ΥΓΕΙΑ

Να περνάς καλά, να γελάς πολύ και να αγαπάς δυνατά


Έρχονται στιγμές που αναρωτιέσαι αν η ζωή σου είναι έτσι όπως τη θες, όχι ακριβώς όπως τη θες αφού το ιδανικό είναι ανέφικτο, αλλά τουλάχιστον μοιάζει με αυτό που φαντάζεσαι όταν κλείνεις τα μάτια; Τα γεγονότα εξελίσσονται γύρω μας κι όμως εξελίσσονται και μέσα μας και κάπως έτσι η θετική στάση που θες να έχεις απέναντι στην ζωή σου, αλλοιώνεται. Υπάρχουν μερικά πράγματα που αν τα προσέξεις και τα φροντίσεις θα είναι στήριγμα αλλά και δυνατή βάση στην επιλογή σου να ζεις τη ζωή με θετικό τρόπο…

· Οι άνθρωποι που επιλέγεις να αφιερώσεις την προσοχή, τον χρόνο αλλά και να μοιραστείς τα μυστικά και τις έγνοιες σου αποτελούν έναν τεράστιο παράγοντα. Μπορεί να μην είναι πολλοί και αλήθεια δεν σου χρειάζονται πολλοί αν είναι οι σωστοί. Οι σημαντικοί είναι αυτοί που θα σε κάνουν να γελάσεις αλλά και να κλάψεις, που θα κρατήσουν το μυστικό σου και θα σου δώσουν το χέρι τους όταν τα λόγια είναι περιττά

· Τα προβλήματα μας, δυστυχώς, δεν εξαφανίζονται με ένα μαγικό ραβδάκι και συχνά κάνουν το ταξίδι μας προς μια θετική στάση ζωής να φαντάζει ακατόρθωτο. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη πραγματικότητα, δεν περνάει από το χέρι μας για παράδειγμα η συμπεριφορά των άλλων. Αυτό που όμως περνάει είναι η δική μας στάση απέναντι στο πρόβλημα, οι αντιδράσεις μας και στο τέλος της ημέρας πόσο επιτρέπουμε να μας επηρεάζει την καθημερινότητα. Καμιά φορά, η αποδοχή μιας κατάστασης θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την στάση μας και να αντιδράσουμε θετικά στρέφοντας την εσωτερική μας ματιά στον εαυτό μας.

· Η ζωή μας είναι μια παλέτα χιλιάδων αποχρώσεων, έτσι ακριβώς είναι και οι συνήθειες μας. Έχουμε εκούσιες και ακούσιες συνήθειες που ορίζουν σε τεράστιο βαθμό το κατά πόσο ζούμε θετικά. Το ταξίδι του επαναπροσδιορισμού των συνηθειών είναι μεγάλο και συχνά αργό, οι μεγάλες και απότομες αλλαγές δεν ωφέλησαν κανέναν μιας και συχνά είναι παροδικές. Με σταθερά βήματα ενισχύουμε τις θετικές συνήθειες μας και βελτιώνουμε τις όχι και τόσο θετικές. Ένα βήμα την φορά… Η διατροφή, ο ύπνος, η άσκηση, η γενικότερη βελτίωση της υγείας είναι τομείς που μας αφορούν όλους και μόλις μπουν σε ένα ορθό μονοπάτι τότε θα αλλάξει όλο το mentality που έχεις απέναντι στη ζωή σου.

Στο τέλος της ημέρας, όσο τρελοί και να είναι οι ρυθμοί της καθημερινότητας σου συνειδητοποιείς πως η ζωή είναι ένα ταξίδι. Έχεις την επιλογή να περάσεις καλά, να γελάσεις πολύ και να αγαπήσεις δυνατά. Βήμα-βήμα μπορείς να ξεκινήσεις την αλλαγή στάσης ζωής και να υιοθετήσεις μια υγιή, θετική στάση απέναντι στα πράγματα.

Πηγή: papelle.gr 


Tags: health, υγεία, ζωή, χαρά διάθεση , κοινωνία, άνθρωπος, ομορφιά, θετικότητα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)