ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

H Tonia K. κάνει... την Κύπρο μόδα

Νάκης Αντωνίου


Σίγουρα έχεις ακούσει είτε το όνομα της, είτε το brand της. Η Τόνια Κατσιολούδη έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες κοσμημάτων και αξεσουάρ, και μέσα από τη συλλογή της κάνει την... Κύπρο μόδα! Φέτος, συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά στο ''Flying Away Arts & Music Festival''.  

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το “Tonia K” brand;
Μια ζωή γεμάτη accessories! Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα αγόραζα ή δημιουργούσα ταα δικά μου accessories γιατί πιστεύω πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και είναι αυτή που κάνει ένα outfit ξεχωριστό. Έτσι αποφάσισα να κάνω το πάθος μου επάγγελμα.

Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτό;
Σπούδασα Product Design and Development for the Fashion Industries / Accessories στο London College of Fashion. Επιστρέφοντας στην Κύπρο δημιούργησα το διό μου brand, το «Tonia K». Εδώ και μία δεκαετία σχεδιάζω και δημιουργώ μοναδικά κομμάτια και τσάντες. Με μια boho luxe διάθεση, αντλώντας έμπνευση από ταξίδια και συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς. Φελλός, δέρμα, plexiglass, κρύσταλλα και επιχρυσωμένο μέταλλο είναι κάποια απ’ τα υλικά που χαρακτηρίζουν το brand και τη συλλογή μου.

Θέλω να μου μιλήσεις και για την συλλογή ‘’Κάνε την Κύπρο Μόδα’’.
Το «Κάνε την Κύπρο Μόδα» είναι ένα concept που δημιουργήθηκε την περίοδο του «κουρέματος» στην Κύπρο και σκοπός του είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και η ευσυνείδητη επιλογή για υποστήριξη Κύπριων δημιουργών και η συνήθεια για αγορά προϊόντων made in Cyprus. O κόσμος αγάπησε τόσο το project όσο και τα βραχιολάκια που το αντιπροσωπεύουν και σύντομα θα προστεθούν  και νέα προϊόντα.   

Γιατί αποφάσισες να  λάβεις μέρος στο Flying Away;
Πλέον είμαι φανατική οπαδός του Flying Away Festival. Είναι η 5η χρονιά που λαμβάνω μέρος σαν Tonia K. Μουσική, μόδα, τέχνη, και μια υπέροχη ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια ενώνονται και δημιιουργούν 3 αξέχαστες βραδιές και μια μοναδιή ευκαιρία να γνωρίσεις νέους κύπριους δημιουργούς και τα προϊόντα.

Τι θα παρουσιάσεις στις 8,9 και 10 Σεπτεμβρίου;
Φέτος στο φεστιβάλ θα παρουσιάσω κοσμήματα και accessories τόσο για γυναίκες όσο και μια πιο unisex συλλογή. Τα γνωστά evil eyes και lucky charms σε νέους συνδυασμούς και υλικά καθώς και ένα δείγμα από τη νέα μου χειμερινή συλλογή «Urban Cowgirl» με μεταλλικά και ethnic στοιχεία.

 

Tonia K / @tonia_k_