ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Anthony 642: «Έχω σχέση ζωής με τη μουσική»


του Παύλου Χατζηλοΐζου για το περιοδικό "Τηλεώρες"

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ, τον οποίο ακούμε καθημερινά στο «Breakfast show» του Deejay 93.5, μάς μιλάει για τις μεγάλες του αγάπες, που δεν είναι άλλες από το ραδιόφωνο και τη μουσική. 

Καταρχάς, πώς είναι το πρωινό ξύπνημα;
Είμαι πρωινός τύπος γενικότερα. Είναι τρόπος ζωής κι ας μην ξεχνάμε… όταν βλέπεις την ημέρα από νωρίς το πρωί, δεν χάνεις στιγμές από τη ζωή σου.

Σε ακούμε κάθε πρωί, 07.00-10.00, στον Deejay 93.5. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο feel good ραδιόφωνο της πόλης;
Η εκπομπή είναι feel good ακριβώς! Απλώς προσπαθώ να μεταφέρω μουσική, εικόνες και θετική ενέργεια σε όσους περισσότερους μπορώ, έτσι ώστε να συνεχίσουν την ημέρα τους με feel good διάθεση.

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Σίγουρα η μουσική, που διαφέρει από άλλα playlists, και ο αυθορμητισμός που νομίζω πως δηλώνει ότι αυτός που ακούτε στον αέρα είναι έτσι και στην πραγματικότητα.

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει με μια ερώτηση. «Πού βρίσκει την όρεξη αυτός ο 642 από το χάραμα του φου;» (γέλια) Τα σχόλια είναι θετικά και πραγματικά με κάνουν να αισθάνομαι κομμάτι της μεγάλης παρέας του νησιού που με ακούει το πρωί στο πιο feel good ραδιόφωνο.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Η αλήθεια είναι ότι είχα από μικρός ψώνιο με τη μουσική και αναλάμβανα τα πάρτι και τις εκφωνήσεις. Μού άρεσε και το εξέλιξα με τεχνικές γνώσεις και σεμινάρια broadcasting. Όπως συνηθίζω να λέω, «δώσε μου μικρόφωνο κι άσε με»…

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Είναι μεγάλη αδυναμία η μουσική, σχέση ζωής θα έλεγα, αφού δεν κάνω σχεδόν τίποτα χωρίς μουσική.

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Ευαίσθητο σημείο αυτό… Θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος (γέλια). Το playlist έχει μπει στα ραδιόφωνα αρκετά χρόνια τώρα και νομίζω ότι έκανε καλό γενικότερα στο τι μπορεί να υποστηρίξει ο κάθε ραδιοφωνικός παραγωγός. Εκεί θα φανούν και οι γνώσεις του γιατί όποιος κατέχει, έχει και συνέχεια. Τα υπόλοιπα… είναι απλώς οδοντόκρεμες!

Εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός, είσαι και DJ. Πώς είναι να παίζεις μουσική σε κλαμπ και εκδηλώσεις;
Το να μπορείς να παίξεις τη μουσική που αγαπάς σε διάφορα μπαράκια και κλαμπ νομίζω πως είναι κάτι που θα σού βγει αυθόρμητα γιατί απλώς το μόνο που χρειάζεται είναι να το εκφράσεις. Και ναι… it feels good!

Προτιμάς την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού ή αυτήν του DJ;
Δύσκολο να τις ξεχωρίσω γιατί και οι 2 απευθύνονται σε κόσμο, αλλά μια μικρή προς μεγάλη αδυναμία στο ραδιόφωνο την έχω!

Ποια ήταν η πιο αστεία ή περίεργη στιγμή που έχεις ζήσει στην καριέρα σου;
Μού έχουν ζητήσει να τούς βάλω σφηνάκια από το DJ box και να παίξω χριστουγεννιάτικο jingle μέσα στο κατακαλόκαιρο!

* Ο Anthony 642 γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ Αμαρουσίου. Στις σημαντικότερες επαγγελματικές στιγμές του συμπεριλαμβάνει τα DJ sets με τους Paul Van Dyk, Tiesto, Armin Van Buuren κ.ά, την παρουσίαση του Ράλι Κύπρος, την εκπομπή «Music & More» με τον Demetri G, καθώς και το «Breakfast show» στον Deejay 93.5. Αγαπάει τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα, να μαγειρεύει και να ανεβάζει ντεσιμπέλ στο στούντιο και στο σπίτι.


Tags: deejay 93.5, anthony 642, breakfast show, ραδιόφωνο, κύπρος, μουσική, dj