CELEBS

Ποιοι διάσημοι ηθοποιοί έχασαν ή έβαλαν πολλά κιλά για τις ανάγκες ενός ρόλου;

Δέσποινα Άσπρου


Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε την εντύπωση ότι το επάγγελμα του ηθοποιού είναι από τα πιο διασκεδαστικά και ωραία που υπάρχουν, αλλά όπως όλα δείχνουν, η πραγματικότητα είναι αλλιώς. 

Εξακολουθείς να διαφωνείς; Αν ναι, απάντησε μας σε αυτή την ερώτηση: Πώς θα σου φαινόταν αν αύριο στη δουλειά σου έλεγαν ότι λόγω των εργασιακών απαιτήσεων θα έπρεπε να βάλεις ή να χάσεις πάνω από 15 κιλά; Είμαστε σίγουροι πως θα έβγαζες το αφεντικό σου τρελό και θα έφευγες τρέχοντας. Μην το αρνείσαι!  

Στο χώρο όμως της υποκριτικής τα πράγματα είναι αλλιώς... όχι απλώς το παράδειγμα που σου ανέφερα είναι συνηθισμένο, αλλά αποτελεί και ρουτίνα της καθημερινότητας! 

Οι απαιτητικοί ρόλοι αναζητούν πάντα ιδανικούς ερμηνευτές. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστέρες του σινεμά καλούνται να κάνουν κάποιες μικρές ή μεγάλες θυσίες για να μπουν στο πετσί του ρόλου. Κάποιοι από αυτούς, πήγαν ένα βήμα παρακάτω, καθώς υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε σχεδόν μαρτυρικές και επώδυνες καταστάσεις για να αποδώσουν με ακρίβεια τον ήρωα τους. 

Πόνος, ιδρώτας, πείνα ή επιβεβλημένη υπερφαγία μέχρι αναγούλας είναι μερικά από τα βάσανα που πέρασαν αρκετοί stars για να φέρουν εις πέρας τον ρόλο που τους καθιέρωσε στη συνείδηση του σινεφίλ κοινού και όχι μόνο. 

Δείτε ποιοι ηθοποιοί έβαλαν ή έχασαν πολλά κιλά για τις ανάγκες ενός ρόλου: 

Matthew Fox

O Matthew Fox φούσκωσε στο γυμναστήριο, κάνοντας σκληρή προπόνηση για πέντε μήνες με τον προπονητή για τις ανάγκες των ταινιών Bond, ενώ χασε 18 κιλά για να παίξει τον Alex Cross. 

 

Jared Letto 

Του αρέσει να μεταμορφώνεται και το πετυχαίνει με δραματικές αυξομειώσεις κιλών. Για τον ψυχοπαθή δολοφόνο του «Chapter 27» o Jared Letto πήρε 32 κιλά, ενώ αφού επανήλθε στα κανονικά του, έχασε 23 κιλά για να παίξει έναν αποστεωμένο ασθενή με AIDS στην ταινία «Dallas Buyers Club». 


 
Christian Bale

Ο Christian Bale  είναι ο βασιλιάς των μεταμορφώσεων. Ο μυώδης Batman έχασε περίπου 63 κιλά για την ταινία «The Machinist» (2004), τρώγοντας τόνο σε νερό και ένα μήλο επί 4 μήνες. 

George Clooney 

Ο George Clooney αφού έτρωγε διπλάσιες μερίδες φαγητού και ένα μπολ μακαρόνια κάθε μέρα για ένα μήνα ήρθε και φούσκωσε στην κοιλιά, πήρε 14 κιλά και έπαιξε με καμάρι τον πράκτορα της CIA στην ταινία «Syriana». 

 

Charlize Theron

Η πανέμορφη Charlize Theron έγινε η πανάσχημη και «νταρντάνα» δολοφόνος Aileen Wuornos στο «Monster». Πήρε περίπου 14 κιλά για το ρόλο αυτό. Υποθέτουμε πως η προσπάθεια άξιζε αφού που της έδωσε το Όσκαρ. 

 

Tom Hanks

Ο 57χρονος βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός, Tom Hanks έχασε 22.5 κιλά για να παίξει τον θαλασσοδαρμένο Ναυαγό. Το βάρος του ηθοποιού ανέβαινε και κατέβαινε ανάλογα με τις επιταγές του κάθε ρόλου – όπως του ναυαγού ή του ομοφυλόφιλου που πεθαίνει από AIDS στην ταινία «Philadelphia», γεγονός που, σύμφωνα με τους γιατρούς, πιθανόν να συνέβαλε στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. 

 

Natalie Potrman

Ήταν που ήταν αδύνατη, έχασε άλλα 9 -10 κιλά για να παίξει την μπαλαρίνα στον «Μαύρο Κύκνο», η Natalie Potrman. Και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ! 


Tags: διάσημοι ηθοποιοί, Hollywood, κιλά