ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μεθοδικές ασκήσεις σύσφιξης για τέλειο σώμα στην παραλία!

Μυρτώ Τριχείλη


Ο υδράργυρος ανεβαίνει και η σκέψη της παραλίας και των διακοπών ολοένα και πλησιάζει. Οι προπονήσεις αυξάνονται, η προσπάθεια ενισχύεται και η διάθεση για άσκηση επίσης. Ποια είναι όμως η σωστή προπόνηση για κάψιμο λίπους και ισορροπημένη φυσική κατάσταση σε μικρό χρονικό διάστημα;

Συγκεντρώσαμε στοιχεία από τα πιο επιτυχημένα workouts σε μια προπόνηση εμπνευσμένη από το Pilates και το Barre-a-Terre. Aυτή η προπόνηση θα εστιάσει στα πόδια σας, τη μέση και τα χέρια και θα σας βοηθήσει στην ενίσχυση του μυϊκού σας συστήματος, στη σύσφιξη του σώματος και στην ομαλότερη λειτουργία του οργανισμού σας!

1. Για τα πόδια και τους μηρούς: Στέκεστε σε όρθια θέση, με τα πόδια σας ανοιχτά λίγο περισσότερο από άνοιγμα της λεκάνης σας και τοποθετείτε στο εσωτερικό των μηρών σας μια μικρή μπάλα του pilates. Φέρνοντας τα γόνατα σας προς τα μέσα, σφίγγετε την μπάλα και αντίστοιχα την χαλαρώνετε στο τέντωμα των ποδιών. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο για περίπου ένα λεπτό.

2. Για τους γλουτούς και τους ραχιαίους μυς: Βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα σε φλατ θέση με τα χέρια σας και τα πόδια σας τεντωμένα σε ευθεία θέση και τοποθετείτε την μπάλα του pilates ανάμεσα από τα πέλματα σας. Στόχος της άσκησης είναι να σηκώνετε συγχρονισμένα τα πόδια σας και τα χέρια σας χωρίς να σας πέσει η μπάλα που κρατάτε! Αυτό θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στη σύσφιξη των γλουτών σας και μπορείτε να επαναλάβετε τις δύο κινήσεις αυτές για περίπου μισό με ένα λεπτό.

3. Για την περιοχή των κοιλιακών και τα χέρια: Τοποθετείτε τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων σας και βρίσκεστε σε θέση σανίδα κοιτώντας το πάτωμα. Αντί να στραφείτε στα αναμενόμενα push-ups, μπορείτε να μαζεύετε συγχρονισμένα και τα δύο σας πόδια κάτω από τη λεκάνη σας και να επανέρχεστε στη σανίδα χωρίς να μετακινείτε τον κορμό σας. Έτσι θα ενισχύσετε τους κοιλιακούς και τα χέρια σας, επαναλαμβάνοντας την άσκηση για περίπου ένα με ενάμισι λεπτό.


Tags: προπόνηση, fitness, άσκηση, υγεία, διακοπές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)