ΟΜΟΡΦΙΑ

Tips για να μην σπάνε τα μαλλιά σας

Δέσποινα Ισοπούλου


Tα λεπτά μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στην φθορά, αλλά δεν είναι τα μόνα που χρειάζονται προσοχή. Ακόμη και τα κανονικά μαλλιά μπορεί να αρχίσουν να σπάνε, από μια σειρά αιτιών, όπως είναι το υπερβολικό styling, οι βαφές και φυσικά το στρες. Αν ανησυχείτε για την κόμη σας, υπάρχουν μερικοί τρόποι να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας και να έχετε πιο δυνατά μαλλιά.

 - Να χρησιμοποιείτε πάντα μα πάντα conditioner, σε κάθε σας λούσιμο αλλά και μάσκα μια φορά την εβδομάδα, ώστε να παραμένουν τα μαλλιά ενυδατωμένα, άρα και πιο δυνατά.

 - Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας ποτέ όταν είναι βρεγμένα. Μπορεί τόσα χρόνια να κάνατε το αντίθετο, αλλά οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα η τρίχα είναι πιο ευαίσθητη όταν είναι νωπή. Χτενιστείτε πριν μπείτε στο ντους και αφού σεγνώσετε τα μαλλιά σας.

 - Χρησιμοποιήστε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μεταξωτό ύφασμα μειώνει την τριβή, επομένως και την φθορά. 

 - Να τα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό -και ακόμη προτιμότερα με κρύο- και ποτέ με καυτό, αφού η υψηλή θερμοκρασία ξεραίνει τα μαλλιά και τα κάνει εύθραυστα. Αντίθετα, το παγωμένο νερό "κλειδώνει" την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας. 

 -  Μην τρίβετε ποτέ τα μαλλιά σας με πετσέτα για να στεγνώσουν. Η ρίζα των μαλλιών αποδυναμώνεται και η απώλεια τριχών ή το σπάσιμο είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

 -  Μην κοιμάστε με τα μαλλιά σας πιασμένα σε λαστιχάκια ή άλλα αξεσουάρ, καθώς, τα μαλλιά με τάση να σπάνε είναι βέβαιο πως θα τραυματιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 


Tags: beauty tips, ομορφιά, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)