ΓΛΥΚΑ

Ανοιξιάτικο κέικ με λεμόνι και μούρα

Αθηνά Λοϊζίδου


Θαυμάσιο κέικ με τη φρεσκάδα του λεμονιού και υπέροχα φρούτα δάσους. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό καφέ. Μπορούμε ακόμα να το σερβίρουμε και σαν επιδόρπιο σε ένα δείπνο, συνοδεύοντας το κάθε κομμάτι με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου πρέπει στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

256 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
100 γρ. Spry
165 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
125 γρ. sour cream Χαραλαμπίδης Κρίστης
80 ml γάλα
60 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
220 γρ. κατεψυγμένα μούρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ athenarecipes.com


Tags: Ανοιξιάτικο κέικ με λεμόνι και μούρα, συνταγή, Αθηνά Λοϊζίδου