ΣΧΕΣΕΙΣ

Αξιοποιήστε σεξουαλικά την ανανεωτική αύρα του καλοκαιριού


Επιμέλεια Σταύρη Φράγκου

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών. Η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές του και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή.

Οι καλοκαιρινοί μήνες και ιδιαίτερα η περίοδος των διακοπών, αποτελούν για τα περισσότερα ζευγάρια, μια θετική εμπειρία ανανέωσης της ερωτικής τους σχέσης. Η ξεκούραση και η χαλάρωση, δίνουν την ευκαιρία στους συντρόφους να έρθουν πιο κοντά, να μοιραστούν στιγμές ηρεμίας, να κάνουν περισσότερο σεξ και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Πράγματι, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατά πολύ κατά την διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώνεται και από σύγχρονες έρευνες. Κυριαρχεί η προσδοκία για την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, για περισσότερες σεξουαλικές επαφές ενώ υπάρχει σαφώς η διάθεση για περισσότερο «ρίσκο» στην σεξουαλική ζωή. Οι άνθρωποι τείνουν να εκφράζουν πιο ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ, εμπλέκονται πιο συχνά σε σεξουαλικές «περιπέτειες» ενώ εκτίθενται περισσότερο σε κοινωνικές καταστάσεις που ευνοούν το φλερτ και την αναζήτηση ερωτικών συντρόφων. Οι αλλαγές αυτές στην σεξουαλική ζωή έρχονται ως αποτέλεσμα της γενικότερης θετικής μεταβολής στην διάθεση του ατόμου. Η βελτίωση του καιρού, η «υπόσχεση» των διακοπών και η προσδοκία της ξεκούρασης και της διασκέδασης ωθούν το άτομο να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του για αναψυχή, κοινωνική και συναισθηματική επαφή, ανάγκες που πολύ συχνά οι σημερινοί άνθρωποι υποβαθμίζουν μέσα στην καθημερινή δίνη των υποχρεώσεων. Παράλληλα, η σημαντική μείωση του άγχους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ευνοούν την σεξουαλική ζωή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι περιστάσεις των διακοπών, η προσωρινή μείωση του εργασιακού φόρτου αλλά και η σωματική και ψυχολογική ξεκούραση αποφορτίζουν την γυναίκα και τον άνδρα ψυχοσυναισθηματικά και τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν καλύτερα. Είναι γνωστό, ότι το άγχος είναι ένας από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες της σεξουαλικής ζωής του ανθρώπου και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την σεξουαλική τους λειτουργία.

its summer sexy time!
Οι καλοκαιρινοί μήνες και ιδιαίτερα η περίοδος των διακοπών, αποτελούν για τα περισσότερα ζευγάρια, μια θετική εμπειρία ανανέωσης της ερωτικής τους σχέσης. Η ξεκούραση και η χαλάρωση, δίνουν την ευκαιρία στους συντρόφους να έρθουν πιο κοντά, να μοιραστούν στιγμές ηρεμίας, να κάνουν περισσότερο σεξ και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Οι μελέτες δείχνουν πως ο ερωτισμός «ξυπνά» τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, αφού ανάμεσα στη συνολική διάθεση της εποχής και στον ήλιο που πυροδοτεί τις ορμόνες μας, η σεξουαλική αφύπνιση είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Παράλληλα, και η εικόνα της επικοινωνίας αναζωογονείται, εφόσον ο περίσσιος χρόνος επιτρέπει και τον πιο ισομερή καταμερισμό του, με τους συντρόφους να «προλαβαίνουν» επιτέλους να μιλήσουν ο ένας στον άλλον, να μοιραστούν στιγμές και να δημιουργήσουν καινούργιες αναμνήσεις. Για τους πιο τυχερούς που καταφέρνουν να χαρίσουν στη σχέση τους και κάποιες ημέρες χωρίς τα παιδιά, τα ευεργετικά οφέλη της καλοκαιρινής ανανέωσης είναι ακόμα πιο εμφανή.

Τι γίνεται όμως το υπόλοιπο του χρόνου; Για τους περισσότερους οι διακοπές απέχουν άλλους 3 μήνες. Μπορεί να αξιοποιηθεί το διάστημα μέχρι τις διακοπές προκειμένου να ενισχυθεί η σχέση του ζευγαριού; Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε, ακόμα και σε συνθήκες λιγότερο ιδανικές από τις καλοκαιρινές διακοπές, αν οι σύντροφοι επιλέξουν να μην μένουν δέσμιοι στην καθημερινότητα και στις συνήθειές τους, στον χρόνο που δεν είναι ποτέ αρκετός και στις πολλαπλές υποχρεώσεις που αφήνουν τη σχέση τελευταία στη λίστα.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος 
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com 
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77


Tags: σεξ, σχέσεις, ομορφιά, ζευγάρι, γυναίκα, στάση, σχέση, άντρας, απιστία, άπιστος, άντρας, λόγοι, σύγχρονη σχέση, swinger, αυνανισμός, pansexual, οργασμός, καλοκαίρι, sex toys, αγάπη, ερωτικές ταινίες, πορνό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)