ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Keep it simple με ένα sundress και mules
 

Chioma Nnadi: Η «ατίθαση» επικεφαλής της Vogue

Οι κανόνες του στυλ που ακολουθεί η προστατευόμενη της Anna Wintour.

Μαρία Καραμάνου

Η Chioma Nnadi, η νέα επικεφαλής της βρετανικής Vogue, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το στυλ δεν απαιτεί απαραίτητα μεγάλες δαπάνες ή την ακολουθία των πιο πρόσφατων τάσεων της μόδας. Αντίθετα, η ίδια προσεγγίζει τη μόδα με μια φιλοσοφία που αντανακλά βαθιά προσωπικές αξίες και μια διαχρονική αισθητική.

Στην καρδιά της εμφάνισης της Nnadi βρίσκεται η αντίθεση. Αντιθέτα με άλλους συναδέλφους της στον χώρο της μόδας, εκείνη δεν διστάζει να συνδυάζει ενδύματα και αξεσουάρ από φιλανθρωπικά καταστήματα και το eBay με τα πιο διακεκριμένα και ακριβά κομμάτια. Η αγάπη της για το vintage της επιτρέπει να διατηρεί μια αβίαστα συγκροτημένη εικόνα.

Δεν είναι μόνο η επιλογή της στα ρούχα που κάνει τη Nnadi να ξεχωρίζει. Η ίδια είναι χαμηλών τόνων, απορρίπτοντας τις συνηθισμένες πρακτικές της μόδας όπως το μανικιούρ, δηλώνοντας ότι προτιμά να αφιερώνει τον χρόνο της σε πιο ουσιαστικές δραστηριότητες. Η προσέγγισή της στη μόδα απηχεί μια βαθύτερη αφοσίωση σε αυτό που θεωρεί ουσιαστικό και αντικατοπτρίζει μια στάση ζωής που προτάσσει την αυθεντικότητα.

Η επιρροή της στη βρετανική Vogue υπόσχεται να φέρει μια φρέσκια, πρωτοποριακή ματιά στο περιοδικό, επικεντρώνοντας σε πιο προσωπικές και πραγματικές αφηγήσεις μόδας. Η διάθεση για ανανέωση και η ατίθαση φύση της Nnadi ενδέχεται να προσδώσουν στο περιοδικό ένα νέο πνεύμα που θα μπορούσε να το ξεχωρίσει από τα συνηθισμένα γυναικεία περιοδικά μόδας, κάνοντας την έκδοση πιο προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η μετάβασή της από την αμερικανική Vogue στη θέση της επικεφαλής στη βρετανική Vogue αποτελεί μια σημαντική στροφή στην καριέρα της, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στις ρίζες της και στον τόπο όπου ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα. Μεγαλωμένη και εκπαιδευμένη στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, η Nnadi έχει βιώσει τη μόδα από διάφορες πλευρές, τόσο στα γραφεία εφημερίδων όσο και στις πασαρέλες, κάτι που της παρέχει μια μοναδική οπτική γωνία στον τρόπο που προσεγγίζει τη μόδα. Η εργασία της κοντά στην Anna Wintour σίγουρα την έχει επηρεάσει, όχι μόνο αναδεικνύοντας το εκλεκτικό της στυλ αλλά και την αποφασιστικότητά της να ενσωματώσει την προσωπική της φωνή στη μόδα.

«Μου αρέσει που στο Λονδίνο βλέπεις την εκκεντρικότητα και την προσωπικότητα στο δρόμο», τόνισε η Nnadi. 

Η επιλογή της να επενδύει σε vintage κομμάτια από κορυφαίους σχεδιαστές όπως Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, και Gucci, ενισχύει τη σύνδεσή της με την ιστορία της μόδας και την επιθυμία της να διατηρεί στοιχεία που έχουν διαχρονική αξία και μοναδικότητα. Η συνειδητή της επιλογή να συμπεριλαμβάνει στη συλλογή της έργα της Phoebe Philo από την εποχή της στη Céline και τα συχνά ταξίδια της σε εξειδικευμένα vintage καταστήματα αποκαλύπτουν μια βαθιά κατανόηση της μόδας ως μορφής πολιτισμικής και προσωπικής έκφρασης. Επισκέπτοντας μέρη όπως το James Veloria στη Νέα Υόρκη και το Thanx God I'm a V.I.P. στο Παρίσι, η Nnadi επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ανακάλυψη και διατήρηση των κομματιών που δεν μόνο κοσμούν την γκαρνταρόμπα της αλλά και την ενισχύουν ως μία πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

«Νομίζω ότι τα πρώτα επώνυμα ρούχα που αγόρασα ποτέ ήταν ένα γιλέκο D&G και μια ζώνη Moschino. Αυτό ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα και έβαλα αυτά τα κομμάτια να δουλέψουν, σχεδιάζοντάς τα σε κάθε ρούχο. Δεν μπορούσα να αγοράσω επώνυμα ρούχα, οπότε το vintage έγινε για μένα ένας τρόπος να συνθέτω εμφανίσεις που έκαναν νεύμα στα πράγματα που έβλεπα στα περιοδικά ή στους αγαπημένους μου μουσικούς», είχε δηλώσει. 

Η επιστροφή της Chioma Nnadi στη Νέα Υόρκη για το Met Gala είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, κυρίως λόγω της συνεισφοράς της στη μόδα και της επιρροής της στον κόσμο της βρετανικής Vogue. Το φετινό θέμα του Met Gala, «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», αναμένεται να είναι μια γιορτή της ιστορικής και σύγχρονης μόδας, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική και την φιλοσοφία της Nnadi.

