ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Χριστίνα Παυλίδου αποκαλύπτει τη μαγική συνταγή του γάμου της

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της!

    Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της!

Τη θαυμάζεις για το ταλέντο της, για το ταμπεραμέντο της, για το ότι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και συνάμα καριερίστα, για όλα όσα έχει πετύχει, τις «κακοτοπιές» που έχει αποφύγει αλλά προπά¬ντων που δεν έχει εγκλωβιστεί στην όμορφη εικόνα της. Η επιτυχημένη ηθοποιός, η οποία μας εκ¬πλήσσει ξανά στο σανίδι, ως Δεσποινίς Τζούλια, εξομολογείται στο περιοδικό Beautiful people τις ανησυχίες της για τα παιδιά της και τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες.

συνέντευξη: Έλενα Αποστόλου

Η «Δεσποινίς Τζούλια» που σόκαρε, δίχασε, υμνήθηκε και κατακρίθηκε στην εποχή της, σκιαγραφεί δεξιοτεχνικά τη σύγκρουση των δύο φύλων και τη διαπλοκή του έρωτα και της εξουσίας. Έχει θέση στο σήμερα;
Είναι διαχρονικό το έργο, αφού ο έρωτας είναι μια ατέλειωτη πάλη των δύο φύλων για κυριαρχία και προσπάθεια υποταγής του άλλου.Επίσης, η υποκρισία και το θέατρο των ανθρωπίνων σχέσεων που σήμερα φθάνει στο μεγαλύτερο βαθμό που θα μπορούσε να φτάσει και η προσπάθεια του ανθρώπου, κινούμενου από φιλοδοξία, να ανεβεί κοινωνικά, να πατήσει επί πτωμάτων είναι κάτι που παραπέμπει στο πολιτικό σκηνικό του σήμερα. 

Βλέπω μια ανησυχία για την επικαιρότητα και τους πολιτικούς.
Αφουγκράζομαι και φοβάμαι για το αύριο ειδικά σε μια χώρα που ζούμε, που όλα είναι ρευστά και υπάρχει μια ευάλωτη κατάσταση, μια «ειρήνη» που ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς θα εξελιχθεί, έχοντας ένα γιο στο στρατό, ανησυχώγια το τι μας ξημερώνει.

Πώς βλέπεις τις ανθρώπινες σχέσεις;
Βλέπω όλο και πιο έντονα μια αποξένωση και μια απομόνωση. Ειδικά των νέων σήμερα. Σίγουρα, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας που δίνει την αίσθηση στα νέα παιδιά που είναι φυσικά πλασματική, ότι μιλώντας πίσω από ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν φιλία και ανθρώπινη επαφή. Επίσης, βλέπω μια απαξίωση των νέων για το κοινωνικό πολιτικό γίγνεσθαι, όχι όμως αδικαιολόγητα, πιστεύω. Σε ποια πρότυπα να πιστέψουν οι νέοι, όταν με τρόμο βλέπουν γύρω τους την υποκρισία, την ασυδοσία, την απληστία και την εξυπηρέτηση του προσωπικού συμφέροντος. Με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα.

Τι να αναμένουμε από εσάς και τους πρωταγωνιστές, Προκόπη Αγαθοκλέους και Νιόβη Χαραλάμπους;
Να αναμένετε μια πολύ δυνατή παράσταση, αφού, ο Νεοκλής Νεοκλέους που έκανε και τη σκηνοθεσία, θέλοντας να δώσει ακόμη περισσότερο νόημα, επενέβη στο κείμενο, αφαίρεσε οτιδήποτε περιττό και δημιούργησε έτσι μια παράσταση που δεν υπάρχουν περιθώρια φλυαρίας με τον θεατή να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Βρίσκει χρόνο η Χριστίνα για τον εαυτό της, ένεκα του ότι έχεις τέσσερα παιδιά, κάνει θέατρο αλλά και συμμετέχει στα Δίδυμα Φεγγάρια;
Δεν βρίσκω χρόνο ούτε για τον εαυτό μου αλλά ούτε για την οικογένειά μου δυστυχώς το τελευταίο διάστημα.

Τι είναι αυτό, τότε, που σας δίνει ενέργεια;
Να περνώ χρόνο με την οικογένεια και τα παιδιά μου, κάτι που δυστυχώς μου λείπει αυτό το διάστημα. Eπίσης, και το θέατρο είναι κινητήριος δύναμη για μένα.

