ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τα τρία πρόσωπα της Ιωάννας Κοτζιάπασιη

Σταύρη Φράγκου


Λατρεύει το κόσμημα (γι’ αυτό κι έχει καταπιαστεί με αυτό), τη μόδα και τη δημιουργία και καταφέρνει να τα συνδυάζει με επιτυχία. Είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα κορίτσια της νέας γενιάς, που καταφέρνει να ξεχωρίζει με το στυλ της, ενώ οι μοναδικές δημιουργίες της αγαπήθηκαν από τις Κύπριες που τις επιλέγουν για πολλές εμφανίσεις τους. Η Ιωάννα Κοτζιάπασιη αφέθηκε στον φακό του Νέαρχου Παναγιώτου και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που ευχόμαστε να το απολαύσετε κι εσείς, όσο κι εμείς.

THE FEMININE LOOK

VELVET ROBE ΑΠO THE STYLIST SHOP, ΚΟΣΜHΜΑΤΑ ΑΠO IOANNA KODJAPASHI

THE GLAM LOOK


SUIT BLAZERS ΑΠO TURQUOISE, ΚΟΣΜHΜΑΤΑ ΑΠO IOANNA KODJAPASHI, ΠΑΠΟYΤΣΙΑ ΑΠO TOPSHOP

THE SEXY LOOK

VELVET ROBE ΑΠΌ THE STYLIST SHOP, ΚΟΣΜΉΜΑΤΑ ΑΠΌ IOANNA KODJAPASHI, ΚΟΡΜΆΚΙ ΑΠΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ
ΣΥΛΛΟΓΉ

Τα κοσμήματά της απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα, που είναι δυναμική, ανεξάρτητη και σέξι. Φτιαγμένα από διαφορετικά μέταλλα και αποτελούμενα από μοναδικές αλυσίδες, πέτρες και διακοσμητικές λεπτομέρειες, είναι τόσο εντυπωσιακά που κερδίζουν τις γυναίκες με τη μία. Συναντήσαμε την Ιωάννα λίγο μετά από τη φωτογράφησή της και μιλήσαμε μαζί της για τη δουλειά της και όχι μόνο...
Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το κόσμημα;
Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε ως χόμπι από πολύ μικρή ηλικία, άρα ουσιαστικά δεν πρόλαβα να πάρω ποτέ την απόφαση.

Από πού εμπνέεσαι για τις δημιουργίες σου;
Καμία φορά, και μόνο η επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό, αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης.

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Η μόδα χαρακτηρίζει τον άνθρωπο, είτε έχει να κάνει με το στυλ του είτε με τη συμπεριφορά του. Ο δικός μου άμεσος τρόπος έκφρασης ήταν και είναι το κόσμημα.

Ακολουθείς τις τάσεις της μόδας;
Εμπνέομαι από αυτές, υιοθετώ ό,τι ταιριάζει στο στυλ μου αλλά πάντα προσπαθώ να αφήνω και εγώ το δικό μου στίγμα μέσα από τις δημιουργίες μου.

Τι υλικά χρησιμοποιείς;
Χρησιμοποιώ κυρίως μέταλλα, όπως ατσάλι και ασήμι, πλαστικό, κρύσταλλα, ημιπολύτιμους λίθους και διάφορα άλλα.

Πώς προωθείς τη δουλειά σου;
Εννοείται μέσω social media, αφού αποτελεί πλέον τον πιο άμεσο τρόπο προώθησης οτιδήποτε αντικειμένου. Πιστεύω ότι ο κόσμος προτιμά να βλέπει το προϊόν όπως θα μπορούσε να το «φορέσει», θέλει να ταυτιστεί με αυτό που βλέπει και να το εντάξει στο σύνολό του. Αυτό προσπαθώ να πετύχω μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζω στα social media.

