ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χαρούλα Αλέξη: «Το κοινό έχει αγκαλιάσει το Πρωτοσέλιδο»


Του Παύλου Χατζηλοΐζου

Η νεαρή δημοσιογράφος, την οποία βλέπουμε στο «Πρωτοσέλιδο» (καθημερινά, 06.45, Σίγμα), μάς μιλάει για τη συμμετοχή της στην εκπομπή αλλά και για την τηλεοπτική ενημέρωση γενικότερα.

 

Σε βλέπουμε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου;

Όταν έφυγα από το Mega Κύπρου, ήρθα στο Σίγμα για να αναλάβω την παραγωγή στο «Πρωτοσέλιδο» και το «Μεσημέρι και κάτι». Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν που συμμετέχω στο «Πρωτοσέλιδο». Τον πρώτο χρόνο είχα αναλάβει εξ ολοκλήρου την παραγωγή της εκπομπής και στη συνέχεια εντάχθηκα και στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής.

Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στην εκπομπή;

Είμαι από τις τυχερές στο επάγγελμα αφού έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής;

Αν θα μιλούσαμε για «μυστικό» της επιτυχίας, θα έλεγα πως αυτό οφείλεται στην ομαδικότητα. Στην τηλεόραση το Α και το Ω είναι οι ομάδες, ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο. Αυτό πετύχαμε. Όλα λειτουργούν αλυσιδωτά, από το τεχνικό προσωπικό μέχρι τον παρουσιαστή. Η ομάδα του «Πρωτοσέλιδου» έχει δέσει, είμαστε πλέον οικογένεια και όπως όλες οι οικογένειες έχουμε και τις δύσκολες μας στιγμές, κάτι που μάς έχει δέσει ακόμη περισσότερο!

Ποια είναι η σχέση σου με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο;

Ο Ανδρέας είναι ένας δοτικός άνθρωπος. Δίνει χώρο σε νέα παιδιά, πιστεύει στα νέα παιδιά και τις δυνατότητές τους. Για καλή μου τύχη οι συγκυρίες μάς οδήγησαν σ’ αυτή τη συνεργασία. Μια συνεργασία με τα πάνω της και τα κάτω της. Αρχίσαμε δειλά–δειλά τη συνεργασία μας και μάς εμπιστεύτηκε.

Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός με προγράμματα παρόμοιας θεματολογίας που προβάλλονται ταυτόχρονα με την εκπομπή σας;

Δεν με φοβίζει ο ανταγωνισμός, αλίμονο αν δεν υπήρχε. Ο ανταγωνισμός μάς κάνει να θέλουμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι.

Γενικότερα, έχεις βιώσει τον ανταγωνισμό μέχρι τώρα;

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι από μόνος του ανταγωνιστικός. Σε προσωπικό, όμως, επίπεδο δεν έχω ζήσει τον ανταγωνισμό.

Σε ικανοποιούν τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής; Τα θεωρείς εργαλείο για τη δουλειά σου;

Καλώς ή κακώς, η κάθε εκπομπή κρίνεται από τα νούμερα τηλεθέασης. Το τηλεοπτικό κοινό έχει αγκαλιάσει το «Πρωτοσέλιδο» και ανταμείβει τη δουλειά μας με τα ψηλά νούμερα που μάς χαρίζει. Αυτό, βέβαια, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη ψηλά και καθημερινά προσπαθούμε να δώσουμε στον τηλεθεατή αυτό που ζητεί για την ενημέρωσή του.

Μέχρι τώρα σε έχουμε δει στο πλευρό του Ανδρέα Δημητρόπουλου. Θα ήθελες να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή κάποια στιγμή;

Είναι μεγάλη ευθύνη να κρατάς το τιμόνι μιας εκπομπής. Θα με έβλεπα σε κάτι δικό μου μόνο αν ένιωθα «ώριμη» δημοσιογραφικά να ανταποκριθώ σε μια τόσο μεγάλη ευθύνη. Αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν, ίσως γίνει μια μέρα.

Θεωρείς ότι η τηλεοπτική ενημέρωση όπως την ξέρουμε έχει επηρεαστεί από το διαδίκτυο;

Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πλέον το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές και την καθημερινότητά μας, είναι ο πιο άμεσος τρόπος για ενημέρωση. Οι ενημερωτικές εκπομπές τώρα και τα δελτία ειδήσεων έρχονται και εξελίσσουν την κάθε είδηση, την πάνε ένα βήμα παρακάτω, μέσα από αναλύσεις και συζητήσεις στο στούντιο, επομένως και διαδίκτυο και τηλεόραση προσφέρουν στον τηλεθεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της κυπριακής τηλεόρασης;

Γίνονται πράγματα, γίνονται προσπάθειες στην κυπριακή τηλεόραση. Δυστυχώς, όμως, οι οικονομικές δυσκολίες και τα μειωμένα μπάτζετ έχουν περιορίσει τις τηλεοπτικές παραγωγές. Στην Κύπρο έχουμε πολλά ταλέντα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές.

Παρακολουθείς κυπριακή τηλεόραση; Αν ναι, ποια προγράμματα επιλέγεις;

Παρακολουθώ, ναι, όταν μού το επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος κι αυτό γιατί θέλω να έχω μια εικόνα για το τι γίνεται στην τηλεόραση. Οι εκπομπές που παρακολουθώ ανελλιπώς είναι αυτές που συμμετέχω και τις παρακολουθώ ζωντανά.

Με ποια πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Θα ήθελα να συναντηθούν ξανά οι επαγγελματικοί μας δρόμοι με τον Νικήτα Κυριάκου. Συνεργαστήκαμε για ένα χρόνο στο «Μεσημέρι και κάτι». Η ενέργεια και η αυθεντικότητά του είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζω σ’ αυτόν!

Note

Η Χαρούλα Αλέξη γεννήθηκε στις 22/05/1992 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στους Καπέδες. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Frederick University, από όπου αποφοίτησε το 2015. Από το δεύτερο έτος των σπουδών της εργάστηκε στο Mega Κύπρου ως βοηθός παραγωγής και δημοσιογράφος. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπομπές του Mega Κύπρου (π.χ. «Anonymous», «Dansing for you 2 – 3 – 4») και του Σίγμα (π.χ. «Μεσημέρι και κάτι», «Τομές στα γεγόνοτα»).

Πηγή: Τηλεώρες

 

 


Tags: Χαρούλα Αλέξη, Πρωτοσέλιδο, συνέντευξη, δημοσιογράφος, ενημέρωση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)