Δημιουργήσατε και το παιδικό θεατρικό εργαστήρι. Ποια ανάγκη σας οδήγησε προς αυτή την κατεύθυνση;
Επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά, ήταν μια ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί τους και πιστεύω ότι το θέατρο μπορεί να δώσει πολλά στα παιδιά, να τα απελευθερώσει, να δουλέψει στη φαντασία τους, να τους μάθει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση τους. Περνούμε πολύ ωραία και έχω να πάρω και εγώ πολλά από αυτά.

Απέχετε από το εμπορικό θέατρο και την εμπορική τηλεόραση και επιλέγετε να κάνετε σοβαρές δουλειές. Χάνετε πολλά χρήματα, αρνούμενη εμπορικές προτάσεις;
Αυτό δεν ισχύει 100%, κάναμε κι εμείς κάποιες εμπορικές παραστάσεις στο παρελθόν. Σίγουρα, είμαι πολύ επιλεκτική στις δουλειές που έχω να κάνω, διότι το επάγγελμά μας δεν επιβραβεύει μόνο, αλλά αν κάνεις ένα λάθος μπορεί ο κόσμος να μην το συγχωρέσει ποτέ. Αν δεχόμουν όποια πρόταση ερχόταν, σίγουρα θα έβγαζα πολλά λεφτά, αλλά δεν θα ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου και με τον κόσμο που πιστεύει σε μένα.

Ποια η σχέση σας με τα χρήματα; Δε σας ενδιαφέρουν, τι αναπληρώνει τα χαμένα χρήματα;
Είναι κακή η σχέση μου με τα χρήματα, τελειώνουν εύκολα τα άτιμα (γέλια). Τα χρήματα είναι αναγκαία στη ζωή μας αλλά μπορούμε να ζήσουμε καλά και χωρίς πολλά. Τα τελευταία χρόνια είναι απόδειξη, μάθαμε να ζούμε με τα πολλά στο παρελθόν, τώρα και με τα λίγα. Έχω μειώσει κι εγώ τις ανάγκες και τα έξοδα και πάλι είμαστε ευτυχισμένοι, δόξα τον θεό.

Αυτές οι δύσκολες συγκυρίες σας επηρέασαν ψυχολογικά;
Όλοι περάσαμε μια θλίψη με όσα συμβαίνουν με την κρίση αλλά δόξα τον θεό και το επάγγελμα και η κοσμοθεωρία μου με έκανε αρκετά δυνατή και αισιόδοξη.

Τι σας φοβίζει;
Να μη χάσω κανένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Μετανιώνετε για πράγματα;
Δεν μετανιώνω για τίποτα, γιατί πάντα ό,τι γίνεται στη ζωή γίνεται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Έχετε καλή σχέση με τον καθρέφτη σας; Τι κάνετε γι’ αυτό;
Η φθορά του χρόνου κάποιες φορές με μελαγχολεί λίγο αλλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Μπορώ να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να νιώθω όμορφη, ανάλογα με την ηλικία μου.

Θα τολμούσατε να κάνετε κάποιες βελτιώσεις στην εικόνα σας με τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού; Ποια η άποψή σας;
Μεγάλες αλλαγές όχι, ούτε και υπερβολές. Δεν μου αρέσουν καθόλου κάποια πρότυπα που βλέπουμε σήμερα, που δείχνουν ψυχρά και ανέκφραστα. Εμπιστεύομαι την αισθητικό μου, αλλά για πλαστική χειρουργική νομίζω πως δεν θα το τολμούσα.

Με τον σύζυγό σας είστε πολλά χρόνια μαζί. Πώς καταφέρνετε να κρατάτε τις ισορροπίες;
Δεν αφήσαμε ποτέ τη σχέση να πεθάνει, καταφέραμε να την εξελίξουμε, κάνοντας μια όμορφη οικογένεια. Με λίγη θέληση όλα γίνονται παρά τα προβλήματα, την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις.

Υπάρχει μαγική συνταγή;
Ελευθερία και αλληλοσεβασμός. Να μην πνίγεις τον άλλον, να τον αφήνεις να εκφράζεται και να αναπνέει.

Είστε ευτυχισμένη; Πώς ορίζετε την ευτυχία;

Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι δεν ήμουν ευτυχισμένη. Ευτυχία είναι οι μικρές καθημερινές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και κάποιες επαγγελματικές επιτυχίες, αφού για μένα είναι μοναδικό το αίσθημα να επικοινωνώ με το κοινό.

Το μέλλον τι θέλετε να σας φέρει;
Να είναι καλά η οικογένειά μου και να κάνω πράγματα στον επαγγελματικό τομέα που να με εκφράζουν και να με γεμίζουν.