ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Μπλε κρασί ..η νέα τάση;


  • Το μπλε κρασί δημιουργήθηκε από έξι νεαρούς Ισπανούς επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων της Ισπανίας και το τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης.

    Το μπλε κρασί δημιουργήθηκε από έξι νεαρούς Ισπανούς επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων της Ισπανίας και το τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης.

Το μπλε κρασί δημιουργήθηκε από έξι νεαρούς Ισπανούς επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων της Ισπανίας και το τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης. Το Gik, όπως ονομάζεται, κατατάσσεται στην κατηγορία των δροσερών, γλυκών λευκών κρασιών και το χρώμα του φαίνεται ότι συνδέεται με την κίνηση, την καινοτομία, την αλλαγή, τη ρευστότητα και το άπειρο.

Παραγωγή
Το μπλε κρασί παράγεται από κόκκινες και λευκές ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται σε αμπελώνες κοντά στη Μαδρίτη και δεν υπόκειται σε διαδικασία παλαίωσης. Ο χυμός τους παίρνει την μπλε απόχρωση από τις ανθοκυανίνες, μια χρωστική που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού και την indigo, χρωστική ουσία που προκύπτει από το εκχύλισμα του φυτού Isatis tinctoria, ενώ του προστίθεται κι ένα μη θερμιδικό γλυκαντικό για να παραχθεί η ξεχωριστή γεύση του.

Κόστος
Το κρασί περιέχει 11,5% αλκοόλ και ένα μπουκάλι (750ml) κοστίζει περίπου 10-11 δολάρια. Προς το παρόν διατίθεται στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ έχει επεκταθεί και στις Η.Π.Α φέτος.

Καλύτεροι συνδυασμοί
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το κρασί αυτό ταιριάζει ιδανικά με σούσι, νάτσος με γουακαμόλε, ζυμαρικά και καπνιστό σολομό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό για κοκτέιλ ή να καταναλωθεί και μόνο του ως απεριτίφ.

Οφέλη στην υγεία
Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν έρευνες για τα πιθανά οφέλη του μπλε κρασιού στην υγεία μας , συγκριτικά με την πληθώρα ερευνών για το κόκκινο κρασί, που επιβεβαιώνουν την καρδιοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική τους ιδιότητα του. Αν κάποιος έπρεπε να επιλέξει ένα από τα δυο κρασιά, σίγουρα η σωστή επιλογή θα ήταν το κόκκινο κρασί λαμβάνοντας τα πιο πάνω σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

Η κατανάλωση, όμως, του μπλε κρασιού θεωρείται ασφαλής αλλά θα πρέπει να γίνεται μέτρο, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά!


Tags: κρασιά, χρώμα, καινοτομία, αλλαγή, κρασί, διατροφή, διατροφολόγος, ομορφιά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)