Πόσο σημαντικά είναι τα social media για έναν νέο δημιουργό/ επιχειρηματία;
Σίγουρα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, όχι μόνο για τους νέους δημιουργούς/επιχειρηματίες αλλά και για τους παλαιότερους. Η παρουσία κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναγκαία, αφού εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να δείξεις το προφίλ και τις προτάσεις σου σε παγκόσμια διάσταση. Αν κάποιος καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να έχει σοβαρή ανέλιξη μόνο και μόνο με την ύπαρξή του εκεί.

Προσωπικά σε βοηθούν τα social media;
Σίγουρα με βοηθούν, αφού από εκεί εκίνησα. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που με υποστηρίζει με έχει γνωρίσει μέσω των social media. Μια φορά μου έχει τύχει, και είναι ένα γεγονός που δεν θα ξεχάσω ποτέ, να βρίσκομαι στο εξωτερικό και να με σταματήσουν στον δρόμο επειδή αναγνώρισαν τα κοσμήματα που φορούσα και δημιούργησα - όχι εμένα την ίδια φυσικά (γέλια).

Απ’ όσο γνωρίζω και οι αδερφές σου ασχολούνται με τον χώρο της μόδας. Ποια είναι η σχέση σας;
Είμαστε η έμπνευση η μία της άλλης. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη η μία στην άλλη, έχουμε κοινά όνειρα και στόχους κι αυτό μας επηρεάζει μόνο θετικά.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν;
Να βάλω μυαλό!

Σε ποια γυναίκα απευθύνονται τα κοσμήματά σου;
Οι τάσεις πλέον ανακυκλώνονται, επανέρχονται αυτές των παλιών δεκαετιών, κι αυτό αρέσει στις γυναίκες που τις έζησαν, ενώ εξιτάρει και τις νέες να τις δοκιμάσουν και να τις εντάξουν στο στυλ τους. Δεν θεωρώ, λοιπόν, ότι οι δημιουργίες μου απευθύνονται σ’ ένα συγκεκριμένο target group, αλλά σε κάθε γυναίκα που λατρεύει το κόσμημα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Να ανοίξω ένα δεύτερο κατάστημα σε άλλη πόλη της Κύπρου, και ίσως -γιατί όχι;- και στο εξωτερικό κάποια στιγμή.

Αγαπημένο σου κομμάτι ή συλλογή μέχρι τώρα;
Ένα κομμάτι μοναδικό που έχει 876 χάντρες και μας παίρνει πίσω στην εποχή της Κλεοπάτρας. Το είχα φτιάξει στην πρώτη μου επίσημη έκθεση το 2008.

Τι κάνει τις δημιουργίες σου να ξεχωρίζουν; Καμιά φορά όταν δημιουργείς, αφήνεις το στίγμα σου σε αυτό που φτιάχνεις, κι αυτό συμβαίνει από μόνο του. Αφήνεις τον χαρακτήρα σου σε αυτό και κάθε χαρακτήρας είναι ξεχωριστός.

Σε στηρίζουν οι Κύπριοι;
Πάρα πολύ και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Ποιο κόσμημα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια γυναίκα στη συλλογή της;
Το snake chocker. Είναι ένα κομμάτι που ταιριάζει σε κάθε στυλ και χαρίζει την τελευταία πινελιά σε κάθε σύνολο. Είσαι μαμά ενός μικρού κοριτσιού.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις τη μητρότητα με τις απαιτήσεις του επαγγέλματός σου;
Δεν είναι εύκολο, καθώς τόσο η μητρότητα όσο και το επάγγελμα που έχω διαλέξει είναι εξίσου απαιτητικά. Προσπαθώ να αντεπεξέρχομαι και στα δυο.

Αν δεν έκανες αυτό που κάνεις, τι θα έκανες;
Δύσκολο να το σκεφτώ, αλλά αν δεν το έκανα θα ήμουν full day stylist.

INFO
ΤΑ ΚΟΣΜΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΩΆΝΝΑΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΊΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΤΗΣ ΣΤΗΝ
ΠΡΟΜΗΘΈΩΣ 14 1065 ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΊΑ.


Tags: Ιωάννας Κοτζιάπασιη, κόσμημα, ομορφιά, μόδα, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)