Η συνήθειά της να στηρίζει νέα ταλέντα, όπως οι Claire Sullivan και James Garland, αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής της να προάγει την καινοτομία και την οραματική προσέγγιση στη μόδα. Η επιλογή της να φορέσει ρούχα κατά παραγγελία από αυξανόμενους σχεδιαστές σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, επιδεικνύει την πίστη της στην ανάπτυξη και ενίσχυση νέων φωνών στον χώρο της μόδας.

Αυτή η τακτική θα της επιτρέψει να ξεχωρίσει στο κόκκινο χαλί, όχι μόνο λόγω της μοναδικότητας των δημιουργιών αλλά και λόγω της υποστήριξης που παρέχει στη σύγχρονη και διαχρονική τέχνη της ραπτικής. Με την ενσωμάτωση του θέματος του Met Gala, αναμένουμε να δούμε μια ενδυμασία που θα συνδυάζει ιστορικά στοιχεία με σύγχρονες, καινοτόμες ερμηνείες, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της Nnadi ως μιας από τις πιο προοδευτικές φιγούρες στον χώρο της μόδας.

Mάλιστα, η ίδια είχε δηλώσει για το Met Gala, «Το να ντύνεσαι για το Met είναι μεγάλη υπόθεση, μου πήρε μερικά χρόνια για να τολμήσω ακόμη και το κόκκινο χαλί. Πάντα νιώθω ότι ως συντάκτρια, βρίσκομαι εκεί για να δουλέψω - δεν είμαι διασημότητα. Αλλά όταν έχεις κάνει ένα ρούχο κατά παραγγελία από έναν νέο σχεδιαστή, πρέπει να του δώσεις τη δημοσιότητα - είναι το πιο πολυσυζητημένο κόκκινο χαλί για τον κόσμο της μόδας».

Οι κανόνες στυλ που ακολουθεί η Chioma Nnadi: 

Κανόνας 1: Παίξτε με το χρώμα

Η Chioma επισημαίνει τη σημασία του να τολμάτε με τα χρώματα. Το χρώμα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να κάνετε μια δήλωση με το στυλ σας, να αναδείξετε τη διάθεση ή την προσωπικότητά σας. Είτε συνδυάζετε έντονα χρώματα μεταξύ τους είτε προσθέτετε ένα ποπ χρώμα σε έναν πιο ουδέτερο συνδυασμό, το παιχνίδι με τα χρώματα μπορεί να μετατρέψει την εμφάνισή σας σε κάτι ξεχωριστό.

Μέσα από τον πρώτο αυτό κανόνα, η Chioma μας διδάσκει ότι το να δημιουργούμε μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση δεν εξαρτάται από το branding ή το κόστος των ενδυμάτων, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα χρώματα για να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Αυτός ο κανόνας απηχεί μια βαθύτερη αντίληψη της μόδας ως προσωπικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Κανόνας 2: Vintage

Η Chioma εφαρμόζει έναν έξυπνο τρόπο για να παραμένει ενήμερη για τη διαθεσιμότητα σπάνιων κομματιών vintage. Με τη χρήση ειδοποιήσεων σε διάφορους ιστότοπους όπως το The RealReal, το Vestiaire Collective και το eBay, μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται τα επιθυμητά κομμάτια στην αγορά. Αυτός ο τρόπος της επιτρέπει να είναι πάντα πρώτη στη γραμμή για να αποκτήσει τα σπάνια vintage κομμάτια που αναζητά.

Κανόνας 3: Ένα εφεδρικό φόρεμα

Ο δεύτερος κανόνας της Chioma είναι να έχει πάντα ένα εφεδρικό φόρεμα έτοιμο σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό τη βοηθά να αποφεύγει το άγχος της τελευταίας στιγμής όταν πρέπει να πάει κάπου και να μην έχει τίποτα να φορέσει. Με ένα εφεδρικό φόρεμα πάντα στη γκαρνταρόμπα της, είναι έτοιμη για οποιαδήποτε κοινωνική ή επαγγελματική υποχρέωση, χωρίς να χάνει χρόνο ή να ανησυχεί για το τι να επιλέξει.

Κανόνας 4: Ξανασκεφτείτε τα ουδέτερα χρώματα

Η Chioma Nnadi μας παροτρύνει να αναθεωρήσουμε την αντίληψη μας για τα ουδέτερα χρώματα. Για παράδειγμα, τα ασημένια παπούτσια μπορούν να λειτουργήσουν ως μια εναλλακτική στα κλασικά μαύρα, προσφέροντας ένα πιο φωτεινό αλλά εξίσου ευέλικτο στοιχείο στο ντύσιμο. Η επιλογή της να φορέσει επανειλημμένα τα ασημένια παπούτσια Manolo Blahnik τονίζει την αξία του να επενδύεις σε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλά διαφορετικά στυλ και συνδυασμούς.

Κανόνας 5: Τα σκουλαρίκια μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Αν και η Chioma δηλώνει ότι δεν είναι λάτρης των κοσμημάτων, αναγνωρίζει την ισχυρή επίδραση που μπορεί να έχουν τα σκουλαρίκια σε μια εμφάνιση. Η χρήση σκουλαρίκιων, όπως τα Simone Rocha, μπορεί να αλλάξει άρδην το ύφος ενός συνόλου, προσθέτοντας μια νότα κομψότητας ή παιχνιδιάρικου στοιχείου. Αυτό τονίζει την αξία του να έχεις κάποια διακριτικά αλλά ιδιαίτερα κοσμήματα στη συλλογή σου, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν ή ακόμα και να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

From Gigabytes to Watts

From Gigabytes to Watts

Ο Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS