CELEBS

Chelsea Clinton: O Trump, τα social media και ο υγιεινός τρόπος ζωής της


«Δεν διεκδικώ κανένα επίσημο αξίωμα» αποσαφήνισε η Chelsea, κόρη του Bill και της Hillary Clinton σε συνέντευξή της στο Variety δίνοντας τέλος στις εικασίες στον Τύπο ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Η 37χρονη Chelsea Clinton δεν θα ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της, αλλά συνεχίζει να μάχεται για σκοπούς που θεωρεί σημαντικούς, όπως η «Συμμαχία για Υγιέστερη Γενιά» που υλοποιεί προγράμματα για την εξάλειψη της παιδικής παχυσαρκίας και την ενθάρρυνση των παιδιών να επιλέγουν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η κόρη του πρώην προέδρου και της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Clinton, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ίδρυσε ο πατέρας της το 2001 με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και συγγραφέας το βιβλίου “It’s Your World: Get Informed, Get Inspired & Get Going” (Είναι ο κόσμος σου: Ενημερώσου, Εμπνεύσου και Προχώρα».

Υπερασπίζεται με σθένος θέματα υγείας των παιδιών και έχει γίνει ηχηρή αντίπαλος των πολιτικών του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump εκφράζοντας τις απόψεις της στο Twitter σε καθημερινή βάση.

Η Chelsea Clinton έχει αποκτήσει δεσμούς και με τη βιομηχανία του θεάματος, καθώς ήταν παραγωγός στο ντοκιμαντέρ του 2014 με τίτλο “Of Many”, που αφηγείται την ιστορία φιλίας ενός ιμάμη και ενός ραβίνου στη Νέα Υόρκη.

Απαντώντας στην ερώτηση «ποιο μήνυμα έχετε να στείλετε στα 68 εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν τη μητέρα σας», απάντησε: “Όσα σας οδήγησαν στις κάλπες εκείνη τη μέρα, σας οδηγούν στους δρόμους, στα social media, σε συζητήσεις στην εργασία, στο σπίτι, όπου κι αν είστε μιλάτε για το τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα. Εγώ νομίζω ότι τα πάντα είναι σε κίνδυνο, τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, η θεμελιώδης ασφάλειά μας. Αν πιστεύετε το ίδιο, υψώστε τη φωνή σας και βοηθήστε και άλλους να υψώσουν τις φωνές τους. Αν δεν το κάνουμε θα έχουμε μία χώρα, που δεν θα μοιάζει με τη χώρα στην οποία ζούμε σήμερα. Δεν είναι καιρός να παραμένουμε σιωπηλοί ή να παραμένουμε στο περιθώριο».

Η Chelsea Clinton τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε στην προεκλογική περιοδεία με τη μητέρα της, υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά τώρα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όπου ζει με τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά.

Στην ερώτηση αν αισθάνθηκε έκπληξη κατά τη διάρκεια της περιοδείας όταν διαπίστωσε ότι είναι ακόμη υπαρκτός ο σεξισμός, είπε ότι δεν αισθάνθηκε έκπληξη, αλλά βαθύτατη λύπη.

''Είναι 2017, και παλεύουμε για δικαιώματα για τα οποία δόθηκαν αγώνες πριν από χρόνια, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών, αγώνες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε μια χώρα που προχωρά μπροστά προς μια τέλεια ένωση και όχι προς την έλλειψη συνοχής, τη διχόνοια και τον διαχωρισμό. Είμαστε πραγματικά σε κίνδυνο να οδηγηθούμε προς τα πίσω. Δεν είναι αυτό που θέλω για τα παιδιά μου και τη γενιά τους'', επισήμανε.

Αναφερόμενη στην αποστολή του Ιδρύματος Clinton τόνισε ότι στόχοι του είναι να κάνει τη διαφορά στα πεδία της παγκόσμιας υγείας και της κλιματικής αλλαγής και η ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών.

Στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που της έδωσαν όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογενειακής ζωής, δεν ανέφερε κάποια συμβουλή, αλλά το παράδειγμα της μητέρας της. «Έβλεπα τη μητέρα μου να εργάζεται σκληρά, αλλά ποτέ δεν αμφέβαλα ότι ήμουν το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή της» εξήγησε.

Αναφερόμενη στα social media είπε ότι αντιλήφθηκε όπως και πολλοί άνθρωποι ότι το Twitter είναι ένα μέσο για να μοιράζεται τις σκέψεις της και ότι χρησιμοποιεί λιγότερο το Facebook.

Στη συνέντευξή της στο Variety τόνισε ότι η καλύτερη ταινία που είδε πρόσφατα είναι το “Hidden Figures”, ότι το 1999 εργάστηκε σε αγρόκτημα βοοειδών και ότι όταν ήταν μικρή το αγαπημένο της φαγητό ήταν το τυρί τσένταρ χάρη στο οποίο όμως έμαθε να τρώει μπρόκολο.

«Οι γονείς μου, ειδικά η μητέρα μου έκαναν καλή δουλειά, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα αγαπήσω τις υγιεινές τροφές. Δεν μας επέτρεπαν να τρώμε δημητριακά με ζάχαρη. Επιδόρπιο τρώγαμε μόνο τα Σαββατοκύριακα ή σε ειδικές περιπτώσεις. Μου άρεσε επίσης το τυρί, η μητέρα μου έλιωνε το τυρί πάνω από το μπρόκολο, μέχρι που έμαθα να αγαπώ το μπρόκολο» είπε.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Tags: Chelsea Clinton, Donald Trump, Hillary Clinton, social media