη, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Η κατάποση γύρης μελισσών ενώ είστε έγκυος θα μπορούσε να τονώσει τη μήτρα σας να συστέλλεται και ως εκ τούτου να απειλήσει την εγκυμοσύνη σας.

Δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία μέχρι σήμερα που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι η γύρη μελισσών μπορεί να θεραπεύσει το έκζεμα, τον αλκοολισμό, τον διευρυμένο προστάτη, τα στομαχικά προβλήματα, να ενισχύσει την ενέργεια και την αθλητική απόδοση ή να κάνει πολλά άλλα πράγματα που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει. Δεν θα βρείτε πολλά επιστημονικά στοιχεία ότι η γύρη μελισσών μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. Και πάλι η γύρη των μελισσών δεν έχει μελετηθεί αρκετά για να πει.

Θα μπορούσε η γύρη των μελισσών να βοηθήσει στην αύξηση του μεγέθους του στήθους σας με οποιονδήποτε τρόπο; Λοιπόν, το στήθος σας δεν είναι σαν σταθεροί σωροί από σκυρόδεμα. Τα μεγέθη τους στην πραγματικότητα μπορεί να κυμαίνονται από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, ανάλογα με τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα σας, όπως τα οιστρογόνα, καθώς και τις διακυμάνσεις στο σχήμα του σώματός σας γενικά. Το στήθος σας τείνει να είναι μεγαλύτερο κατά τη διάρκεια της ωχρινικής σας φάσης, η οποία έρχεται αμέσως μετά την ωορρηξία αφού τα επίπεδα οιστρογόνων σας έχουν κορυφωθεί. Αυτή η αύξηση των ορμονών οδηγεί στο πρήξιμο των λοβών του μαστού - που ουσιαστικά είναι οι αδένες του γάλακτος σας. Όταν έχετε περίοδο, αυτοί οι λοβοί συνήθως επιστρέφουν στο προηγούμενο μέγεθός τους. Η γύρη των μελισσών μπορεί να περιλαμβάνει φυτοοιστρογόνα, τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να δράσουν όπως η ορμόνη οιστρογόνο και έτσι, ενδεχομένως, ίσως, να έχουν κάποια επίδραση στο μέγεθος του στήθους σας με παρόμοιο τρόπο. Αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικές επιστημονικές μελέτες, αυτό θα ήταν εικασία.

@huckleberrybrin Bee pollen better hurry up and pollinate if you know what im saying #beepollenbenefits original sound - Brin

Επιπλέον, οποιαδήποτε αλλαγή στο μέγεθος του στήθους που προκαλείται από ορμόνες ή ουσίες που μοιάζουν με ορμόνες δεν είναι πιθανό να είναι μόνιμη. Μόλις οι ορμόνες ή οι ουσίες που μοιάζουν με ορμόνες πέσουν στο επίπεδο του σώματός σας, το ίδιο θα πέσει και το μέγεθος του στήθους σας.

Έτσι, και πάλι η κύρια γραμμή με αυτήν την τάση TikTok είναι ότι δεν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση γύρης μελισσών για την αύξηση του μεγέθους του στήθους.

Με πληροφορίες από Forbes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  νέα  |  γυναίκα  |  στήθος  |  health  |  news  |  viral  |  TikTok  |  must know

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση