ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Γιατί να μην κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Ποιος θα πίστευε ότι η πράξη του να πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να κρύβει τόσους πολλούς κινδύνους για την υγεία σας; Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξανασκεφτείτε αυτή τη συνήθεια πριν το κάνετε ξανά.

Το ζεστό και νωπό περιβάλλον που δημιουργείται από τα βρεγμένα μαλλιά σας πάνω στα κλινοσκεπάσματα και το κεφαλάρι είναι ο τέλειος προορισμός για τα ακάρεα. Επιπλέον, το κεφαλάρι σας μπορεί να φιλοξενεί και κοριούς και βακτήρια, προειδοποιούν οι ειδικοί του Happy Beds.

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι το 53% των ανθρώπων δεν καθαρίζει ποτέ το κεφαλάρι τους, ανοίγοντας τον δρόμο για ανεπιθύμητους «επισκέπτες» στο κρεβάτι τους. Για να αποτρέψουμε αυτό το φαινόμενο, πρέπει να πλένουμε τα κλινοσκεπάσματά μας κάθε εβδομάδα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι δεν πρέπει να κρατάμε το ίδιο μαξιλάρι για περισσότερο από δύο χρόνια, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει εκατομμύρια ακάρεα σκόνης. Μόνο ένα γραμμάριο σκόνης μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες ακάρεα, με την έκθεση σε αυτά να σχετίζεται με αναπνευστικό συριγμό και άσθμα σε παιδιά.

Επιπλέον, ο ιδρώτας και τα σάλια που συλλέγονται στο κεφαλάρι μας μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ευδοκίμηση μύκητων και βακτηρίων. Αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος, ακόμα και σε σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον.

Συνεπώς, προσέχοντας το περιβάλλον ύπνου σας και την υγεία σας μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την καλή σας κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
hair  |  beauty  |  news  |  lifestyle  |  ομορφιά  |  μαλλιά

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση