ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

5 λόγοι για να εντάξουμε το κολύμπι στις αθλητικές μας δραστηριότητες!

Μυρτώ Τριχείλη


O Iούνιος μπήκε και εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πότε να πάμε για μπάνιο! Αντί όμως να χαλαρώνουμε απλά στην παραλία, καλό θα ήταν να αξιοποιήσουμε το ζεστό καλοκαίρι κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά, διατηρώντας όχι μόνο τη φόρμα μας στις διακοπές, αλλά και μένοντας μακριά από το γυμναστήριο. Η κολύμβηση είναι ένα τέλειο είδος γυμναστικής, με πολλά οφέλη για το σώμα και την υγεία. Ποια είναι αυτά;

1. Καύση θερμίδων
Η κολύμβηση αποτελεί έναν από τους ευκολότερους και καλύτερους τρόπους καύσης των ανεπιθύμητων θερμίδων. Με μια ώρα κολύμβησης, καίτε περίπου 500 θερμίδες. Η κολύμβηση αυξάνει τον μεταβολισμό σας, συνεχίζοντας τις καύσεις για λίγη ώρα ακόμα και αφού σταματήσετε να κολυμπάτε.

2. Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος
Όταν τα κύτταρά στον οργανισμό σας λαμβάνουν τακτικά αρκετό οξυγόνο και αίμα, λειτουργούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα, απομακρύνοντας τοξίνες, όπως διοξείδιο του άνθρακα. Το κολύμπι επιδρά, επίσης, θετικά στο λεμφικό σύστημα, κρατώντας το σε ετοιμότητα, για να μοιράσει τα λευκοκύτταρα στο σώμα σας, ώστε να πολεμήσουν ασθένειες και μολύνσεις.

3. Βελτίωση καρδιο-αναπνευστικού συστήματος
Καθώς η κολύμβηση είναι και αερόβια άσκηση, επηρεάζει ευνοϊκά τη λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού σας. Η πίεση και η αντίσταση του νερού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, έχουν μία ιδιαίτερη επίδραση στην καρδιά, στους πνεύμονες και το κυκλοφορικό σύστημα.

4. Στάση του σώματος
Με την κολύμβηση καταπολεμούνται αδυναμίες και προβλήματα στη στάση του σώματος. Η σπονδυλική μας στήλη, λόγω των καθιστικών ασχολιών μας πολλές φορές καταπονείται. Κατά τη διάρκεια των κολυμβητικών κινήσεων το σώμα είναι σχεδόν οριζόντιο και τεντωμένο μέσα στο νερό. Έτσι έχουμε κίνηση σε όλο το σώμα και κυρίως στα χέρια τα οποία εκτελούν ρυθμικές εναλλαγές κάτι που ενδυναμώνει ιδανικά τα άνω άκρα και επιδρά θετικά στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης.

5. Ψυχική υγεία
Πέρα από τη βελτίωση της διάθεσης που συμβαίνει με όλα τα αθλήματα, η κολύμβηση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους, ενώ η χαλάρωση στο νερό, ενδυναμώνει και τονώνει τους μύες. Οι ασκήσεις, όμως, που γίνονται στο νερό καταφέρνουν να βελτιώνουν τη διάθεση τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες και ιδιαίτερα σε έγκυες γυναίκες και στα αγέννητα μωρά τους.


Tags: κολύμπι, άθλημα, υγεία, γυναίκα, συμβουλές, tips, sports, swim, summer, fitness, health

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)