ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

Η δέσμευση των Τραπεζών για την πράσινη μετάβαση

Όλες οι δεσμεύσεις τους στο Green Agenda Cyprus Summit 2024 που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου

newsroom must

Ελίζα Λειβαδιώτου

Η Ελίζα Λειβαδιώτου είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης από τον Οκτώβριο του 2019 και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2021.

Έχει υπό την ευθύνη της την Οικονομική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων, τη Στρατηγική και το Corporate Finance, τις Σχέσεις με Επενδυτές, τις πολιτικές ESG, τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων, τη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης & Ανάκτησης Χρεών, τις Εποπτικές Υποθέσεις και τη Διαχείριση Προσφορών και Οικονομικών Ερευνών.

Άρχισε την καριέρα της το 1995 στον ελεγκτικό οίκο Arthur Andersen στο Cambridge ΗΒ αποκτώντας τον τίτλο του Chartered Accountant. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπρου ως βοηθός του Πρώτου Γενικού Διευθυντή Συγκροτήματος. Το 2005 μετακινήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση.

Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος (CFO) και από το 2016 μέχρι το τέλος του 2021, είχε υπό την ευθύνη της τις Διευθύνσεις Οικονομικής Διαχείρισης και Διαχείρισης Διαθεσίμων. Τον Οκτώβριο του 2021, διορίστηκε ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Ελίζα Λειβαδιώτου σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MA Hons).

Είναι μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Μη Ανεξάρτητο και Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CISCO, ως επίσης μέλος της Επιτροπής Τραπεζικών Θεμάτων του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Αντώνης Ρούβας

Ο Αντώνης Ρούβας έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).

Κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017. Διορίστηκε Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου / Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Την 1η Αυγούστου 2023 διορίστηκε Μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας. Τα καθήκοντά του ως Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή έχουν αναληφθεί προσωρινά από την Αρχιλογιστή της Τράπεζας.

Ανδρέας Πέτσας

Ο Ανδρέας Πέτσας ξεκίνησε την καριέρα του στην Λαϊκή Τράπεζα το 1997, όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων ενώ το 2006 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της θυγατρικής Τράπεζας του Ομίλου Λαϊκής στη Σερβία. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank Κύπρου το 2007 όπου ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον τομέα Εταιρικής Τραπεζικής στην Eurobank Κύπρου. Σήμερα εκτελεί καθήκοντα Ανώτερου Γενικού Διευθυντή.

Ο Ανδρέας Πέτσας είναι κάτοχος πτυχίου Business, Finance and Economics από το Πανεπιστήμιο East Anglia και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος σε Accounting and Finance από το London School of Economics. Επίσης, είναι εγγεγραμμένος στο Δημόσιο Μητρώο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ως κάτοχος της Αναβαθμισμένης Πιστοποίησης.

Μίλτος Μιχαηλάς

Ο Μίλτος Μιχαηλάς αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας το 1985, και στην συνέχεια από το Aston University με BSc Management and Computer Science. Είναι κάτοχος του τίτλου MBA in Financial Studies, από το Nottingham University, Chartered Director του the Institute of Directors (UK), και διετέλεσε Associate του Chartered Institute of Bankers.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές εκτελεστικές θέσεις και διοικητικά συμβούλια σε τράπεζες σε διάφορες χώρες. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992, στη Λαϊκή Τράπεζα , όπου εργάστηκε για 7 χρόνια σε διάφορους ρόλους, με αποκορύφωμα τον ρόλο του Διευθυντή Corporate and Institutional Banking του τομέα Λευκωσίας. Συνέχισε την καριέρα του στον Όμιλο Petrolina (1999 έως 2001), όπου κατείχε τη θέση του Group Financial Manager. Το 2001, προσλήφθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα Αυστραλίας, η οποία μετονομάστηκε στην συνέχεια σε Bank of Sydney, ως Γενικός Διευθυντής για 5 χρόνια. Από το 2006 έως το 2013, εργάστηκε στη Λαϊκή Τράπεζα ως Γενικός Διευθυντής του Τομέα International and Financial Services. Από το 2013 έως το 2016, ήταν Διευθυντής της Μονάδας International Operations and Real Estate Management (REMU της Τράπεζας Κύπρου. Το 2016 επέστρεψε στην Αυστραλία και μέχρι το 2023, κατείχε το ρόλο του CEO στην Bank of Sydney.

Τον Ιούνιο του 2023, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Cyprus Ltd και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Αριστείδης Βουράκης

Ο Αριστείδης Βουράκης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της AstroΒank από τον Νοέμβριο του 2020. Είναι τραπεζίτης με διεθνή εμπειρία πέραν των 20 χρόνων, εκ των οποίων 18 με την JP Morgan στο Λονδίνο και 3 ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στον τραπεζικό όμιλο Bank Audi του Λιβάνου. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan's Financial Institutions Investment Banking, βοήθησε τράπεζες να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες ανάπτυξης και να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους διάρθρωση.

Βοήθησε επίσης εκδότες ελληνικών τίτλων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Δημοκρατίας, να επιτύχουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές μετά την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics και προπτυχιακού στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Το party για τα 25 χρόνια must

Το party για τα 25 χρόνια must

25 χρόνια μετά, το must συνεχίζει να χαράζει δρόμους στη lifestyle πλευρά της δημοσιογραφίας, ...
newsroom must
 |  NEWS